„Marinarii" ieşiseră la un joc amical Fotbaliştii Farului au fost loviţi de Fulger, la Chirnogeni

farul.jpgSărbătoare în comuna din sudul judeţului care i-a avut ca oaspeţi pe jucătorii celei mai galonate echipe a Constanţei

După disputa amicală de la Cobadin, FC Farul a susţinut o nouă partidă cu o echipă de judeţ, întâlnind la Chirnogeni Fulgerul din localitate, care joacă în Liga a 5-a.

Acţiunea de promovare a imaginii clubului Farul a ajuns la episodul doi - Chirnogeni. Lotul „marinarilor" s-a deplasat în această localitate pentru o partidă - spectacol, de sărbătoare. Locuitorii comunei s-au bulucit la teren, pentru că nu au prea des prilejul să vadă pe viu jucători atât de cunoscuţi, cu prezenţe numeroase în Liga 1 sau chiar în cupele europene. Pentru a asigura show-ul, antrenorul Farului, Alin Artimon, a alcătuit echipa într-un mod aparte, folosindu-l pe portarul George Curcă pe postul de vârf împins. Oricum, pentru căpitanul constănţenilor nu e ceva nou acest rol, întrucât la începuturile carierei el a jucat atacant. Şi nu a uitat cum e să bage mingea în aţe, să facă o demarcare ori să atace colţul scurt, dovadă că şi în această partidă şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. Meciul s-a încheiat la egalitate, 5-5, dar scorul nu a fost important pentru niciuna dintre combatante. „Nu ne-a interesat rezultatul final. A contat că lumea s-a bucurat şi că a ieşit spectacol", a declarat antrenorul Farului, Alin Artimon, care a mizat în apărare şi pe secundul său, Decebal Gheară, păstrat în teren aproape tot meciul. Fost fundaş central, Geri este încă o stâncă defensivă, deşi a ajuns la 34 de ani. El a jucat, de altfel, 90 de minute şi în confruntarea cu Viitorul Cobadin. Echipa Farului din meciul cu Fulgerul Chirnogeni a fost: Vl. Neagu - Niţescu, Buzea, Gheară, I. Olteanu - D. Popa, A. Dumitru, Săceanu, Sescioreanu - G. Curcă, Stoianof. Au mai fost folosiţi portarul Cernat şi jucătorii de câmp Băjan, V. Sandu şi Sg. Popescu. Uşor accidentaţi, Ivanovici, S. Chiţu şi M. Matei nu au jucat, dar au făcut deplasarea la Chirnogeni. În lot nu a fost prezent însă Bârlădeanu, învoit de Artimon.

Ce, doar Curcă e scurt de coadă?

farul.jpgLa reuşita acţiunii şi la spectacolul de pe gazon şi-au adus o contribuţie importantă şi jucătorii Fulgerului Chirnogeni. Văzându-l pe Curcă pe post de Batistuta, portarii gazdelor, Ciprian Adam şi Mihai Cocoţan, au fost răniţi în orgoliul propriu şi nu s-au lăsat până nu au dat gol şi ei. Cocoţan a făcut-o din lovitură liberă, iar Adam a punctat de la 11 m. „A fost un meci foarte frumos. Noi, la Liga a 5-a, nu avem prea des ocazia să jucăm cu o formaţie precum Farul. A fost sărbătoare în comună. Partida s-a desfăşurat într-un cadru festiv. Au venit foarte mulţi oameni la terenul de fotbal. Oricum, noi avem o asistenţă sporită şi la partidele de campionat", a spus antrenorul Fulgerului, Ion Staicu. Echipa de start a gazdelor a fost: Ciprian Adam - Nicuşor Olteniceanu, Bogdan Bereanu, Cristi Dragomir, Ionuţ Olteniceanu - Florin Gerea, Gheorghe Stamatov (cpt.), Andrei Bereanu, Alexandru Vlad - Ionuţ Stângă, Cosmin Spoială. Au mai evoluat Mihai Cocoţan - Alexandru Spoială, Cristi Spoială şi Robert Militaru. Nicuşor şi Ionuţ Olteniceanu sunt veri, iar Bogdan şi Andrei Bereanu şi Cosmin şi Alexandru Spoială fraţi. Al treilea Spoială, Cristi, este verişorul lor. Golurile Fulgerului au fost marcate, în ordine, de Stângă, Adam, Cosmin Spoială, Stamatov şi Cocoţan.

Golgeterul Fulgerului are 18 ani

Fulgerul Chirnogeni se află pe locul cinci în Seria Est a Ligii a 5-a, cu 22 de puncte (cu şapte mai puţin decât liderul Viitorul Mereni). Dintre cele 13 partide susţinute, a câştigat şapte, a pierdut cinci, iar una a încheiat-o la egalitate, golaverajul fiind 37-26. „Obiectivul nostru este clasarea în primele patru formaţii. La un moment dat, ne gândeam şi mai sus, dar, pe parcurs, ne-am mai liniştit", a arătat Ion Staicu. Băieţii joacă doar de plăcere, fără prime de joc. Cei mai tineri fotbalişti sunt Gerea (17 ani) şi Stângă (18 ani), acesta din urmă fiind omul de gol al echipei. În sezonul trecut, a punctat de 29 de ori, iar în campionatul de faţă are deja 14 goluri. Decanul de vârstă al Fulgerului este Stamatov (37 de ani), care poartă şi banderola de căpitan.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 626

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1094

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1171

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 850

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1497

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1042

Pariuri pe fotbal cu cote foarte mari

12 Apr 2024 317

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1204

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1804

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă, a doua victorie în play-out

07 Apr 2024 767

Șapte fotbaliste de la Farul Constanța, convocate la echipele naționale în preliminariile Campionatului European

03 Apr 2024 604

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1808

Cupa Jandarmeriei constănțene la fotbal! Ce echipe au urcat pe podium (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 661

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă și Gloria Băneasa, pas cu dreptul în turneul play-out

31 Mar 2024 843

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 23-a (seniori + juniori). Suspendări și amenzi dictate de Comisia de Disciplină (VIDEO)

31 Mar 2024 2275