Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, performera anului la seniori U-23. Au fost laureaţi şi alţi sportivi din judeţul Constanţa (galerie foto)


Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Lupte pe anul 2019 a scos în lumina reflectoarelor şi mai mulţi sportivi din judeţul Constanţa. La categoria seniori Under-23, performera anului (cel mai bun sportiv din România la această secţiune) a fost declarată Andreea Beatrice Ana, de la CSA Steaua Bucureşti, dar originară din Mangalia, unde a început şi a crescut în acest sport.
 
„La cei 19 ani, e considerată o tânără speranţă a luptelor româneşti. Anul 2019 i-a adus nu mai puţin de patru medalii importante. Felicitări si succes în competiţiile viitoare!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Lupte. Anul trecut, Andreea Beatrice a cucerit medalii de bronz la Campionatul European de seniori, la Campionatul European de seniori U-23, la Campionatul European de juniori şi la Campionatul Mondial de seniori U-23.   
 

Prima medalie, de aur, la zece ani, la categoria 28 de kilograme

 
În 2017, cu ocazia unui interviu online la ZIUA de Constanţa, tânăra campioană povestea care au fost începuturile sale în lupte. „Am început să practic acest sport acum aproximativ opt ani, la Mangalia. Am fost atrasă de felul în care se desfăşurau antrenamentele şi de mulţimea de copii prezenţi în sala de pregătire. Antrenorul Marian Oancea, cel care mă antrenează şi în prezent la club, a venit atunci la Şcoala Gimnazială nr. 3 la o selecţie şi aşa m-a descoperit. Aveam zece ani când am participat la primul concurs, care s-a desfăşurat la Mangalia. Am avut emoţii foarte mari. Am luptat la categoria 28 de kilograme şi am câştigat medalia de aur. Am fost foarte încântată de această distincţie şi mi-am dorit ca, în continuare, să am o colecţie cât mai mare de medalii“, spune Andreea Beatrice.
 

„Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice şi să câştig o medalie“

 
Iar visul i s-a împlinit, devenind una dintre luptătoarele de mare perspectivă din România. Cât timp s-a aflat la Mangalia, a devenit multiplă campionă naţională, campioană balcanică de junioare (la individual şi pe echipe) sau dublă vicecampionă mondială de cadete (în 2016 - în Georgia, şi în 2017 - în Grecia). Ulterior, prin transferul la CSA Steaua, cariera sa a cunoscut un nou nivel. „Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice şi să câştig o medalie. Pe viitor, mi-ar plăcea să fiu antrenoare de lupte sau profesor de educaţie fizică. Idolul meu în lupte este Helen Maroulis, o celebră luptătoare din SUA, campioană olimpică şi multiplă campioană mondială. Îmi place foarte mult cum luptă. În timpul liber, îmi place să citesc, să mă uit la filme, să ies cu prietenii. În afară de lupte, îmi mai plac gimnastica şi atletismul. Urmăresc la televizor multe concursuri din aceste două sporturi“, a mai spus Andreea Beatrice la interviul online de pe www.ziuaconstanta.ro de acum trei ani.
 

Cine a mai urcat pe scenă

 
Printre sportivii laureaţi care au urcat pe scenă la gala FRL, s-au numărat şi Ana Maria Pîrvu, actualmente la Rapid Bucureşti, dar formată la CS Mangalia (antrenor, Marian Oancea) - medaliată cu argint în 2019 la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Baku, şi Alexandra Voiculescu (CS Poseidon Limanu 2 Mai; antrenori, Cornelius Dorian Trucmel şi Alina Ivan) - bronz la Campionatul European Under-15. De asemenea, printre laureaţii FRL pe anul trecut la categoria seniori U-23 se numără şi Răzvan Arnăut (CS Farul Constanţa; antrenor la club Gheorghe Grigore), medaliat cu argint la Campionatul European de seniori U-23; iar la categoria seniori - Florin Tiţa (CS Farul Constanţa; antrenor la club Gheorghe Grigore) - vicecampion european la seniori şi la seniori U-23.  
 
Pe lângă sportivi, în cadrul evenimentului FRL au fost premiaţi şi colectivele tehnice, antrenorii descoperitori şi antrenorii de la cluburile de provenienţă.  
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Lupte, Marian Oancea, Asociația Sportivă de Lupte Constanța)
 
Citeşte şi:

 
Interviu online cu Andreea Ana, dublă vicecampioană mondială „Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice şi să câştig o medalie“

Luptătoarea de nota 10 din Mangalia Andreea Beatrice Ana, vicecampioană mondială, visează la Jocurile Olimpice (Galerie Foto)

Luptător la CS Farul Constanţa La numai 20 de ani, Florin Tiţa a devenit vicecampion european de seniori (galerie foto)

CS Mangalia a devenit campioană naţională pe echipe la lupte feminine

Andreea Ana şi Florin Tiţa, medaliaţi cu aur la Campionatul Balcanic de lupte (galerie foto)

Luptător adevărat. Şi-n sport, şi-n viaţă! Florin Tiţa, de la CS Farul Constanţa Din centrul de plasament, pe podiumul Campionatului European

UPDATE Luptătorii Florin Tiţa şi Răzvan Arnăut, de la CS Farul Constanţa, vicecampioni europeni (galerie foto)

Medalii pentru CS Mangalia şi CS Poseidon 2 Mai - Limanu Ana-Maria Pârvu, dublă campioană balcanică la lupte (galerie foto)

Gala Campionilor Asociaţiei Judeţene de Lupte Constanţa Cei mai buni dintre cei buni pe 2019, recompensaţi (galerie foto)

 
 
  
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 septembrie 2023

25 Sep 2023 1096

Luptătoarea Andreea Ana, din Mangalia, medaliată la Campionatul European

23 Apr 2021 3786

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 ianuarie 2020

29 Jan 2020 2047

Interviu online cu Andreea Ana, dublă vicecampioană mondială „Îmi doresc să particip la Jocurile Olimpice şi să câştig o medalie“

23 Sep 2017 6255

Luptătoarea de nota 10 din Mangalia Andreea Beatrice Ana, vicecampioană mondială, visează la Jocurile Olimpice (Galerie Foto)

22 Sep 2016 4802

Lupte Argint și bronz pentru românce, la Mondialele de cadeți

16 Sep 2016 1902