LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană „Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • La Campionatul European, la U-15, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz).
  • La U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală, iar alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia.
  • Campioană europeană la dublu feminin și la ediția precedentă a întrecerii continentale (atunci alături de Annett Kaufmann, din Germania), Bianca Mei-Roșu și-a păstrat acest titlu, căruia i-a adăugat la Belgrad încă o medalie de aur.
 
Lotul României de tenis de masă a cucerit zece medalii (șase de aur, una de argint și trei de bronz) la Campionatul European pentru juniori de la Belgrad (Serbia). La cinci dintre distincții a contribuit și Constanța, prin jucătoarele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.
 
În echipele de fete cu care România a concurat la Europene, LPS „Nicolae Rotaru“ a fost reprezentată de sportivele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andreea Teglaș și de antrenoarea Elena Sebe (la categoria Under-19), de jucătoarea Bianca Mei-Roșu și de antrenoarea Anamaria Mirică Sebe (la Under-15), însoțite de antrenorul federal Viorel Filimon și de psihologul Mioara Șincan.
 
La U-15, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz). La U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală, iar alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia (la simplu) și de dublul mixt Elena Zaharia - Darius Movileanu. 
 
Presiune mult mai mare
 
Campioană europeană la dublu feminin și la ediția precedentă a întrecerii continentale (atunci alături de Annett Kaufmann, din Germania), Bianca Mei-Roșu și-a păstrat acest titlu, căruia i-a adăugat la Belgrad încă o medalie de aur.
 
„Mă bucur că am putut obține două medalii de aur. Se putea și mai bine în celelalte probe individuale, la dublu mixt și la simplu, dar sper ca anul acesta, în continuare, și anul viitor să fie cât mai bine. Nu e ciudat să nu fiu mulțumită pe de-a-ntregul de mine, deși am obținut două medalii de aur la Europene. Cred că, în sinea sa, fiecare sportiv se va critica la un moment dat, că nu a jucat bine, că nu a fost de acord cu rezultatele lui, Față de anul trecut, pentru mine a fost o presiune mult mai mare, jucând din postura de campioană europeană în exercițiu. Am fost favorita numărul unu și toată lumea a vrut să mă bată, la fiecare probă. Cele două medalii înseamnă destul de mult pentru mine, sunt încă două distincții puse în palmaresul meu. Dar, cum am spus, se putea și mai bine, la celelalte probe. A fost destul de obositor și de dificil, Europenele durând nouă zile. În fiecare zi, a trebuit să jucăm două, chiar trei meciuri. Când sunt pe podium, cântă imnul și văd steagul României sus, simt o mare bucurie", a spus Bianca, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.
 
„Țin capul sus și nu renunț la visele mele“

 
Cele trei medalii de bronz cucerite la Belgrad de Elena Zaharia nu o mulțumesc pe deplin pe tânăra jucătoare, care, însă, rămâne motivată pentru noi succese.
 

„Nu mă pot bucura 100% de aceste rezultate, pentru că știu că pot face mai bine și nu a fost cel mai bun joc al meu, dar țin capul sus și nu renunț la visele mele. Vreau să mulțumesc echipei mele, a fost o înfrângere foarte greu de depășit, dar câștigăm împreună, pierdem împreună. Îmi cer scuze celor pe care i-am dezamăgit, dar promit că voi munci mai mult și voi veni mai puternic. La final vreau să îi felicit pe băieții noștri juniori pentru titluri, meritați!“, a menționat, printre altele, Elena Zaharia, jucătoarea mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături și au ajutat-o. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:
 
UPDATE. Tenis de masă
Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, noi medalii la Europene! Bianca, aur și la dublu feminin

 
Tenis de masă
România, aur și argint, la feminin, la Campionatul European. A contribuit și Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu și Andreea Teglaș, pe podium la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)

11 Jun 2024 496

Atletism Ioana Antonia Popa (LPS „Nicolae Rotaru“ - CSM Constanța), vicecampioană națională

04 Jun 2024 613

Constanța. De la lupte, la o carieră în Drept Bianca Iancău, din Cumpăna, șefă de promoție la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (GALERIE FOTO)

30 May 2024 1942

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța tenis de masă Bianca Mei-Roșu, aur la Campionatul Național Școlar (GALERIE FOTO)

29 May 2024 684

Tenis de masă Constanța LPS „Nicolae Rotaru“, medalii la Naționale. Bianca Mei-Roșu, de patru ori aur! (GALERIE FOTO)

16 May 2024 684

Tenis de masă Echipa feminină a LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la Under-13 (GALERIE FOTO)

01 May 2024 699

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Bianca Mei-Roșu a câștigat faza națională a ONSS 2024 la tenis de masă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 809

Tenis de masă LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, vicecampioană națională la categoria Under-15 (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Mar 2024 937

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 822

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 841

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 910

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 3007

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 920

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1273

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 1070