Locuitorii sunt nemulţumiţi. Poliţia Locală a amendat Black Sea Design Concept Pământul rezultat din săpătura unui imobil de pe Primăverii, depozitat în incinta stadionului de rugby (galerie foto)

Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa a luat în discuţie, în luna iunie a.c., solicitarea de avizare a documentaţiei faza AC - construire imobil (două tronsoane) 2S+P+5E+ terasă circulabilă - locuire colectivă, strada Primăverii nr. 59A, beneficiar - SC Black Sea Design Concept SRL.

Tot luna trecută, pe strada Primăverii nr. 59A s-au derulat lucrările de deviere a unei conducte de apă, în vederea construirii unui bloc de cinci etaje de către Black Sea Design Concept SRL, după ce, pe data de 2 aprilie, Primăria Constanţa a emis Autorizaţia de construire nr. 370, pentru „Deviere conductă apă“, beneficiar Black Sea Design Concept SRL. Societatea care construieşte a solicitat Primăriei Constanţa şi a obţinut, anul trecut, Certificatul de urbanism nr. 399 pentru „Construire imobil (două tronsoane) P+5e+terasă circulabilă“, pe strada Primăverii nr. 59A.
 
Reamintim că SC Black Sea Design SRL a depus în iunie 2013, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, proiectul „Construire imobil P +5 etaje, locuinţe colective“, care urma să fie ridicat în municipiul Constanţa, tot pe strada Primăverii. Investitorul era la acea dată SC Lux et Veritas. În anul 2013, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 1484 pentru Black Sea Design Concept SRL, prin investitor Lux Veritas SRL. Potrivit documentului, pe strada Primăverii nr. 59A urma să fie ridicat in imobil P+5 etaje, cu destinaţia de locuinţe colective.
Planul Urbanistic de Detaliu, obţinut iniţial în 2004 (P + 5 + spălătorie auto), a fost modificat în 2008 în P+5 şi terasă circulabilă, 2 tronsoane. La o primă estimare, a fost distrus un spaţiu verde de vreo 200 mp. O nimic toată, doar trăim în Constanţa, nu?
 
Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi pentru că sunt afectaţi de aceste lucrări, toţi au locuinţe la nivel parter şi sunt decişi să se adreseze autorităţilor.
 
O plângere prealabilă către Consiliul Local este o variantă, însă nu ştim în ce măsură oamenii vor fi luaţi în seamă. Cert este că parcarea stadionului a ajuns practic în proprietatea unor privaţi.
 
În urmă cu două săptămâni, la sesizarea locuitorilor din zonă, Asociaţia „Constanţa Altfel“ a reclamat Poliţia Locală şi Garda de Mediu faptul că pământul rezultat din săpătură este depozitat de investitori în incinta stadionului de rugby. „Nici până acum, niciuna dintre cele două instituţii nu a luat vreo măsură! Au anunţat, în schimb, evident, neoficial, «investitorii» despre existenţa reclamaţiei noastre! Într-adevăr, în slujba cetăţeanului funcţionaţi!“, susţin reprezentanţii Asociaţiei.
 
Aceştia mai precizează că locuitorii din zonă le-au relatat faptul că asociaţii Black Sea Concept Design practic îi ameninţă pe localnici că le vor cumpăra ieftin terenurile şi că vor mai dobândi teren suplimentar de la Primărie.
 
Lucrurile nu stau însă chiar aşa. Garda de Mediu are încă în lucru sesizarea, aşa cum ne-a declarat comisarul-şef Marian Râşnoveanu. Urmau să verifice dacă societatea reclamată avea vreo înţelegere în acest sens cu administratorul terenului sportiv. Evident că nu exista nici măcar o înţelegere verbală, d-apăi un document între cele două entităţi. În schimb, Poliţia Locală a acţionat şi chiar ieri a amendat societatea Black Sea Design Concept SRL. Informaţia ne-a fost confirmată chiar de reprezentantul societăţii, Ghiunai Abdula. Acesta spune că vor achita amenda şi în termen de 48 de ore vor curăţa zona, iar pe viitor vor încheia un contract de depozitare cu autoritatea locală. Potrivit HCLM 184/2013, privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare a municipiului Constanţa, cuantumul contravenţiilor este cuprins între 500 şi 1.000 de lei. Black Sea Design Concept SRL a primit amenda maximă, potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Constanţa.

