Logodnă la Turnul Eiffel şi lună de miere în Dubai S-a căsătorit fostul fotbalist Tănase Tasenţe (galerie foto)

Fostul fotbalist constănţean Tănase Tasenţe a intrat în rândul bărbaţilor însuraţi. Tânărul de 28 de ani a luat-o de nevastă pe Aura, cei doi devenind soţ şi soţie la trei ani după ce s-au cunoscut.
 
Tănase şi Aura s-au căsătorit civil, urmând ca ceremonialul religios şi petrecerile cele mari să se desfăşoare în partea a doua a lunii octombrie. După ce au scos actele, tinerii însurăţei şi-au invitat rudele, apropiaţii şi prietenii la restaurantul „Zorile“ din Constanţa, unde cei aproximativ 140 de nuntaşi au petrecut cu foc. „A fost foarte frumos. Toată lumea s-a simţit bine, ceea ce ne-a bucurat cel mai mult“, a declarat Taşi. Printre invitaţi s-a numărat şi unul dintre nepoţii lui Gică Hagi, George Fălină, care activează în cadrul Academiei de Fotbal a „Regelui“ şi este fratele lui Costa Fălină, antrenor la grupa 2002 de la Academie.

Fondul muzical al unei petreceri în cel mai pur stil aromân a fost asigurat de Stelian Arău. Pe 17 octombrie, va avea loc nunta fetei, iar a doua zi, Tănase şi Aura vor merge la biserică (cel mai probabil, la „Constantin şi Elena“, în Constanţa), după care, seara, vor dănţui alături de invitaţi, la masa mare care se va ţine la complexul Colonadelor - Ten Hotel. „Va fi o nuntă pe care suntem siguri că participanţii nu o vor uita mulţi ani“, spune Tănase.
 
Născut la Tulcea, în Vinerea Mare
 
Aura, şi ea aromâncă, împlineşte 29 de ani pe 28 mai şi este din Tulcea. De şase ani manageriază o agenţie imobiliară în oraşul natal, iar în luna octombrie îşi va muta afacerile la Constanţa. Cei doi tineri s-au cunoscut în 2011, în Delta Dunării (Taşi se afla în vizită la rudele sale din Tulcea), iar de atunci nu mai pot trăi unul fără celălalt. „Merg foarte des la Tulcea, unde avem neamuri. De altfel, eu acolo am venit pe lume“, povesteşte Tănase. Acum 28 de ani, mama sa, care era însărcinată, şi tatăl său se găseau la Tulcea, în perioada Paştelui, iar în Vinerea Mare, femeii i s-a împlinit sorocul, astfel că a născut la spitalul din oraş. Tănase şi ai lui sunt însă constănţeni. „Rudele mele mai glumesc pe seama asta, iar de când sunt împreună cu Aura, îmi spun: «Vezi, tot către Tulcea tragi!». Eu sunt însă constănţean“, spune Taşi.
 
La Veneţia, de Ziua Îndrăgostiţilor
 

Cei doi tineri s-au logodit la Paris, fostul fotbalist oferindu-i inelul alesei inimii sale în faţa Turnului Eiffel, în luna decembrie a anului trecut, de Moş Nicolae. În acest an, de Ziua Îndrăgostiţilor, au petrecut clipe romantice şi pline de fericire la Veneţia, iar în ce priveşte luna de miere au de ales între Dubai şi New York, dar probabil că vor merge în capitala Emiratului Dubai. „Ne-am gândit, la un moment dat, şi la Maldive, dar, pe lângă faptul că este costisitoare, această destinaţie nu se arată nici foarte atractivă pentru noi. Să facem numai plajă timp de zece zile nu prea ne-a încântat“, a mai spus Tănase Tasenţe. În prezent, acesta este director general al unei agenţii de relaţii publice, dar activează şi ca vicepreşedinte al Asociaţiei Tinerilor pentru România şi ca evaluator al unei reviste ştiinţifice din SUA (California). Este licenţiat în jurnalism şi are un masterat în Comunicare mediatică, opinie publică şi management informaţional (la Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa). Al doilea masterat l-a obţinut în Administraţie europeană. Instituţii şi politici publice, la Universitatea „Ovidius“. Până în iunie 2013, a fost asistent universitar la „Andrei Şaguna“, iar acum este doctorand bursier al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti, cu teza axată pe Comunicarea politică prin social media. Are mai multe articole ştiinţifice şi lucrări de specialitate publicate atât în ţară, cât şi în străinătate.
 
