LIVE TEXT. Imagini de la eveniment România - SUA, al treilea meci de baseball la Constanţa pentru Trofeul „Jackie Robinson“. Tricolorii au câștigat din nou (galerie foto+video)


Stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa găzduieşte la această oră meciul - eveniment de baseball dintre echipa SUA (reprezentată de militarii americani din Baza Mihail Kogălniceanu) şi formaţia naţională a României, contând pentru Trofeul „Jackie Robinson“.

Partida este cea de-a treia disputată între cele două formaţii la Constanţa, precedentele două revenindu-i României.

Confruntarea celebrează 72 de ani de când legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn (New York), spărgând barierele discriminării rasiale.

Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi a toleranţei.

Meciul România - SUA este organizat de Primăria municipiului Constanţa, Ambasada SUA şi Federaţia Română de Baseball şi Softball.

UPDATE 1:

După discursurile ținute de colonelul Wesley Murray (comandantul Black Sea Area Support Team), de Scott Reese (atasatul cultural al Ambasadei SUA in Romania) si de Decebal Făgădău (primarul municipiului Constanta) si dupa ce surorile Ioana Lucia Berechet si Mara Berechet au interpretat cele două Imnuri Naționale, fosta mare gimnastă Dana Sofronie (campioana olimpică în 2004 la Atena si cetatean de onoare al Constantei) a aruncat prima minge a meciului, iar partidă a început.

Jucătorii ambelor echipe au numarul 42 pe tricouri, număr purtat de Jackie Robinson cand evolua. De asemenea, pe gardul de la tribuna a doua a stadionului sunt fotografii si mesaje despre fostul mare jucător american, iar în înaltul tribunei a doua este un alt banner, mare, cu numarul 42.


UPDATE 2:

Printre cei care asistă la meci se află și Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu (viceprimari ai Constantei), iar din sport Ilie Floroiu, Mariana Solomon, Alexandru Negraru, Sorin Bașturea, Dragoș Ciucan, Ionuț Stănescu, Branislav Angelovski sau Ionuț Gheorghe, antrenori și sportivi constanteni de la atletism, box, haltere si alte sporturi, care, după meciul de baseball, vor participa la acțiunea sportiva de masa care se va desfășura tot pe stadion.

Totodată, este prezent și fostul atlet constantean Traian Petcu, cel care are 95 de ani!

"Sunt foarte mândru să particip la al treilea meci de baseball România -  SUA la Constanta. Stiu ca România a câștigat precedentele două intalniri, astept cu interes să văd cum se va încheia aceasta. Oricum, acest eveniment sportiv este un bun prilej de prietenie între cele două state", a declarat Scott Reese.


UPDATE 3:

Sunt onorat să fiu prezent la acest eveniment. În numele forțelor armate ale SUA stationate la Mihail Kogălniceanu le multumesc constantenilor si dobrogenilor pentru ospitalitate si prietenia lor. Romania este un aliat important, iar SUA sunt onorate sa continue cooperarea de lunga durata cu această țară, care are o excelentă poziție de securitate în regiunea Mării Negre și în Balcani. Astept cu nerăbdare meciul de baseball, a punctat, întâi în limba română, iar apoi în engleza, colonelul Wesley Murray.


UPDATE 4:
 

Acest eveniment sportiv a sădit la Constanța o frumoasă tradiție, a prieteniei. Le mulțumesc prietenilor din Baza Mihail Kogălniceanu, Ambasadei SUA în Romania, prezenta de fiecare dată la acest meci de baseball, dar și Federației Române de Baseball si Softball, a spus primarul Decebal Făgădău.

 

M-au încercat ceva emotii, dar, având în vedere trecutul meu de sportivă, am reusit sa arunc mingea cum trebuie. Am fost onorată că am fost solicitată sa particip. Recunosc ca am venit cu temele făcute de acasa, m-am uitat pe Internet cum a aruncat mingea Gică Hagi la meciul de anul trecut. În plus, înainte de start am făcut câteva exerciții, a precizat și Dana Sofronie.


UPDATE 5: La partida a sosit și Elena Frîncu, fostul director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, fosta vicecampioana mondială la handbal.

UPDATE 6: Partida de baseball s-a încheiat cu victoria României, scor 7-6, după ce echipa SUA a condus cu 4-0.

La final, primarul Decebal Făgădău a înmânat Trofeul "Jackie Robinson" formației câștigatoare, iar echipei SUA i-a revenit Trofeul Fair-Play.

Cele două formații care s-au înfruntat la baseball au trecut apoi la dans, pe gazon, alături de copii de la secția de dans sportiv a LPS Nicolae Rotaru Constanța, care au prezentat un program artistic.

Sursa foto: ZIUA de Constanța



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Detalii exclusive din dosarul cântărețului de manele Bogdan Mocanu, înjunghiat într-un club din Mamaia! (VIDEO)

23 Jul 2022 3904

Evenimentele zilei În ce țară se sărbătorește azi Ziua Îndrăgostiților

12 Jun 2022 1483

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța 100 de elevi au primit în premieră informații despre jocurile de baseball și softball (GALERIE FOTO)

05 Apr 2022 1961

Știați că… La această dată a avut loc căsătoria dintre Marilyn Monroe și Joe DiMaggio?

14 Jan 2021 1607

Meciul Prieteniei Soldaţii americani de la baza Mihail Kogălniceanu participă la un nou eveniment de baseball în România

17 Jul 2019 2281

Imagini de la eveniment „Mişcare pentru toţi“, acţiune sportivă de amploare la Constanţa, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ (galerie foto+video)

11 May 2019 2338

Maraton sportiv pe arena „Gheorghe Hagi“ O campioană olimpică va arunca prima minge a meciului de baseball România - SUA, de la Constanţa

11 May 2019 2089

Imagini de la eveniment La Constanţa a debutat Cupa României la baseball (galerie foto)

10 May 2019 1557

Festival al sportului Copii, părinţi şi bunici, invitaţi la „Mişcare pentru toţi“, în weekend, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ (galerie foto)

08 May 2019 2301

Show de tip american România şi SUA se înfruntă pentru a treia oară la baseball, la Constanţa, în cadrul Trofeului „Jackie Robinson“

07 May 2019 1532

Ce evenimente sportive vor avea loc week-endul viitor la Constanța. Unde se vor desfășura

02 May 2019 1640

Militarii americani de la baza Mihail Kogălniceanu, la Baseball Festival

03 Jul 2018 1984

Meci România - SUA la Constanța. Trofeul „Jackie Robinson“ „Rege“ la fotbal, Gică Hagi a aruncat prima minge la baseball (galerie foto+video)

14 May 2018 2593

Imagini de la eveniment Constanța. România a învins iar echipa SUA la baseball. Cine le-a înmânat învingătorilor Trofeul "Jackie Robinson" (galerie foto+video)

12 May 2018 3183

Ministrul Ioana Bran, la meciul de baseball de la Constanța "Ne bucurăm de această zi şi de schimbul cultural dintre România şi SUA" (galerie foto)

12 May 2018 2780