„Marinarii” au marcat pe final Farul, învinsă de Sportul Studenţesc într-un amical

Având liber în Liga a 2-a în week-end-ul trecut, echipa constănţeană a programat, sâmbătă, o partidă de verificare la Năvodari. Antrenorul Ion Răuţă a început confruntarea cu o echipă formată preponderent din tineri.
 
Tehnicienii constănţeni intenţionau să-i vadă la lucru sâmbătă pe jucători într-un meci de antrenament, „în familie”. Însă vineri seară târziu s-a ivit varianta unui meci amical cu o echipă a Sportului Studenţesc, Ion Răuţă schimbând programul de a doua zi. Astfel că Farul a disputat partida cu echipa din capitală, pe stadionul „Flacăra” din Năvodari.
 
Potrivit oficialilor Farului, echipa Sportului, care joacă într-o ligă inferioară a municipiului Bucureşti, a fost formată din jucători tineri, cei mai mulţi de 16 - 18 ani (foşti campioni naţionali de juniori), cărora li s-au adăugat şi câţiva de 20 - 21 de ani. De cealaltă parte, Ion Răuţă a început şi el meciul cu o formaţie tânără, „11”-le de start fiind: Vl. Neagu - Niţescu, E. Năstase, Bădaşcă, Irimia - Tothăzan - Pâslaru, Tudor, Anton, Coteanu - Igiroşanu. Această formulă a fost menţinută pe teren 65 de minute, după care Răuţă a început să facă schimbări, mai intrând în joc până la final Băjan, Bumbac, Mansur, N. Creţu, Coconaşu, I. Florea, Ivanovici, Bolat şi Butoi.

Sportul Studenţesc s-a impus cu 2-1 (1-0). Oaspeţii au condus cu 2-0, marcând golurile în minutele 30 (din lovitură liberă) şi 85, în vreme ce Farul a redus din diferenţă în minutul 87, prin Georgian Butoi. „Iniţial, nu aveam în plan să întâlnim sâmbătă un adversar într-o partidă de verificare. Dar, dacă a existat posibilitatea să jucăm cu această echipă, i-am dat curs. Iar meciul a fost unul util. Ne-am confruntat cu o formaţie destul de bună, care ne-a pus probleme, unul dintre jucătorii adverşi fiind chiar foarte interesant. Şcoala de fotbal a Sportului e una tradiţională, a produs mereu talente. Primul nostru obiectiv în confruntarea de la Năvodari a fost să le dăm minute şi fotbaliştilor tineri, care au jucat mai puţin în ultimul timp, şi să ne edificăm în privinţa lor. I-am văzut doar în meciul de Cupă cu Pandurii, ceea ce e puţin. Săptămâna viitoare (n.r. - aceasta) vrem să mai disputăm două amicale, unul miercuri şi unul sâmbătă, deşi luni şi vineri avem câte două antrenamente”, a declarat Ion Răuţă.
 
Au ieşit din locurile de play-off
 
În urma rezultatelor de sâmbătă, din etapa a noua a Ligii a 2-a, seria întâi, FC Farul a căzut o poziţie în clasament (de pe şase pe şapte, în afara locurilor de play-off), „marinarii” având zece puncte. Meciurile au fost: Unirea Tărlungeni - Gloria Buzău 0-0, SC Bacău - ACS Berceni 1-2 (Hurdubei 73 / Fâşie 33 - din penalty, 81), CF Brăila - Dunărea Galaţi 2-1 (Bosoi 15, Ciocâlteu 55 / V. Florea 45), FC Clinceni - Rapid CFR Suceava 2-2 (Arman Karamyan 27, Puşkaş 29 / Cristescu 4, D. Bălan 43) şi Unirea Slobozia - Rapid Bucureşti 1-0 (L. Mihai 34 - din penalty). Farul şi CSMS Iaşi au avut etapă liberă. Clasament: 1. Rapid - 17p, 2. Berceni - 15p, 3. Clinceni - 14p, 4. Slobozia - 13p, 5. Iaşi - 12p, 6. Buzău - 10p, 7. Farul - 10p, 8. Brăila - 8p, 9. Suceava - 7p, 10. Tărlungeni - 6p, 11. Bacău - 4p, 12. Galaţi - 2p. Farul nu joacă nici în acest week-end, urmând a evolua din nou în campionat sâmbătă, 2 noiembrie, la Constanţa, cu Rapid CFR Suceava.
 
