Luptătorii din Constanţa, 12 medalii la Cupa României de grappling şi MMA



Clubul Sportiv Pontica din Constanţa s-a întors cu rezultate frumoase de la Cupa României la grappling şi MMA (arte marţiale mixte), întrecere desfăşurată la Bucureşti, sub egida Federaţiei Române de Kempo. Antrenorul Daniel Asaftei a deplasat un lot de 13 sportivi, din care a făcut parte (ca reprezentant al Pontica) şi Costin Mincu, de la Oyama Karate Constanţa (antrenor, Marius Burlacu), cele două cluburi având o relaţie apropiată, iar câţiva sportivi din ambele tabere pregătindu-se împreună.


La Cupă, luptătorii constănţeni au urcat de 12 ori pe podium, cucerind trei medalii de aur, trei de argint şi şase de bronz. Au obţinut aurul Mădălin Pârvulescu (la grappling, categoria 90 kg), Costin Mincu (categ. 85 kg) şi Florin Gafon (categ. 70 kg), ultimii doi la MMA. „Băieţii s-au comportat foarte bine, deşi jumătate dintre ei se aflau la primul lor concurs. Cei de la care mă aşteptam să se claseze pe podium nu mi-au înşelat aşteptările“, a declarat Daniel Asaftei, multiplu campion mondial. 

În această perioadă, un alt sportiv de la clubul Pontica, Cătălin Căşaru, a evoluat la Campionatul European de MMA de la Baku (Azerbaidjan). Căşaru, care a concurat de curând şi la Mondialele din Belarus, a fost eliminat însă în fazele preliminare. Pe 15 decembrie, Cătălin va participa la o altă întrecere de MMA, gala RXF, unde va avea meci pentru centură. La aceeaşi competiţie, de la Pontica va evolua, la categoria 95 kg, şi debutantul Ovidiu Constantin Buzulică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.