Mamaia Cine a urcat pe podium în probele H3RO 2021, cea mai mare întrecere de triatlon din Estul Europei

 
  • O noutate a acestei ediții a fost participarea a cinci ștafete de paratriatlon.  

Cei mai buni triatloniști din România au participat, la Mamaia, pentru a oferi un spectacol sportiv de exceptie la H3RO 2021, cea mai mare întrecere de triatlon din Estul Europei.
 
Competiția a înglobat două Campionate Naționale, distanța Standard și distanța Medie, dar și curse dedicate probelor de Sprint și Supersprint.
 

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții normale și fără incidente, au fost respectate cu strictețe toate normele de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. În ziua curselor, temperatura apei a măsurat 14 grade și, conform regulilor internaționale de triatlon, neoprenul a fost obligatoriu. Acest fapt nu i-a împiedicat pe majoritatea concurenților să ia startul și să finalizeze traseul pentru care s-au înscris, se arată într-un comunicat.

 
H3RO 2021 a fost finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de către ACS Smartatletic, valoarea totală a proiectului ridicându-se la suma de 210 419,19 lei.
 
Clasamentele la finalul competiției au arătat astfel:
  • La Campionatul Național distanța Medie, proba masculină, au ocupat primele trei locuri Mihai Vigariu, Beres Hunor și George Iulian Murar, iar la feminin s-au impus Adel Koter, Beatrice Ologeanu și Reka Balint.  
  • La Campionatul Național, distanța Standard, băieții au dus o luptă aprigă. Locul întâi la proba masculină a fost ocupat de către Felix Duchampt, sportivul care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. El a fost urmat de Nicolae Șeitan și Erik Rogoz. La proba feminină, Antoanela Manac a câștigat, având o victorie decisivă, și a ocupat primul loc. Pozitiile doi si trei din clasament au fost adjudecate de catre junioarele Delia Dudau si Alice Perjoiu.

Clasamententul Open la proba Medie a fost urmatorul:
 
  • Masculin - Mihai Vigariu (I), Hunor Beres (II), Murar George Iulian (III), Ene Razvan (IV), Dudu Andrei Dan (V).
  • Feminin – Koter Adel (I), Ologeanu Beatrice (II), Balint Reka (III), Darabant Husanu Noelle Priscilla (IV), Tuzson Agnes (V).

Clasamentul Open la proba Standard:
  • Masculin – Felix Duchamp (I), Seitan Nicolae (II), Rogoz Erik (III), Remzing Vlad (IV), Ion Alex (V).
  • Feminin – Manac Antoanela (I), Dudau Delia (II), Perjoiu Alice (III), Popescu Maria Mirela (IV), Balog Henrietta (V).
Competitia de triatlon Sprint i-a avut castigatori la masculin pe Babanschi Daniel, primul clasat, Catana Vlad Gheorghe – locul doi si Petrascu Matei, ocupandul locului trei. La proba feminina Besennyei Anna Maria a invins detasat. Locul doi a fost ocupat de Damian Casia si locul trei de Cralea Andreea Denisa.

In cursa probei de Supersprint au ocupat primele trei pozitii la baieti Grigoriu Lucas, Safca Mihai-Daniel si Mihu Victor Cristian, iar la fete s-au impus in clasament Rusu Eremia Bianca-Ioana pe prima pozitie, urmata de Eross Hanna si Rasadean Maia Alexandra.

O noutate a acestei competitii a fost participarea a 5 stafete de paratriatlon care au luat startul la H3RO 2021, aceasta initiativa a reprezentat o premiera pentru competitiile de triatlon din Romania. Ideea de a face accesibil sportul pentru persoanele cu deficiente de vedere, dar si incurajarile si sustinerea pe care acesti sportivi le-au primit din partea tuturor participantilor, ne aduc si mai multa incredere in alegerea de a sustine ca sportul este pentru toti. Premiile in bani au avut suma record la aceasta editie, avand valoare totala de 42 200 de lei, se mai menționează în comunicat.


Pana in prezent, pe parcursul primilor treisprezece ani, H3RO a fost gazda a patru Cupe Europene, punand astfel Romania pe harta europeana a competitiilor majore de triatlon.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (H3RO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.