Louis Munteanu, noul puşti minune de la FC Viitorul O zi de neuitat. La 17 ani, a marcat primul gol în Liga 1! Ce i-a spus Hagi (galerie foto)

Gică Hagi propune un nou puşti minune la FC Viitorul, atacantul Louis Munteanu, care, în disputa contra Chindiei Târgovişte, a doua în care a jucat în Liga 1, a înscris primul său gol în eşalonul de elită al fotbalului românesc. La numai 17 ani!
 
Louis Munteanu a avut nevoie de puţin peste o oră de la debutul în Liga 1 pentru a-şi trece numele pe lista marcatorilor. A susţinut primele sale minute în primul eşalon în etapa a 14-a, pe terenul lui Dinamo (2-3), când a fost aruncat în luptă în minutul 63, iar în runda următoare, la Ovidiu, cu Chindia Târgovişte, a jucat din minutul 56 şi, în al patrulea minut de prelungire al meciului, a închis tabela, la 3-0, cu un şut la vinclu de la marginea careului mare!  
 

O medie de 50 de goluri în ultimii doi ani!

 
„După ce în urmă cu o săptămână a debutat în Liga 1 la doar 17 ani, Louis Munteanu a înscris în partida cu Chindia Târgovişte, din etapa a 15-a, şi primul gol din carieră în primul eşalon. O reuşită superbă, venită după un şut la vinclu, de la 18 m, prin care şi-a arătat calităţile care l-au adus la prima echipă a Viitorului.
 
Internaţional la toate naţionalele de juniori, Louis Munteanu a avut o medie de 50 de goluri în ultimii doi ani la formaţiile de juniori ale Viitorului, iar acum doreşte să devină un jucător important şi la seniori“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 

Idolul său e Robert Lewandowski

 
Tânărul atacant a povestit, pentru sursa citată, cum s-a născut primul său gol în Liga 1. „Am muncit foarte mult în săptămâna meciului şi sunt foarte fericit că am marcat. Minutele din meciul cu Dinamo m-au ajutat foarte mult. Sper ca de acum înainte să am continuitate. Da, se poate spune că sunt un golgheter înnăscut, lucrez foarte mult la execuţii şi la finalizare şi se pare că la meciuri îmi iese. Sper să joc cât mai mult în continuare, să marchez şi să-mi ajut echipa. Încrederea care mi se acordă mă ajută foarte mult şi sper să-mi meargă cât mai bine“, a spus Louis, al cărui idol este atacantul polonez de la Bayern Munchen Robert Lewandowski. „Mă uit foarte mult la el, pe YouTube, la meciuri live şi cu siguranţă am foarte mult de învăţat de la el“, a punctat tânărul atacant.
 

„Faraon“ la juniori

 
Gică Hagi a spus că Louis Munteanu este un nouar clasic. „Mă bucur pentru Louis, a intrat foarte bine cu Dinamo, etapa trecută, mult mai bine decât acum, contra Chindiei, Au intervenit probabil emoţiile, că a jucat acasă, în faţa propriilor suporteri. S-a văzut tracul la el, dar, la gol, a arătat că are o calitate incredibilă. Are execuţie, loveşte mingea la fel de bine cu ambele picioare. E un nouar clasic. La juniori are o mulţime de goluri. A trebuit să-l iau la echipa mare, că acolo nu mai avea ce să facă.
 
Era unul dintre «faraonii» pe care-i am eu pe acolo. Sunt prea buni, iar, din când în când, trebuie să-i aduc pe la echipa mare, ca să sufere şi să înveţe. Aşa se procedează. Aşa am învăţat de la antrenorii care m-au crescut pe mine. Trebuie să ştii să promovezi un tânăr. Eu cred că am această artă, pe care am învăţat-o de la antrenorii mei. Cum aceştia au avut curaj cu mine, aşa trebuie să fac şi eu. Luis e marcator, iar acest gol îi va da mai multă încredere“, a spus managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Contra Chindiei, a fost aproape de titularizare!

 
În meciul contra Chindiei, tânărul vârf a fost aproape să intre în primul „11“. „Era puţin în presiune, pentru că nu-l băgam. L-am luat din vară la echipa mare, dar nu i-am dat şansă, iar el era puţin preocupat. Dar nu puteam să-i dau, că a venit de la juniori, unde e alt ritm faţă de Liga 1. Nu l-am simţit, dar acum îl simt şi de aceea i-am dat ocazia să joace. A fost aproape de a fi titular contra Chindiei, dar, până la urmă, am decis să intre pe parcurs, că aşa era normal, i-o dădeam prea repede şi cred că am făcut bine. Am vorbit însă cu el şi i-am spus că nu-l voi introduce din primul minut. Eu tot ce fac le spun lor. Cu tânărul trebuie să vorbeşti şi să-i spui dinainte toate mişcările pe care le faci, că el trebuie să gândească. Nu poţi să-l arunci în ceva cu care nu e familiarizat. Toată săptămâna a jucat în grupul titularilor, însă în ultima clipă l-am oprit pe bancă. I-am spus: «Chiar dacă te aştepţi să fii titular, vei intra pe parcurs»“, a dezvăluit Gică Hagi.
 

Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

 
FC Viitorul. Louis Munteanu, marcator la 17 ani în Liga 1! Gică Hagi - „Mă bucur pentru el. A arătat că are o calitate incredibilă“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1001

Egal între Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și Farul Constanța, după un meci cu multe ocazii de gol

05 Apr 2024 821

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - FCSB Hagi - „Pentru noi, doar victoria contează. Încercăm să facem un meci complet“ (VIDEO)

30 Mar 2024 1102

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 887

Farul Constanța Hagi, decizie luată în privința căpitanului de echipă. „Identitatea noastră înseamnă academia. Revenim la origini“ (GALERIE FOTO)

17 Mar 2024 1555

Patru fotbaliști de la Farul Constanța, convocați la loturile naționale Under-20 și Under-21 ale României (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 944

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1805

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 Farul Constanța, victorie uriașă cu Rapid în deplasare, la debutul în play-off. Louis Munteanu, dublă de senzație! (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Mar 2024 994

UPDATE. Superliga 2023/2024. Rapid - Farul Constanța Hagi - „Sper să avem personalitatea pentru a ne impune jocul“ (VIDEO)

13 Mar 2024 1340

Sondaje de opinie Golgeterul de la Farul Constanța în sezonul 2023/2024. Un jucător, indicat de 46% dintre respondenți

18 Feb 2024 1069

Sondaj de opinie Cine credeți că va fi golgeterul Farul Constanța în sezonul 2023/2024 al Superligii?

11 Feb 2024 873

Campioana vs „lanterna“. Farul Constanța întâlnește Dinamo la Ovidiu Dina Grameni - „Nu ne vom uita la locul din clasament“

08 Feb 2024 2834

Farul Constanța a întrerupt seria de victorii a liderului FCSB „Marinarii“ au ajuns la șapte etape la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

06 Feb 2024 853

UPDATE. Farul Constanța Golul lui Louis Munteanu din meciul cu FCSB, anulat eronat. Oficial de la Comisia Centrală a Arbitrilor

06 Feb 2024 1794

FCSB - Farul Constanța 1-1 Nemulțumirile lui Hagi - „Ce s-a întâmplat a văzut toată lumea. E incredibil, inacceptabil!“

05 Feb 2024 1650