„Mă uit înapoi cu mândrie“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, va avea un meci special de retragere. Partida cu Dinamo a fost ultima oficială!


Al doilea meci cu Dinamo din finala Ligii Naţionale a fost ultimul oficial din cariera handbalistului George Buricea, de la HC Dobrogea Sud Constanţa. Titratul sportiv, cu zece titluri de campion al României în palmares (nouă cu HCM Constanţa, unul cu Steaua) plus alte trofee interne, cu o sumedenie de meciuri în cupele europene şi la echipa naţională, va împlini 40 de ani pe 1 august a.c. şi a decis să spună stop activităţii de sportiv, urmând să debuteze în meseria de antrenor, la echipa secundă a clubului constănţean.
 
În prima etapă a viitorului sezon, George Buricea va avea parte de un meci special de retragere, în Sala Sporturilor din Constanţa, „Aş fi vrut să jucăm finala cu Dinamo în trei meciuri, să mă despart de suporteri acasă, după 21 de ani de carieră. Nu a fost să fie. Dinamo a fost mai bună. Eu toată viaţa am luptat până la ultima picătură de energie, unii se pare că nu sunt la fel. Eu mă uit înapoi cu mândrie şi sper să am o carieră de antrenor la fel de frumoasă. Voi mai juca un meci de retragere la Constanţa”, a declarat George Buricea, potrivit site-ului oficial al HC Dobrogea Sud.
 

Pentru al treilea an la rând în Cupa EHF

 
Formaţia de pe litoral nu a putut trece în finala campionatului de Dinamo Bucureşti, care a cucerit al patrulea titlu la rând şi al 16-lea din palmares, după 33-26 la Constanţa şi 33-19 la Bucureşti. „Echipa noastră nu a putut întoarce soarta finalei cu Dinamo. Campioana din ultimii trei ani a fost încă o dată mai bună şi a câştigat al patrulea titlu la rând, după ce s-a impus în primele două meciuri ale finale. Dobrogea Sud obţine în premieră argintul Ligii Naţionale şi va evolua pentru al treilea an consecutiv în Cupa EHF. Pentru Dobrogea Sud va urma o vară plină, cu plecări şi veniri“, se arată pe site-ul oficial al HC Dobrogea Sud.
 

„Numai cu ei am avut probleme“

 
Superioritatea lui Dinamo a fost recunoscută de cei de la echipa constănţeană. „Dacă am pierdut de cinci ori într-un sezon cu Dinamo, înseamnă că, pur şi simplu, este o echipă mai bună. Am câştigat sezonul regular, am mers bine până în finală. Noi am avut probleme numai cu ei în campionatul ăsta. Au făcut o echipă bună, completă. Felicitări, Dinamo!”, a spus antrenorul principal Zvonko Sundovski, conform sursei citate.
 

„Sezon bun“

 
„Mă doare să recunosc, dar chiar au fost mai buni. Dinamo a jucat mai bine şi pe teren propriu, iar atmosfera a fost una extraordinară. Le mulţumim şi suporterilor noştri care au venit să ne încurajeze la Bucureşti. Eu spun că, una peste alta, am avut un sezon bun. Am ajuns în premieră în grupele Cupei EHF şi am jucat pentru prima dată finala campionatului. Iar la toamnă vom fi din nou în cupele europene”, a spus şi preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
HC Dobrogea Sud a pierdut finala Ligii Naţionale, rămânând cu medaliile de argint. În al doilea meci, Dinamo s-a impus la 14 goluri!


„Nu e uşor să te laşi“ George Buricea, de la HC Dobrogea Sud, pune punct activităţii de handbalist. Ce va face după aceea

 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 434

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 806

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 610

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 783

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 806

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 737

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1057

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1017

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 863

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1153

Handbal CSM Constanța pregătește returul cu Dinamo contra celor de la CSM București

21 Feb 2024 681

Handbal CSM Constanța a pierdut la zece goluri diferență meciul cu Dinamo din EHF European League (GALERIE FOTO)

21 Feb 2024 655

Handbal. CSM Constanța și Dinamo București, duel european Primul meci al dublei din EHF European League se joacă pe terenul „câinilor”

19 Feb 2024 1145

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1213

Handbal CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 1001