Luptător de Mondiale Alex Filip, pregătire cu Francisco Filho, Glaube Feitosa şi Ewerton Teixeira pe muntele Fuji, în Japonia (galerie foto)



Luptătorul constănţean Alex Filip, de la CS Oyama Karate Constanţa, a avut parte de o experienţă deosebită cu ocazia Campionatului Mondial de Kyokushin Karate, care s-a disputat în Japonia, la Tokyo

Campion de Kyokushin Karate şi luptător Superkombat, Alex (30 de ani) l-a întâlnit în primul tur al competiţiei pe rusul Andrei Zuborev (vicecampion european), în faţa căruia a cedat, dar la capătul unui meci bun. De altfel, toţi sportivii din lotul României prezenţi în Japonia au înfruntat la debut reprezentanţi ai Rusiei, ţară care a venit cu un grup foarte puternic şi bine pregătit de luptători.
 
„Din păcate, am pierdut cu rusul, dar a fost un meci bun, dus de la egal la egal. Pregătirea specifică şi frecvenţa mai mare a loviturilor i-au adus victoria lui Andrei Zuborev. A fost primul şi ultimul meu meci de Kyokushin după doi ani şi sunt mândru că am ajuns până aici alături de nişte oameni extraordinari care fac parte din lotul României, luptători şi antrenori. Le mulţumesc şi antrenorilor mei de la Oyama Karate Constanţa, Marius Burlacu şi Lidia Dobrin“, a postat Alex Filip pe Facebook.
Luptătorul constănţean renunţase la performanţă în Kyokushin Karate, în detrimentul kickboxing-ului, însă tentaţia participării la Campionatul Mondial a fost prea mare pentru a nu merge în Japonia. Alex (poliţist de profesie) a obţinut calificarea la întrecerea supremă de la Tokyo în urma rezultatelor sale din Kyokushin din ultimii patru ani.

Cei 30 de spartani



După Campionatul Mondial, 30 de luptători din loturile naţionale prezente la competiţie, printre care şi Alex Filip, au participat la o tabără de pregătire pe muntele Fuji. Antrenamentele s-au desfăşurat la altitudine, timp de două zile, în fiecare zi fiind programate două sesiuni de pregătire, de câte două ore şi jumătate. Regimul antrenamentelor a fost unul spartan, conducătorul taberei (una specială de pregătire în Kyokushin) fiind celebrul shihan Francisco Filho (6 Dan), fost campion K-1 şi fost campion mondial Kyokushin Karate. 

Adevăratul sens al Kyokushin Karate



Alături de brazilianul de 43 de ani, i-au mai îndrumat pe luptători alte două nume cunoscute ale sporturilor de contact, Glaube Feitosa (42 de ani) şi Ewerton Teixeira (33 ani), şi ei din Brazilia. Francisco Filho îl ştia pe Alex Filip de la tabăra internaţională de Kyokushin Karate, derulată, anul trecut, pe parcursul unei săptămâni, la Mamaia, în organizarea Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, la care legenda braziliană fusese invitat de onoare, iar Alex Filip obţinuse cu brio centura neagră. „A fost o experienţă deosebită, din care am învăţat foarte mult şi adevăratul sens al Kyokushin Karate“, a sintetizat Alex Filip participarea sa la acţiunile din Japonia.

KO spectaculos la debutul în Superkombat



În luna februarie a anului viitor, luptătorul constănţean va efectua un nou stagiu de pregătire în Olanda, la Amsterdam, la celebra sală Vos Gym, unde se va pregăti pentru debutul în sezonul 2016 Superkombat, în care e posibil să evolueze la începutul lunii martie. Alex Filip luptă de doi ani în promoţia condusă de Eduard Irimia şi a avut parte de un prim meci plin de succes, la Constanţa, când s-a impus printr-un KO spectaculos, care s-a clasat pe locul doi în topul celor mai frumoase lovituri ale anului.

L-a învins pe Atakan Arslan



Ultima victorie a lui Filip la Superkombat a fost în vara acestui an, tot la Constanţa, unde a fost declarat câştigător, la categoria supermijlocie (-77 kg), după o repriză de prelungiri, în disputa cu redutabilul luptător turc Atakan Arslan (locul 13 în lume la categorie şi numărul 1 în Turcia), care lupta în Glory şi venea după şapte ani de antrenamente la Tiger Muay Thai, în Thailanda. Luptătorul turc a contestat însă verdictul, iar conducerea Superkombat a decis să organizeze un meci-revanşă, pentru edificare completă. „Îl aştept pe Atakan. Sunt mai bun decât el şi o voi dovedi încă o dată“, a punctat Alex Filip. La Constanţa, luptătorii de la Oyama Karate efectuează antrenamente comune cu cei de la Pontica (antrenor, Daniel Asaftei).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ștefan Orza, neobosit! Campion național de Kempo K1, merge la Mondiale, apoi urcă în ringul Colosseum Tournament (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 893

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip revine în ring, în gala K1 Fighting Network Romania. „Este o ocazie unică“ (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 1047

Constanța Antrenorul de kickboxing Alex Filip, concurent la „Insula de 1 Milion“, în Republica Dominicană. Reality de aventură! (VIDEO)

08 Mar 2024 4465

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1599

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1689

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2533

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2639

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9890

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 3017

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1849

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 3527

Mamaia Meciuri spectaculoase la gala Urban Legend Next Star (GALERIE FOTO)

12 Nov 2022 2111

Ionuț Lăuneanu, de la Viitorul Fântânele, și Eduardo Maradin, de la Sharks Gym Constanța, meciuri deosebite la gala MFS Kids (GALERIE FOTO)

23 Jun 2022 2447

„Pensie lungă, moşu nostru!“ Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)

02 Nov 2021 12190

Ultimul meci al constănțeanului! Gala OSS Fighters 6. În main event, Alex Filip se va duela cu georgianul Levan Guruli

08 Jul 2021 4643