Două experienţe la echipe din Grecia
 

Ca junior al FC Farul, Tasenţe a evoluat la grupa 1986 (antrenor, Constantin Mareş), dar şi la Farul II, sub bagheta lui Vasile Mănăilă. Jucător de picior stâng, juca mijlocaş stânga şi a purtat „toată viaţa“ tricoul cu numărul 11. Pe timpul lui Ion Marin, a fost chemat şi la antrenamentele echipei mari (a jucat şi în unele amicale), fără a ajunge să debuteze însă la seniori într-un meci oficial. De la Farul, a mers la formaţia de tineret a Stelei, unde a jucat un an (antrenor era Vasile Aelenei, dar se implica şi Leo Strizu). A ajuns şi la câteva selecţii ale echipei naţionale de juniori, alături de alţi colegi de-ai săi de la Farul, precum Mircea Gheorghiu, Ştefănuţ Tudorache sau Vlad Pavel. La lot i-a avut colegi şi pe Claudiu Keşeru, Bucurică, Valentin Simion, Avram, Liţu sau Raul Moţoc, ultimii patru fiind coechipieri cu el la Steaua. Raul Moţoc era chiar colegul său de cameră de la Steaua. Următoarea formaţie la care a activat a fost una de ligă inferioară din regiunea Kalamata din Grecia, Erani, unde a petrecut un sezon. A avut mulţi colegi străini, printre care un american şi doi nigerieni. După experienţa elenă, a ajuns la echipa secundă a lui FC Naţional (unde a stat şase luni), pentru ca apoi să încerce un nou transfer în Grecia, la formaţia aflată pe locul şase în prima ligă, OFI Heraklion, unde a dat probe, alături de un alt fost jucător al Farului, Ionuţ Bădescu. „Am petrecut acolo aproximativ două luni, în probe. Trebuia să rămân, dar au intervenit neînţelegeri financiare şi transferul a picat. Nici Bădescu nu a semnat un contract, rămânând în schimb un alt român, Cosmin Bărcăuan“, povesteşte Tasenţe, care, după acest episod, a agăţat ghetele în cui, dedicându-se studiilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Aurica

12 May, 2014 00:02

ADMINISTRATOR ZIUA DE CT: Acesta este raspunsul nostru-Am considerat atac la persoana in cauza. Mulţumim de intelegere.

inna

09 May, 2014 13:33

tot zorile, tot actele acum si nunta peste 1000 de ani

nicolae t.-constanta

09 May, 2014 09:31

Daca la 28 de ani este"fostul"va dati seama ca e plin de talent.

Articole asemanatoare

Trident Triathlon Team Constanța Alexandra Sophie Iofciu, vicecampioană națională la Duatlon (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1398

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 iulie 2021

16 Jul 2021 2233

Îl recunoașteți? Ianis Hagi, la câțiva anișori! Alături de Gică Hagi și de juniori ai FC Farul Constanța (galerie foto)

11 Aug 2020 2936

Fostul fotbalist Tănase Tasenţe a primit cadoul de Ziua Îndrăgostiţilor „3.200 grame de bucurie. Bun venit în familie, Anastasia!“

14 Feb 2017 19818

Fost fotbalist la FC Farul Fără să doarmă după botezul fiului său, Tănase Tasenţe a concurat la „Maratonul Nisipului“ (galerie foto)

07 Apr 2016 9302

Petiţie pentru construirea unui traseu de alergare în Constanţa

16 Sep 2015 2644

Fostul fotbalist Tănase Tasenţe este tătic „Bine ai venit în viaţa noastră, gărgăriţă mică!“

12 Sep 2015 4993

Tănase Tasenţe, fost fotbalist al Farului, va fi tătic

11 Feb 2015 4479

Este văr de gradul 3 cu Simona Halep Fostul fotbalist Tănase Tasenţe a avut o nuntă ca în poveşti (galerie foto)

22 Oct 2014 16144