„M-am bucurat de tenis până în ultimul moment, simt nevoia unei resetări“ Ce planuri are Horia Tecău, după ce și-a anunțat retragerea

  • Sportivul a declarat că se simte foarte împăcat cu decizia pentru că o face în termenii lui.
Tenismenul din Constanța, Horia Tecău a confirmat că se retrage din viața competițională, iar meciul de astăzi, de la Turneul Campionilor închietat cu o victorie a fost ultimul din cariera de tenismen profesionist. „O mulțime de emoții curg acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit și oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. 


Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învățat să visez, să cred și să dezvolt abilități de viață în acest proces. Energia terenului de tenis și a fanilor tenisului m-a răsplătit enorm și voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna.


Acum, este timpul să ne bucurăm de viață într-un mod diferit și să transformăm toată această energie într-o nouă formă - este mesajul postat pe pagina de Facebook a sportivului din Constanța. 

Tenismanul român Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, care şi-a anunţat încheierea retragerea la vârsta de 36 de ani, a declarat, duminică, 21 noiembrie, la întoarcerea de la Turneul Campionilor, că s-a bucurat de tenis până în ultimul moment, dar acum simte nevoia unei pauze, a unei resetări, scrie agepres.ro. 

Am ales să fac asta pentru a fi mai bine din punct de vedere fizic

"A fost poate cea mai emoţionantă săptămână din cariera mea. Nu cred că poţi să te pregăteşti pentru un aşa moment, dar e o decizie pe care o simt de ceva timp. Şi la un moment dat urma să se întâmple şi acest eveniment.


Mă bucur că s-a întâmplat la Turneul Campionilor, cu o victorie şi împreună cu o echipă frumoasă. Cred că nu aş fi putut scrie un scenariu mai potrivit pentru un ultim turneu. Deja de doi ani joc mai puţine turnee, am ales să fac asta pentru a fi mai bine din punct de vedere fizic.


Am simţit că e momentul să mai reduc din turnee şi încet-încet am ajuns în punctul în care doresc să mă bucur de viaţă altfel. Dar m-am bucurat de tenis, de turnee şi de meciuri până în ultimul moment. Simt nevoia unei pauze, a unei resetări, vreau să încep să privesc lucrurile dintr-o altă perspectivă. Pentru că până acum a fost numai din cea de jucător.


Acum lucrurile se schimbă, dar aştept ca după această pauză să văd exact ce îmi doresc să fac. Şi cu siguranţă pauza aceasta nu va dura foarte mult şi voi începe să fac alte lucruri care îmi fac plăcere", a spus Tecău pe Aeroportul ''Henri Coandă''.
 

Sportivul a declarat că se simte foarte împăcat cu decizia pentru că o face în termenii lui.


Ce va face Horia Tecău după ce și-a anunțat retragerea


Referitor la propunerea preşedintelui interimar al FRT, George Cosac, de a veni alături de federaţie ca antrenor federal, căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, vicepreşedinte sau chiar preşedinte, Tecău a afirmat:

"Sunt onorat de această propunere, dar deocamdată am nevoie de o pauză să mă gândesc foarte bine ce îmi doresc să fac. Nu exclud nimic la momentul acesta, nici o carieră în antrenorat".


Tenismanul se gândeşte şi la înfiinţarea unei academii de tenis:

"Îmi doresc să creez un loc în care copiii să aibă oportunitatea să se bucure de tenis şi de lecţii folositoare în viaţă. Nu ştiu acum la ce dimensiune şi în ce context, dar cu siguranţă voi face ceva, pentru că îmi place tenisul şi drumul meu se va îndrepta în această direcţie".

Sursa foto: Facebook/ Horia Tecău 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis România, calificare la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie memorabilă cu Ucraina. Căpitan nejucător, Horia Tecău, din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 633

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 706

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 1477

Mamaia Întâlnirea de Cupa Davis România - Taiwan începe vineri, 15 septembrie 2023. Horia Tecău - „Avantajul nostru e că jucăm acasă“

14 Sep 2023 1830

Simona Halep, suspendată patru ani. Horia Tecău - „Eu susțin nevinovăția Simonei. Sunt alături de ea“

14 Sep 2023 1185

Retrospectiva 2022 în sportul constănțean. Momentele importante care au marcat anul

31 Dec 2022 2311

Meci demonstrativ la Iași, cu Horia Tecău, Andrei Pavel, Horia Brenciu și Cornel Ilie. „O experiență cu totul nouă. Mi-a plăcut!“ (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 1446

Horia Tecău a obținut autorizația de construire pentru investiția din Constanța. Va modifica blocul de pe bulevardul Mamaia

07 Jul 2022 2642

Constănțenii Horia Tecău și Andrei Pavel, dar și alte staruri, meci demonstrativ la Iași

06 Jul 2022 1211

Editorial Horia Tecău. Imaginea unui campion adevărat. Moștenirea performerului constănțean pentru tânăra generație

13 Jun 2022 1658

Andrei Szemerjai, fostul diriginte al lui Horia Tecău „Ai încheiat o etapă a vieții de care poți fi mândru“

11 Jun 2022 2018

Spectacol total la evenimentul de retragere din activitatea de jucător a lui Horia Tecău (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 1700

Invitați de marcă Vineri, meciul care marchează retragerea din cariera sportivă a campionului Horia Tecău

10 Jun 2022 1787

Horia Tecău Echipa feminină de tenis a României, pregătită de meciul cu Polonia, din calificările Billie Jean King Cup

14 Apr 2022 2010

Billie Jean King Cup Simona Halep, în echipa României pentru meciul cu Polonia. Horia Tecău debutează în noua funcție

21 Mar 2022 3115