Sport

Luptătorul Alex Filip demarează la Constanţa un program pentru copiii afectaţi de fenomenul bullying


Cel mai cunoscut luptător constănţean, Alex Filip, de la clubul Sharks Gym, vine în sprijinul copiilor care au suferit din cauza bullying-ului, acea formă de violenţă fizică şi psihologică, de intimidare, terorizare sau brutalizare.
 
Pe lângă antrenamentele pe care le efectuează pentru el, Alex Filip pregăteşte şi mici luptători la Sharks Gym, iar de curând a fost cu ei în cantonament la Sinaia. Alex nu a rămas indiferent la drama copiilor din Constanţa afectaţi de bullying, astfel că s-a decis să vină în sprijinul acestora.     
 
„Salutare, prieteni! După data de 10 februarie doresc să încep un program pentru copiii care au suferit de aşa-zisul fenomen «bullying», copii care sunt agresaţi la şcoală, în societate, la locul de joacă! Le voi oferi o lună gratuită şi se vor antrena alături de copii care fac kickboxing de performanţa şi care îi vor ajuta să-şi recâştige încrederea în ei! Nu este o campanie, nu este o reclamă, ci doar îmi doresc să vadă ce înseamnă să faci parte dintr-un grup unit, în care respectul şi curajul primează! Aştept mesajele voastre! Alex Filip - Sharks Gym!“, a postat luptătorul de 34 de ani pe Facebook.
 
Demersul lui Alex Filip a cules aprecierile celor apropiaţi. „Super iniţiativă, Alex!“, „Felicitări! Asta trebuie să vedem la ştiri, la TV. Tot respectul!“, „Jos pălăria în faţa ta, Alex Filip!“, „Bine gândit, un exemplu!“ sau „Ideea e genială. Eşti primul care face acest gest. Felicitări! Enorm de mulţi copii au nevoie de susţinere morală“, au fost câteva dintre mesaje.     
 
Potrivit Wikipedia, „bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul «bullying» nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullying-ul nu presupune existenţa unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorinţa unor persoane de a-şi câştiga puterea şi autoritatea, punându-i pe alţii într-o lumină proastă. Fenomenul bullying poate fi prezent în orice tip de comunitate, în grupuri sociale, unde persoanele interacţionează unele cu altele: la şcoală, la locul de muncă, în familie, în cartiere, în biserică, în mass-media, chiar între ţări etc. Se creează astfel o stare de conflict, care nu poate fi depăşită decât dacă se conştientizează existenţa fenomenului. Bullying-ul este considerat o formă de violenţă fizică şi psihologică, o conduită intenţionată care vizează producerea unor prejudicii (rănire, distrugere, daune) unor persoane (inclusiv propriei persoane), cu diferite cauze care determină noi forme de violenţă“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citeşte şi:
 
Mici luptători de la Sharks Gym Constanţa, demonstraţie de kickboxing pe plajă, la Antena 1, la „Neaţa cu Răzvan şi Dani“ (galerie foto + video)


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Super-meciul dintre Alex Filip și Daniel Stefanovski, de la gala OSS Fighters, reprogramat. Ce s-a întâmplat

03 Aug 2020 1933

Revanșa! În ultimul meci din carieră, Alex Filip luptă pentru centura Superkombat, în gala OSS Fighters de la Mamaia!

18 Jul 2020 2557

Gala OSS Fighters 6, în august, la Mamaia. Nume mari vor urca în ring

16 Jun 2020 3515

Constanța. Kempo în familie Samir Regep, antrenamente alături de soție și fiu. Antrenorul, schimbare fizică radicală! (galerie foto + video)

09 May 2020 10266

Imagini de acum cinci ani Luptătorul Alex Filip, din Constanța, pregătire în Olanda, la celebra sală Vos Gym Amsterdam (video)

29 Apr 2020 3378

Adversar de top pentru Alex Filip în ultimul meci din cariera sa. La gala OSS Fighters, de la Mamaia! (video)

27 Apr 2020 4480

Constanța. Lupta împotriva COVID-19 Luptătorul Alex Filip - „Rămâneți pozitivi și respectați întocmai sfaturile autorităților!“

25 Mar 2020 1060

Constanţa Alex Filip îşi încheie cariera de luptător. Meciul de retragere va fi la gala OSS Fighters

04 Mar 2020 4052

Brigadă de nivel internaţional Arbitrul constănţean Şenol Amamut va oficia şi la „OSS Fighters 05 & SK - Gentlemen's Tournament“ (galerie foto)

24 Jan 2020 3915

Ştefan Orza, luptător la Sharks Gym Constanţa Povestea unui tânăr din Moşneni care a devenit dublu campion mondial la Kempo (galerie foto)

03 Dec 2019 6855

Duel constănţean la Iaşi Costin Mincu l-a învins pe Alex Filip la gala Dynamite Fighting Show (galerie foto)

23 Nov 2019 1988

David vs Goliat. „O să fie un spectacol pe cinste!“ Luptă Alex Filip - Costin Mincu la gala Dynamite Fighting Show de la IaşI

14 Nov 2019 1672

Constanţa. Sportivi cunoscuţi printre invitaţi Luptătorul Andrei Tohăneanu şi Andra Rîmboi au avut o nuntă ca-n filme (galerie foto)

05 Nov 2019 5960

Scene din filmul „Back2Back“, filmate şi la Ovidiu. Delegaţia, întâmpinată de primarul George Scupra şi de sportivi

22 Aug 2019 2111

Cel mai mare show al anului! Meciuri unul şi unul, joi seară, la Mamaia, la gala OSS Fighters 4! Se pune în joc centura mondială

22 Aug 2019 1504