LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană „Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)

 

 
  • La Campionatul European, la U-15, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz).
  • La U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală, iar alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia.
  • Campioană europeană la dublu feminin și la ediția precedentă a întrecerii continentale (atunci alături de Annett Kaufmann, din Germania), Bianca Mei-Roșu și-a păstrat acest titlu, căruia i-a adăugat la Belgrad încă o medalie de aur.
 
Lotul României de tenis de masă a cucerit zece medalii (șase de aur, una de argint și trei de bronz) la Campionatul European pentru juniori de la Belgrad (Serbia). La cinci dintre distincții a contribuit și Constanța, prin jucătoarele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.
 
În echipele de fete cu care România a concurat la Europene, LPS „Nicolae Rotaru“ a fost reprezentată de sportivele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Andreea Teglaș și de antrenoarea Elena Sebe (la categoria Under-19), de jucătoarea Bianca Mei-Roșu și de antrenoarea Anamaria Mirică Sebe (la Under-15), însoțite de antrenorul federal Viorel Filimon și de psihologul Mioara Șincan.
 
La U-15, Bianca Mei-Roșu a cucerit două medalii de aur, la echipe (alături de Alesia Sferlea, Cristina Sîngeorzan și Andreea Jifcu) și la dublu feminin (în tandem cu poloneza Natalia Bogdanowicz). La U-19, echipa tricoloră (din care au făcut parte, pe lângă constănțencele Elena Zaharia, Camelia Mitrofan și Andrea Teglaș - Ioana Sîngeorzan și Evelyn Ungvari) a devenit vicecampioană continentală, iar alte două medalii de bronz au fost aduse de Elena Zaharia (la simplu) și de dublul mixt Elena Zaharia - Darius Movileanu. 
 
Presiune mult mai mare
 
Campioană europeană la dublu feminin și la ediția precedentă a întrecerii continentale (atunci alături de Annett Kaufmann, din Germania), Bianca Mei-Roșu și-a păstrat acest titlu, căruia i-a adăugat la Belgrad încă o medalie de aur.
 
„Mă bucur că am putut obține două medalii de aur. Se putea și mai bine în celelalte probe individuale, la dublu mixt și la simplu, dar sper ca anul acesta, în continuare, și anul viitor să fie cât mai bine. Nu e ciudat să nu fiu mulțumită pe de-a-ntregul de mine, deși am obținut două medalii de aur la Europene. Cred că, în sinea sa, fiecare sportiv se va critica la un moment dat, că nu a jucat bine, că nu a fost de acord cu rezultatele lui, Față de anul trecut, pentru mine a fost o presiune mult mai mare, jucând din postura de campioană europeană în exercițiu. Am fost favorita numărul unu și toată lumea a vrut să mă bată, la fiecare probă. Cele două medalii înseamnă destul de mult pentru mine, sunt încă două distincții puse în palmaresul meu. Dar, cum am spus, se putea și mai bine, la celelalte probe. A fost destul de obositor și de dificil, Europenele durând nouă zile. În fiecare zi, a trebuit să jucăm două, chiar trei meciuri. Când sunt pe podium, cântă imnul și văd steagul României sus, simt o mare bucurie", a spus Bianca, într-un interviu postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.
 
„Țin capul sus și nu renunț la visele mele“

 
Cele trei medalii de bronz cucerite la Belgrad de Elena Zaharia nu o mulțumesc pe deplin pe tânăra jucătoare, care, însă, rămâne motivată pentru noi succese.
 

„Nu mă pot bucura 100% de aceste rezultate, pentru că știu că pot face mai bine și nu a fost cel mai bun joc al meu, dar țin capul sus și nu renunț la visele mele. Vreau să mulțumesc echipei mele, a fost o înfrângere foarte greu de depășit, dar câștigăm împreună, pierdem împreună. Îmi cer scuze celor pe care i-am dezamăgit, dar promit că voi munci mai mult și voi veni mai puternic. La final vreau să îi felicit pe băieții noștri juniori pentru titluri, meritați!“, a menționat, printre altele, Elena Zaharia, jucătoarea mulțumindu-le tuturor celor care i-au fost alături și au ajutat-o. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)
 
Citește și:
 
UPDATE. Tenis de masă
Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, noi medalii la Europene! Bianca, aur și la dublu feminin

 
Tenis de masă
România, aur și argint, la feminin, la Campionatul European. A contribuit și Constanța

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2427

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 647

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 940

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 844

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 733

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 760

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 729

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 592

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 825

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 688

Tenis de masă Mici sportivi din Constanța, pe podium la Cupa Copiilor, în București (GALERIE FOTO)

22 Jan 2024 680

Tenis de masă Eliza Samara, din Constanța, sfert de finală la Europa Top 16 (GALERIE FOTO)

21 Jan 2024 873

Tenis de masă Sportive din Constanța, în turnee externe. Eliza Samara, victorii în Qatar

11 Jan 2024 774

„Moment foarte special“ Vicecampioana mondială Elena Zaharia a dat startul simbolic al meciului Farul Constanța - Petrolul Ploiești (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Dec 2023 1347

CSM Constanța Elena Zaharia, vicecampioană mondială - „Privesc înapoi cu nostalgie, dar și cu fericire și mândrie“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2023 1005