Marian Dinu nu va mai fi antrenorul „marinarilor“ Învinsă iar de FCM Dorohoi, Farul a ajuns matematic la baraj (galerie foto)

FC Farul a ajuns matematic la barajul de evitare a retrogradării din Liga a 2-a, după a şasea înfrângere consecutivă în campionat, 1-3 la Constanţa cu FCM Dorohoi, sâmbătă, în etapa a patra a play-out-ului. Tot sâmbătă, conducătorii clubului au luat decizia de a încheia colaborarea cu antrenorul principal Marian Dinu.

Cu două etape înainte de finalul play-out-ului, FC Farul nu mai poate evita barajul. Înfrângerea cu FCM Dorohoi şi rezultatul înregistrat în cealaltă partidă din seria constănţenilor (CS Baloteşti - ACS Berceni 1-1) au făcut ca distanţa dintre ultima clasată, FC Farul, şi penultima echipă din clasament să crească la şapte puncte, fiind imposibil de recuperat de „marinari“, care ar mai putea acumula, teoretic, şase puncte. Astfel că, pentru a evita retrogradarea, Farul trebuie să dispute baraj cu ultima echipă din play-out-ul celeilalte serii a eşalonului secund.

FC Farul a înregistrat, sâmbătă, a şasea înfrângere la rând în Liga a 2-a, pierzând cu 1-3 (Enciu 45+2 / Vrabie 56, Ghiviziu 66, Ed. Sandu 82) în faţa formaţiei FCM Dorohoi, aceeaşi care, cu o săptămână în urmă, îi surclasase pe „marinari“ în Moldova, cu 5-1. De altfel, formaţia din Dorohoi este o adevărată „bestia nera“ pentru „marinari“, cărora, în patru meciuri (două în sezonul regulat, două în play-out) le-au marcat 14 goluri, primind doar şapte. În ultima partidă, cea de sâmbătă, seria negativă a continuat pentru Farul. Deşi au deschis scorul într-un moment favorabil (prelungirile primei reprize), constănţenii au cedat, ca mai mereu, după pauză, şi nu s-au putut împotrivi celor trei goluri ale oaspeţilor. FC Farul (antrenor, Marian Dinu) a jucat cu: I. Dinu - Băjan (75 Cl. Popa), D. Ciobanu, Pătraşcu (cpt.), Giurgiu - Cârstoiu, Cioinac (70 Ochia) - Al. Grigoraş, M. Jianu, Szalkai (70 R. Neagoe) - M. Enciu. FCM Dorohoi (antrenor, Vespazian Colban) a mizat pe: Hărăguţă - A. Vlaicu, Cososchi, Atudorei, Barabas - G. Luca (83 Ivaşcă) - Vrabie, Ghiviziu, Orăşanu (cpt.), Pavăl (73 Ed. Sandu) - Grumezescu (89 Mateiuc).

Marian Dinu - „Nu pot lucra cu jucători nemulţumiţi“

Acest nou eşec a adus şi despărţirea dintre FC Farul şi antrenorul principal Marian Dinu. Acesta renunţase la post după eşecul cu ACS Berceni, dar revenise apoi asupra deciziei. De data aceasta, a fost dorinţa clubului de a întrerupe colaborarea, iar zilele acestea, contractul va fi reziliat. După meciul cu FCM Dorohoi, Marian Dinu a spus că nu-şi va da demisia, dar că înţelege dacă şefii clubului vor veni cu propunerea de întrerupere a colaborării. „Ca şi până acum, a fost o înfrângere ruşinoasă. Principalul vinovat eu sunt, pentru că n-am reuşit ca, din lotul de jucători, să formez o echipă, să imprim ceea ce îmi doream şi ceea ce aştepta toată lumea de la noi. Nu vreau să acuz pe nimeni dintre jucători, poate atât au putut azi (n.r. sâmbătă). Atât au reuşit să ofere, mult prea puţin însă din ce ar putea ei să dea. După ce s-a întâmplat pe teren este clar că atitudinea unor jucători a lăsat de dorit. Cred că am explicat destul de clar în ultimele săptămâni tot ce se întâmplă la club. Nu pot lucra cu jucători nemulţumiţi, care vin şi spun că nu mai vor să joace, că nu mai vor să se antreneze sau că vor să-şi rezilieze contractele. Ce să le ceri? Chiar nu înţeleg. Eu nu voi renunţa însă, după ce am revenit asupra deciziei de a demisiona, spunând că voi rămâne până la final, indiferent de situaţie. Dar vă spun sincer că, în acest moment, nu am nicio soluţie de a redresa echipa. Chiar o să le sugerez domnilor conducători că, dacă vor să aducă pe altcineva, nu e niciun fel de problemă. Dacă dânşii consideră că trebuie să vină un alt antrenor care să creeze un şoc, foarte bine. Dar nu văd ce şoc ar putea crea. Aş vrea să vină şi conducătorii să vorbească cu jucătorii, că eu chiar nu mai am ce să le spun“, a declarat Marian Dinu, după meci.