Deocamdată, ieri, situaţia din teren se prezenta la fel ca în urmă cu două săptămâni (n.r. vezi galeria foto).
 
 


Black Sea Design Concept SRL, în datele Registrului Comerţului  

Înmatriculată în anul 2011, firma are sediul social în municipiul Constanţa. Capitalul social subscris, de 200 de lei, integral vărsat, este compus din 20 de părţi sociale. Societatea este controlată de Cristian-Gabriel Panait, născut pe 9.07.1976, în Piteşti, Argeş, cu 25% din capitalul social, David Yaes, născut pe 6.06.1956, în Istanbul, cu 35% din capitalul social, şi Melih Ozgur, născut pe 16.11.1956, în Diyarbakir, Turcia, cu 40% din capitalul social. Administratorul firmei, care se ocupă de dezvoltare (promovare) imobiliară, este Melih Ozgur. În anul 2015, firma a avut zero salariaţi, o cifră de afaceri de zero lei şi un profit de zero lei. Situaţia financiară pe anul 2016 arată astfel: zero salariaţi, cifră de afaceri şi profit de zero lei.

Despre Lux et Veritas SRL  

Lux et Veritas SRL a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Acţionari în societate erau la acea vreme Anca Raluca Perifan, născută în anul 1987, şi Daniel Perifan, născut în anul 1982, cel din urmă fiind şi administratorul societăţii. Obiectul de activitate al firmei este „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Ana Raluca Perifan este fiica omului de afaceri Costică Zelca, cel care deţine mai multe hoteluri şi imobile în Constanţa şi Mamaia. Pe data de 29.02.2016, societatea a fost dizolvată, conform art. 235 din Legea nr. 31/1990.
 
Citeşte şi:
 
Clădire de cinci etaje, pe strada Primăverii din Constanţa. Black Sea Design Concept SRL aşteaptă răspuns de la municipalitate (document)

Şantier pe strada Primăverii. Un imobil de cinci etaje va fi ridicat de Black Sea Design SRL (galerie foto)

Black Sea Design Concept SRL construieşte un imobil P+5E pe strada Primăverii
 
Ginerele lui Zelcă ridică un complex de locuinţe, pe strada Primăverii

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 540

Primăria Constanța intenționează să exproprieze proprietarul de pe strada Primăverii 59A. Ce vrea să amenajeze acolo? (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 725

Loteria Română Rezultatele Loto 6 din 49 din 10 martie 2024

10 Mar 2024 3305

Jandarmul sexy oferă flori femeilor (VIDEO)

01 Mar 2024 841

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

01 Mar 2024 743

Primăria Constanța solicită emiterea acordului de mediu pentru un proiect de pe strada Primăverii

29 Feb 2024 589

Imobiliare Constanța Autorizație de construire nouă pentru investiția lui Panait de pe strada Primăverii din municipiu

15 Feb 2024 1489

Anunț important al Primăriei Constanța! Unde se depun documentații pentru comercializare mărțișoare, felicitări și cadouri specifice

23 Jan 2024 598

Intervenție de urgență pe strada Primăverii din Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Jan 2024 1227

Accident rutier în Olt. Tânără de 18 ani, rănită în urma impactului

12 Jan 2024 722

Magistrații de la Curtea de Apel București au deblocat licitația pentru construirea noului stadion Gheorghe Hagi din municipiul Constanța!

08 Nov 2023 1220

Știri Constanța UPDATE. Accident în zona sensului giratoriu de pe strada Soveja. Trafic îngreunat și ambulanța la fața locului (FOTO +VIDEO)

15 Sep 2023 4460

Societatea care demolează stadionul din Constanța, amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei (GALERIE FOTO)

19 Jul 2023 1049

LIVE VIDEO-TEXT Constanța. „Arena de 10“, evenimentul care a dat startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“ (FOTO+VIDEO)

10 Jul 2023 3171

Editorial Farul Constanța. Un exercițiu de imaginație. „Cum va fi?“

12 Jun 2023 2384