Luca Banu. Debut în Superligă la 17 ani, neconvocat la Națională! Hagi - „Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci?“



 
  • Gheorghe Hagi i-a oferit șansa debutului în prima divizie unui alt tânăr crescut și format în Academia Hagi, mijlocașul Luca Banu.
  • „Regele“ s-a arătat nemulțumit însă că tânărul fotbalist nu a fost convocat și la lotul național de juniori la ultima acțiune.
  • În meciul din etapa viitoare, de pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, se întâlnesc echipele cu cea mai mare forță ofensivă din campionat.
În meciul Farul Constanța - UTA 2-0, din etapa a 12-a a Superligii, Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei de pe litoral, i-a oferit șansa debutului în prima divizie unui alt tânăr crescut și format în Academia Hagi, mijlocașul Luca Banu (17 ani).
 
Acesta l-a înlocuit în minutul 81 pe Doukoure, într-un moment în care meciul nu era decis, Farul conducând cu 1-0 și evoluând (din minutul 52) în inferioritate numerică! Partida s-a încheiat cu bine, iar, la final, Hagi a subliniat momentul debutului lui Banu și potențialul deosebit al acestuia, dar, în același timp, s-a arătat nemulțumit că tânărul fotbalist nu a fost convocat la lotul național de juniori.
 
„Numai de-ai lui Hagi?“
 
„Pe Banu l-am debutat că nu a fost la lot. Au «uitat» să-l ia. Căpitanul echipei care a câștigat campionatul, cu diferență. Și a «uitat» să-l ia. Jucător de mare perspectivă. Ce să facem, asta e. Noi suntem Farul. E greu la Constanța. Numai de-ai lui Hagi? Păi dacă e căpitan și suntem campioni? Dacă nu iei căpitanii, pe cine să iei atunci? Și atenție, vorbim de un jucător, numărul 8, al doilea Neluțu Sabău, din punctul meu de vedere. Un jucător foarte, foarte valoros. Face ambele faze, mai mult defensiv, e puternic și tehnic. Și n-a fost la lotul național, la meciuri importante. Dintr-o dată, așa. Și a trebuit să-l iau pe băiat la echipa mare, să-l arăt. Mie nu mi-e frică, lor le e teamă, dar de ce? Sau poate nu mai trebuie să luăm de la Constanța ori să luăm prea puțini. Să începem iar cum a fost în 2015. Că am văzut“, a spus „Regele“.  
 
„Înseamnă că suntem și noi buni de ceva, nu?“
 
Managerul tehnic al Farului și-a exprimat nemulțumirea și în ce privește timpul de joc sub tricolor la meciurile cu Spania U-21 și Țările de Jos U-21 al altor doi tineri de la Farul, Alexi Pitu (cel mai bun pasator al Superligii, cu cinci assist-uri) și Constantin Grameni (cu trei goluri marcate până acum în acest sezon), convocați la cele două confruntări alături de un alt farist, Louis Munteanu.
 
„Cât a jucat Pitu? Un minut. Cel mai bun pasator din prima ligă în minutul de față, care joacă la echipa de pe primul loc și a jucat un minut! Și a stat zece zile la lot. După care a venit și mi s-a îmbolnăvit. Că nu s-a antrenat. Grameni cât a jucat? De-abia alerga. Sunt jucători de la liderul clasamentului, înseamnă că suntem și noi buni de ceva, nu? Și atunci joci cu ăia de pe primul loc. Nu joci cu alții care sunt pe locul 10, 12, 14. Așa o văd eu, care am selecții la lotul național, știu cu ce se mănâncă acolo. Iei jucători care joacă să câștige, care au mentaliatte de învingător, care au demonstrat. Dar nu… Sunt prea mulți de la mine! Am văzut, la o echipă au început să schimbe al meu cu al meu. Să nu fie prea mulți pe teren! Le zic iar, direct așa, că eu sunt direct. E un lucru pozitiv, dar nu vreau să-i creez presiune acelei persoane, mai bine tac din gură“, a mai spus Hagi.
 

Doi jucători de 2005, aruncați în luptă
 
În ce privește victoria cu UTA, managerul tehnic al Farului nu și-a ascuns satisfacția obținerii acesteia, „marinarii“ continuând să fie pe primul loc în clasanentul Superligii.     