„M-am transformat în Colombo”
 
Patronul Farului, Giani Nedelcu, continuă să critice tergiversarea litigiului pe care clubul constănţean îl are cu Internaţional Curtea de Argeş şi Pandurii Tg. Jiu, de pe urma căruia Farul are de primit 200.000 de euro. „M-am transformat în Colombo pentru acest caz. După ce strâng toate informaţiile, voi ieşi la atac. Am fost păcăliţi şi noi, şi statul. Federaţia ne-a amânat doi ani cu decizia. Eu ştiu de ce tot vrea să ne retragem, ca să închidă litigiul cu Argeşul. A fost stricat şi campionatul. Avem întreruperi prea mari. Noi am venit cu ideea ca echipele care stăteau să joace între ele, dar nu s-a vrut”, a arătat Giani Nedelcu. Şeful Farului a mai spus că problema înlocuirii tehnicianului Ion Răuţă nu s-a pus. „Antrenorul nu se schimbă pe parcursul sezonului. Dacă se iau măsuri, se iau în pauza de iarnă sau la finalul campionatului. Acum ne pregătim şi vrem ca, peste două săptămâni, când vom juca din nou, să avem rezultate. Eu critic când nu sunt rezultate. Dacă băteam, nu criticam. Nu mai avem niciun litigiu, salariile sunt la zi. Când te bate Brăila, am tot dreptul să fiu supărat, pentru că adversarii erau neplătiţi de patru - cinci luni. Dacă nu intră în play-off, sunt mâncaţi”, a punctat Giani Nedelcu, la emisiunea „Fotbal la matineu” de la Sport Total FM.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Nicolae Bălcescu va avea un sistem de distribuție gaze naturale. Iată cine va asigura dirigenția de șantier (DOCUMENTE)

16 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța Comuna Castelu. Infra Plan Consulting SRL, dirigenție de șantier pentru rețeaua de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

06 Apr 2024 829

„Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, vizită la Cumpăna, la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Nov 2023 1151

Victoria Cumpăna - Farul Constanța, sărbătoare fotbalistică la Cumpăna, în campionatul juniorilor B1. Intrare liberă și tombolă!

16 May 2023 2088

Handbal ACS Bute Galați, pe locul întâi la faza pe euroregiune, de la Cumpăna, a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

05 Apr 2023 1529

Campionii Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, premiați la Gala Sportului Cumpănean. 170 de medalii cucerite în 2022 (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 1592

Nuntă de vis Alex Bădașcă s-a căsătorit cu o constănțeancă. Stabilit în Irlanda, fostul fotbalist s-a specializat într-un domeniu extra-sportiv (GALERIE FOTO)

04 Aug 2022 4604

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna Campionii secțiilor de gimnastică ritmică, lupte și fotbal, premiați (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 1567

Condiții optime de pregătire pentru sportivii de la CS Victoria Cumpăna „Am revenit acasă, în prima sală de sport a comunei“ (GALERIE FOTO)

05 Feb 2022 3587

Fostul fotbalist și antrenor Ion Răuță „Farul e aproape totul pentru mine. Mi-a marcat cariera și viața“ (GALERIE FOTO)

25 Dec 2021 5519

CS Victoria Cumpăna și-a premiat sportivii pentru rezultatele obținute în 2021. Un an de excepție! (GALERIE FOTO)

01 Dec 2021 2788

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna organizează concurs pentru ocuparea funcției de inspector de specialitate

06 Oct 2021 2539

Luptătorul Cristian Somandru, vicecampion național, și antrenorul Vasile Vicol, premiați la Cumpăna (galerie foto)

25 Aug 2021 3560

Luptătorii de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi pentru rezultatele obţinute la Europene şi Naţionale

26 Jul 2021 3268

Luptătoarea Gabriela Prodan va concura la Campionatul European. Premieră pentru sportivii din Cumpăna!

18 May 2021 3668