Luptător la Oyama Karate Edward Ruse, din Constanţa, bronz la Cupa Europeană de Kyokushin Karate (galerie foto)



Luptătorul constănţean Edward Ruse, de la CS Oyama Karate, a urcat pe podium, cucerind medalia de bronz, la Kyokushin Karate European Cup, întrecere care s-a desfăşurat la Katowice.
 
În oraşul polonez s-au disputat Campionatul European Open de Karate (întrecere rezervată seniorilor) şi Kyokushin Karate European Cup (la care au concurat copii şi juniori). În vârstă de zece ani, Edward a fost medaliat la kata (la copii 10-11 ani), în secţiunea sa concurând el şi alţi 11 tineri sportivi. Edward Ruse este pregătit la Oyama Karate de Marius Burlacu şi de Lidia Dobrin, aceasta însoţindu-l la întrecerea continentală din Polonia.
 
Edward a fost singurul sportiv de la Oyama Karate, dar şi din Constanţa, care a participat la acest concurs, fiind mezinul lotului tricolor. Un sportiv, o medalie, aşadar, pentru Oyama Karate, iar Edward putea urca şi mai sus pe podium, dacă nu avea o mica ezitare în timpul demonstraţiei.

Aflat la doar al treilea concurs de kata

Luptătorul constănţean a concurat la Katowice şi la kumite, unde, după o victorie contra unui polonez, s-a oprit în turul secund, fiind declarat învins în partida cu un alt reprezentant al ţării-gazdă, însă la capătul unui meci foarte strâns. Dacă se impunea în această partidă, Edward avea şanse să ia medalie şi în competiţia de luptă sportivă. Edward Ruse face karate de trei ani (fiind de la început şi până acum sportiv numai la Oyama) şi este foarte pasionat de acest sport. Performanţa din Polonia a tânărului sportiv este cu atât mai importantă cu cât la kata evoluează de numai jumătate de an, Kyokushin Karate European Cup fiind doar a treia competiţie a sa la această secţiune, în rest evoluând numai la kumite. Edward este elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ din Constanţa.

Arbitrul Alexandru Ruse a jucat fotbal la Farul

Medaliatul din Polonia are un frate mai mare, Alexandru (14 ani), care este arbitru de fotbal, dar face şi el karate la Oyama (de aproximativ doi ani şi jumătate). Până la 13 ani, Alex a jucat fotbal, ca atacant, la Farul Constanţa, unde cel mai mult a lucrat cu antrenorul Dumitru Antonescu, fiind pregătit însă şi de Lucian Marinof, şi de Cosmin Damian. Elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa, Alexandru Ruse e arbitru de un an şi deţine categoria a II-a. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Luptătorii de la Oyama Karate Constanța au obținut 11 medalii la Campionatul Balcanic de Karate Kyokushin (GALERIE FOTO)

01 Apr 2022 3598

Primii pași pentru înființarea Asociației Județene de Hochei pe Gheață Constanța (GALERIE FOTO)

24 Mar 2022 2580

Sunni Mustafa, de la Oyama Karate Constanța, a urcat pe podium la Campionatul European (GALERIE FOTO)

18 Nov 2021 3909

„Xena“ de Constanţa Luptătoare! Roxana Stan apare în videoclipul melodiei „Fire“. Cine e antrenorul ei (galerie foto + video)

07 Feb 2020 6219

Constanța Un an de la moartea fostului antrenor Cetin Ibram. „A fost un om cu un caracter ales!“

03 Dec 2019 4259

Duel constănţean la Iaşi Costin Mincu l-a învins pe Alex Filip la gala Dynamite Fighting Show (galerie foto)

23 Nov 2019 3488

E fiul poliţistului erou Aurelian Coliş Tânărul Petre Coliş concurează la Campionatul Mondial de Karate Kyokushin din Japonia (galerie foto + document)

18 Nov 2019 7962

Luptătorii de la Oyama Karate Constanţa, pe podium la Austrian Open Cup (galerie foto)

27 Jun 2019 3369

Luptătorii de la Oyama Karate Constanţa, pe podium şi la Cupa Ronin (galerie foto)

26 May 2019 2883

Noi medalii pentru Oyama Karate Constanţa La primul meci la seniori, Petre Coliş s-a impus printr-un KO de senzaţie la Craiova (galerie foto)

11 Apr 2019 3376

„Laborator de campioni” Sportivii de la Oyama Karate Constanţa, medaliaţi la Campionatul Balcanic de Karate Kyokushin (galerie foto)

26 Mar 2019 3080

Oyama Karate Constanţa a obţinut 16 medalii la Cupa Kontact Karate (galerie foto)

11 Dec 2018 3633

„Te vom iubi veşnic!" Doliu în sportul constănţean. A murit un cunoscut antrenor

04 Dec 2018 5595

Reprezentanţi ai Oyama Karate Constanţa Petre Coliş, fiul poliţistului erou Aurelian Coliş, şi Ruxandra Cristea, medalii la Cupa Europeană (galerie foto)

20 Nov 2018 5118

Petre Coliş, de la Oyama Karate Constanţa Fiul poliţistului erou Aurelian Coliş face Karate Kyokushin şi a ieşit campion balcanic (galerie foto)

21 Mar 2018 11029