 
„Sunt fericit, ne interesa foarte mult să câștigăm. Cât am fost 11 la 11 am jucat foarte bine, din toate punctele de vedere. Am dominat, am avut atacuri poziționale foarte bune și ne-am creat ocazii. Știam că întâlnim o echipă foarte bună, disciplinată, agresivă, care îți creează o presiune timp de 90 de minute. A venit apoi acea fază, eliminarea din tabăra noastră, care face parte și ea din fotbal. A trebuit să ne apărăm mai mult și am știut să o facem. Am fost inspirat și în ce privește schimbarea sistemului și schimbările. A venit și golul doi. Sunt fericit pentru Carlo și pentru copilul care a intrat, Banu. Pentru jucătorii de pe teren și pentru Vlad Morar, care a intrat și a făcut bine. Cei care au intrat au jucat bine toți. La un asemenea scor și cu un om în minus am introdus doi jucători născuți în 2005. Sârbu joacă și el foarte bine, e valoros, s-a ridicat la nivel și în meciurile importante și trebuie menționat. La Constanța e bine, câștigăm și sperăm să mergem tot așa“, a punctat Hagi. 
 
Alibec, suspendat cu Sepsi
 
În același timp, acesta a subliniat și unele decizii de arbitraj. „Probabil ei meritau mai multe cartonașe galbene, din toate punctele de vedere. Iar de la noi Alibec a luat cartonaș galben ca să nu joace cu Sepsi. Un singur fault, să ia galben un jucător de atac, care n-a făcut nimic care să indice acest lucru. Păi atunci la ei de ce nu-i dai roșu? Talpă la Băluță în minutul 45. Minimum galben, roșu și nu s-a dat nimic. Trebuie să fie pentru ambele la fel. Dar probabil suntem prea sus și deranjăm. Cred și am văzut, am simțit. Cred că am jucat acasă, nu în deplasare. O echipă care atacă! La Botoșani, din șase faulturi am avut șapte cartonașe. Vom vedea ce va fi. Noi mergem pe drumul nostru și încercăm să facem cât mai bine“, a spus Gheorghe Hagi.
 
Golgeterul Farului, cu cinci reușite, Denis Alibec a fost declarat omul meciului cu UTA.  
 
Echipele cu cea mai mare forță ofensivă
 
În meciul din etapa viitoare, de pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, se întâlnesc echipele cu cea mai mare forță ofensivă din campionat. Gazdle au 20 de goluri marcate până acum, iar Farul 24. „Totul în fotbal durează o zi, și înfrângerea și succesul. Avem o zi liberă, iar marți ne întâlnim, o luăm de la capăt. Nu contează ce am făcut, e provocarea care vine în față, unde e Sepsi. Se întâlnesc echipele care au marcat cele mai multe goluri, cu antrenori foarte buni, experimentați. Va fi un meci foarte bun, pe un teren extraordinar, nou“, a menționat Hagi.   
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța          
 
Citește și:

Farul Constanța
Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

 
În inferioritate numerică, Farul Constanța învinge UTA. „Marinarii“, în continuare pe locul întâi în Superligă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Duelul cu Craiova, episodul doi. Hagi - „Întâlnim o echipă la fel de talentată. Trebuie să găsesc soluția pentru victorie“ (GALERIE FOTO)

22 Jan 2024 1057

România Under-19 s-a calificat la Turul de Elită. Luca Banu și Enes Sali, de la Farul Constanța, printre tricolori

18 Oct 2023 951

Echipa Under-18 a Farului Constanța a pierdut finala Cupei de Tineret (GALERIE FOTO)

24 May 2023 1902

Farul Constanța Enes Sali și Luca Banu, goluri la echipele naționale

28 Mar 2023 1717

Cinci fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul Cipru - România 0-2

01 Feb 2023 2049

Tinerii Farului Constanța și lupta din Superligă Luca Banu - „Evoluțiile la echipa mare vor fi un bonus, prin care voi arăta ce pot“

06 Oct 2022 1802

Farul Constanța Luca Banu, debut în Superligă, la 17 ani. „Un Neluțu Sabău în miniatură“

03 Oct 2022 1705

Liga a 3-a Gloria Albești, scor de tenis cu Agricola Borcea. Echipele litoralului, victorii clare (VIDEO)

25 Sep 2022 2904

În această perioadă, Farul Constanța are 15 fotbaliști convocați la loturile naționale

01 Aug 2022 1650

Cinci jucători de la Farul Constanța în lotul României Under-18 pentru meciurile cu Macedonia de Nord

29 Jul 2022 2246

Farul Constanța Tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, cel mai bun la testele fizice. „Vreau să fiu golgeter în Superligă“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2022 3965

„Lupii tineri“ de la Farul Constanța, printre cei mai buni din lot în cantonamentul montan. Miercuri, încă un amical (GALERIE FOTO)

06 Jul 2022 1723

Farul Constanţa. Enes Sali (15 ani), convocat la lotul U-17 al României „În Liga 1, aştept să vină şi titularizarea, şi primul gol“

13 Sep 2021 8058

Tineri fotbaliști de la Farul Constanța, marcatori în meciuri internaționale ale României

08 Sep 2021 2585

Doi fotbalişti de la FC Viitorul au jucat în amicalul câştigat cu scor fluviu de România Under-16

10 Apr 2021 3501