Luptătorul Alex Filip demarează la Constanţa un program pentru copiii afectaţi de fenomenul bullying


Cel mai cunoscut luptător constănţean, Alex Filip, de la clubul Sharks Gym, vine în sprijinul copiilor care au suferit din cauza bullying-ului, acea formă de violenţă fizică şi psihologică, de intimidare, terorizare sau brutalizare.
 
Pe lângă antrenamentele pe care le efectuează pentru el, Alex Filip pregăteşte şi mici luptători la Sharks Gym, iar de curând a fost cu ei în cantonament la Sinaia. Alex nu a rămas indiferent la drama copiilor din Constanţa afectaţi de bullying, astfel că s-a decis să vină în sprijinul acestora.     
 
„Salutare, prieteni! După data de 10 februarie doresc să încep un program pentru copiii care au suferit de aşa-zisul fenomen «bullying», copii care sunt agresaţi la şcoală, în societate, la locul de joacă! Le voi oferi o lună gratuită şi se vor antrena alături de copii care fac kickboxing de performanţa şi care îi vor ajuta să-şi recâştige încrederea în ei! Nu este o campanie, nu este o reclamă, ci doar îmi doresc să vadă ce înseamnă să faci parte dintr-un grup unit, în care respectul şi curajul primează! Aştept mesajele voastre! Alex Filip - Sharks Gym!“, a postat luptătorul de 34 de ani pe Facebook.
 
Demersul lui Alex Filip a cules aprecierile celor apropiaţi. „Super iniţiativă, Alex!“, „Felicitări! Asta trebuie să vedem la ştiri, la TV. Tot respectul!“, „Jos pălăria în faţa ta, Alex Filip!“, „Bine gândit, un exemplu!“ sau „Ideea e genială. Eşti primul care face acest gest. Felicitări! Enorm de mulţi copii au nevoie de susţinere morală“, au fost câteva dintre mesaje.     
 
Potrivit Wikipedia, „bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul «bullying» nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existenţa unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorinţa unor persoane de a-şi câştiga puterea şi autoritatea, punându-i pe alţii într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacţionează unele cu altele: la şcoală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între ţări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depăşită decât dacă se conştientizează existenţa fenomenului. Bullying-ul este considerat o formă de violenţă fizică şi psihologică, o conduită intenţionată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane (inclusiv propriei persoane), cu diferite cauze care determină noi forme de violenţă“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Mici luptători de la Sharks Gym Constanţa, demonstraţie de kickboxing pe plajă, la Antena 1, la „Neaţa cu Răzvan şi Dani“ (galerie foto + video)


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ștefan Orza, neobosit! Campion național de Kempo K1, merge la Mondiale, apoi urcă în ringul Colosseum Tournament (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 811

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip revine în ring, în gala K1 Fighting Network Romania. „Este o ocazie unică“ (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 1000

Constanța Antrenorul de kickboxing Alex Filip, concurent la „Insula de 1 Milion“, în Republica Dominicană. Reality de aventură! (VIDEO)

08 Mar 2024 4373

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1591

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1680

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2523

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2622

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9879

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 3011

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1845

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 3516

Mamaia Meciuri spectaculoase la gala Urban Legend Next Star (GALERIE FOTO)

12 Nov 2022 2100

Ionuț Lăuneanu, de la Viitorul Fântânele, și Eduardo Maradin, de la Sharks Gym Constanța, meciuri deosebite la gala MFS Kids (GALERIE FOTO)

23 Jun 2022 2430

„Pensie lungă, moşu nostru!“ Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)

02 Nov 2021 12174

Ultimul meci al constănțeanului! Gala OSS Fighters 6. În main event, Alex Filip se va duela cu georgianul Levan Guruli

08 Jul 2021 4631