Campioane ale Constanţei Gimnastele Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu intră în concurs la Campionatul Mondial de la Gyor


Două campioane ale Constanţei la gimnastică artistică, Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, de la CS Farul, fac parte din echipa naţională a României care participă la Campionatul Mondial de la Gyor (Ungaria).

În lotul tricolor feminin care va evolua la această competiţie se mai află Antonia Duţă şi Daniela Trică. „Vorbim deja de o echipă sudată, cu experiență la nivel înalt datorită participării la Europenele de anul trecut, de la Glasgow. Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică vor fi una pentru toate și toate pentru una, dar mai ales împreună pentru echipa României. Alături de ele, aproape, antrenorii Liliana Cosma și Florin Cotuțiu. Fetele întră în concurs la Gyor, vineri, 28 iunie. Noi le dorim încă de acum muuuult succes!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.  

Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lot de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene Ioana Strănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). La Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu sunt antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte şi din care face parte şi Florin Uzum.

Maria Holbură a început gimnastica la vârsta de cinci ani, fiind adusă la sala de gimnastică, la CSS1 Constanţa, de Sorin Bechir şi inclusă în grupa pregătită de Mirela Szemerjai şi de el. Formată la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa, Maria a fost transferată, de la începutul lui 2016, an în care a făcut trecerea la seniorat, la CS Farul Constanţa. Din 2013, a devenit componentă a lotului de junioare de la Deva, după care a fost promovată la lotul de senioare al României, pregătindu-se la Izvorani, iar apoi la „Lia Manoliu“.

Medalii la Jocurile Europene

La Jocurile Europene, de la Minsk (Belarus), delegaţia României de gimnastică aerobică a urcat deja pe podium. La perechi mixte, Andreea Bogati şi Dacian Barna (de la CS Farul Constanţa) au cucerit argintul, medalie care i-a revenit şi grupului format din Andreea Bogati, Dacian Barna, Marian Broței, Gabriel Bocșer și Mihai Popa. Marian Broţei este şi el de la CS Farul Constanţa.

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
   
Citeşte şi:


Evoluţii apreciate în Belgia Gimnastele constănţene Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu şi Maria Holbură, pe podium la Flanders Challenge (galerie foto)

Reprezentanţi ai CS Farul, în top Federaţia Română de Gimnastică a întocmit clasamentele celor mai buni sportivi din 2018
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

04 Feb 2021 2649

Gimnastică Lotul de la Deva, din care fac parte şi trei constănţence, se mută cu pregătirea la Bucureşti

30 Jan 2021 3692

Năvodari Diplomă de excelenţă pentru gimnasta Ioana Stănciulescu, vicecampioană europeană la Mersin

28 Dec 2020 2684

La întoarcerea de la Europene, gimnastele României au colindat cu medaliile pe post de clopoţei!

24 Dec 2020 2572

Momente magice la Mersin La Campionatul European, au impresionat şi patru gimnaste din Constanţa

22 Dec 2020 3683

La Campionatul European, Silvia Sfiringu, de la CS Farul Constanţa, a luat medalie şi la bârnă

20 Dec 2020 2181

Gimnaste la CS Farul Constanţa Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, argint cu România la Euro

19 Dec 2020 2806

Gimnastică Echipa României, pe primul loc după prima subdiviziune la Campionatul European

17 Dec 2020 1940

Patru gimnaste de la Constanța participante la Campionatul European din Turcia

15 Dec 2020 2799

Gimnastică O primă verificare înaintea Campionatului European. Au concurat și trei constănțence

05 Nov 2020 4024

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

13 Jun 2020 4693

„Pe drumul către visul lor“ Gimnastele constănțene din lotul olimpic al României sunt în cantonamentul de la Izvorani (galerie foto)

23 May 2020 3052

„Ușor-ușor, înapoi la treabă!“ Trei gimnaste din Constanța și un antrenor de pe litoral la lotul olimpic al României

16 May 2020 5043

UPDATE CS Farul Constanţa, campioană naţională la gimnastică. Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, aur şi argint la individual compus (galerie foto + documente)

08 Sep 2019 1766

Constanţa Gimnaste medaliate la Festivalul Olimpic al Tineretului European împărtăşesc secretele succesului

09 Aug 2019 1001