Cum ar putea rămâne Farul în Liga a 2-a

Ulterior, şefii Farului i-au comunicat tehnicianului decizia luată. „Conducătorii clubului m-au anunţat că doresc să rezilieze contractul cu mine. În aceste condiţii, ne vom despărţi. Sper ca Farul să îşi realizeze obiectivul de evitare a retrogradării“, a declarat antrenorul. „Încă nu ştim dacă vom aduce alt antrenor sau dacă echipa va fi condusă în continuare de secunzii Ion Barbu şi Gică Mina. Oricum, speranţa moare ultima şi suntem optimişti că vom rămâne în Liga a 2-a“, a spus Giani Nedelcu, preşedintele Consiliului Director al FC Farul. Şefii clubului constănţean îşi pun speranţele în evitarea pe cale sportivă a retrogradării, dar ar fi şi alte căi. Problemele pe care le au unele echipe din play-out-ul seriei secunde (care s-ar putea retrage ori desfiinţa) ar putea face ca Farul să nici nu mai joace barajul, rămânând direct în campionat. Pe de altă parte, dacă, pentru sezonul viitor, ar exista (destul de probabil) echipe care nu s-ar înscrie, Farul ar fi invitată astfel în campionat, chiar şi în varianta nedorită a unei retrogradări în Liga a 3-a.

Vespazian Colban a spart un scaun, în vestiar, la Constanţa 

În urma rezultatelor de sâmbătă, clasamentul din seria Farului este: 1. Baloteşti - 33p, 2. Dorohoi - 31p, 3. Berceni - 29p, 4. Farul - 22p. În seria secundă, în etapa a patra a play-out-ului s-au înregistrat scorurile: FC Bihor - FC Caransebeş 0-3 şi CSM Rm. Vâlcea - Şoimii Pâncota 1-1. În acest moment, ierarhia este următoarea: 1. Rm. Vâlcea - 31p, 2. Caransebeş - 25p, 3. Pâncota - 21p, 4. Bihor - 21p. „Am mai declarat că nu-mi doream ca Farul să ajungă la baraj, dar aşa au decurs lucrurile. Maioul e mai aproape decât cămaşa. Îmi pare rău pentru ei şi le doresc să rămână în Liga a 2-a. Astăzi (n.r. sâmbătă), am avut mult mai multă dăruire decât Farul. Cunoşteam echipa adversă şi am stat foarte bine în teren. Nu am venit neapărat să batem, urmăream un egal, care ne salva şi matematic de la baraj. Jocul s-a dus însă de aşa natură încât am învins. Am observat că Farul, cum primeşte un gol, este ca şi căzută, îngenuncheată total, astfel că eram sigur că, după golul marcat de noi, meciul va fi mult mai uşor. Golul Farului a căzut exact cum e mai rău pentru noi şi mai bine pentru constănţeni. La pauză însă, am reglat lucrurile. Am fost nervos, am şi rupt un scaun în vestiar, gest pentru care îmi cer scuze. Dacă va fi nevoie, voi şi plăti scaunul. Ne-am mobilizat în partea secundă, având şi o primă suplimentară“, a declarat, după partida de sâmbătă, de la Constanţa, Vespazian Colban, antrenorul lui FCM Dorohoi.
 
Sursa foto suporterul-constantean.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul a primit o căruţă de goluri la Dorohoi şi e şi mai aproape de baraj Marian Dinu - „Am suferit o dezamăgire cruntă“ (galerie foto)

20 Apr 2015 2867