„Marinarii” îl au în probe pe Vanila FC Farul discută cu antrenorul italian Nicolo Napoli

Giani Nedelcu, patronul FC Farul, continuă căutările pentru postul de antrenor principal. Nedelcu a tratat până acum cu Eugen Trică, Petre Grigoraş şi Ioan Sdrobiş, însă niciuna dintre aceste variante nu s-a concretizat
 
Actualul antrenor al FC Farul, Ştefan Petcu, nu va mai continua pe banca „marinarilor”. Ultimul tehnician care a intrat pe lista posibililor înlocuitori este italianul Nicolo Napoli, ultima dată la U Craiova. Sâmbătă, Farul a disputat la Călăraşi ultimul meci amical înaintea începerii campionatului, iar partida a fost una cu peripeţii. „Marinarii” au testat în această confruntare un mijlocaş brazilian.
 
Giani Nedelcu, patronul Farului, căzuse de acord cu Eugen Trică pentru preluarea postului de principal, însă tehnicianul de 37 de ani nu a putut semna din pricina litigiului pe care îl are cu echipa UTA. Următorii doi antrenori cu care Nedelcu a discutat au fost Petre Grigoraş şi Ioan Sdrobiş, foşti principali ai Farului. Nici aceste încercări nu au avut sorţi de izbândă, astfel că patronul clubului constănţean s-a îndreptat către italianul Nicolo Napoli, despărţit recent de U Craiova, al cărei antrenor a fost în trei mandate. „Am discutat telefonic cu Napoli şi ieri (n.r. sâmbătă), şi azi (n.r. ieri), iar mâine (n.r. astăzi) ne vedem la Bucureşti”, a declarat Giani Nedelcu. Deocamdată, până când situaţia băncii tehnice a Farului va fi lămurită, de echipă se va ocupa tot Ştefan Petcu, cel care a condus Farul şi la partida amicală de sâmbătă, din deplasare, cu Dunărea Călăraşi (Liga a III-a), ultima confruntare susţinută de „marinari” înaintea începerii Ligii a II-a. Scorul a fost 1-1 (0-0), golul constănţenilor fiind marcat de Silviu Igiroşanu, în minutul 80, după ce gazdele deschiseseră scorul în minutul 65. Echipa Farului a fost: Vl. Neagu (46 Puia) - Ghinea, Buzea (46 Băjan), Bumbac, Mansur (46 Niţescu) - Scărlătescu, D. Stan (46 Vanila), I. Florea II (70 Tudor), V. Apostol (70 Tothăzan) - Cr. Cristea (70 Butoi), Coteanu (70 Igiroşanu). Vanila Lira de Santos este un mijlocaş brazilian de 26 de ani, care a jucat ultima dată la o echipă din Polonia. A ajuns la echipă, la Călăraşi, chiar în ziua meciului, când „marinarii” erau la încălzire, astfel că nu a început titular, fiind trimis pe teren însă din minutul 46. „Este tehnicuţ, are execuţii şi protejează bine mingea. Se cunoaşte însă că e în urmă cu pregătirea, dar vreo 15 minute a arătat ceva”, a declarat Ştefan Petcu.
 
A vrut să retragă echipa de pe teren!
 
Tehnicianul constănţean a fost nemulţumit însă de arbitraj, fosta glorie a Farului intenţionând, la un moment dat, din această cauză, să retragă echipa de pe teren! Şi jucătorii Farului s-au plâns de arbitraj, spunând că au avut probleme cu acest „cavaler” şi la un alt amical de la Călăraşi, cu Dunărea, când, printre altele, la 2-0 pentru constănţeni, le-a acordat gazdelor un penalty. Şi acum călărăşenii au primit o lovitură de la 11 m. „Penalty foarte uşor acordat, în minutul 88, la scorul de 1-1. Cel care a bătut a ratat însă, iar arbitrul mai-mai să-l repete, la presiunea gazdelor. În schimb, nouă nu ne-a dat un 11 m, ca să nu spun două”, a arătat un jucător al Farului. „Lăsând la o parte arbitrajul, echipa noastră a jucat mai bine ca în ultimele meciuri. Am dominat, iar golul Dunării a venit pe o greşeală de marcaj. Am avut mai multă prospeţime, posesia a fost mai bună, iar ritmul de joc mai alert. Păcătuim în schimb în continuare la fazele ofensive, care sunt rare şi lipsite de claritate”, a spus Ştefan Petcu.
 
Când se prescriu datoriile
 
Cristinel Dragomir, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, s-a prezentat ieri la Adunarea Generală Extraordinară a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa şi le-a vorbit celor prezenţi de un proiect al CJC în ce priveşte fotbalul juvenil, plan prezentat ca unul care ar urma să vină în sprijinul FC Farul. „Avem o hotărâre prinsă în bugetul pe 2014 prin care să creăm 12 centre, doar în judeţ (municipiul Constanţa e altă discuţie), fiecare cu câte 80 - 100 de copii. Un centru poate fi format din una sau mai multe comune. Vrem să-i legitimăm pe copii, să le dăm echipament şi instructori şi să joace între ei într-o competiţie distinctă. Scopul este ca jucătorii care se vor remarca să ajungă numai la FC Farul, singura echipă care ne interesează în judeţ. Am mai avut discuţii cu şefii Farului, dar nu ne-am putut implica până acum la club din pricina încurcăturilor extraordinar de mari care există în ce priveşte litigiul dintre actualul şi fostul patron. Însă, din noiembrie 2014, există toate premisele ca Farul să nu mai aibă datorii, pentru că cele vechi se vor prescrie. Pentru ştergerea datoriilor, fostul finanţator a vrut să facă o donaţie, însă clubul ar fi trebuit să plătească 16% impozit, astfel că această soluţie a picat. Suma alocată de CJC pentru proiectul juvenil e de şapte miliarde de lei. Am vrea ca activitatea, care se va desfăşura prin AJF, să fie coordonată de şcoala de fotbal Farul 2010. Încercăm să deschidem măcar două centre pe săptămână”, a spus Cristinel Dragomir.
 
Sursa foto: editie.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal Etapa a doua a grupelor Cupei României se încheie astăzi. Patru meciuri atractive

10 Nov 2022 1300

FC Viitorul a plecat neînvinsă din fieful lui Poli Iaşi Gică Hagi - „Am făcut faţă. Meritam victoria“

22 Aug 2016 1543

UPDATE 1. „Sunt mulțumit că am luat un punct” CSMS Iaşi - FC Viitorul, 0-0, rezultat final

19 Sep 2015 1867