„Marinarii“, pe primul loc la finele lui 2022 Denis Alibec - „Farul are față de campioană. Mereu mi-a priit aerul de Constanța“


 
  • În ultimele 12 etape, Farul nu a părăsit locul întâi în clasament, iar în cele 21 de runde jucate până acum doar în patru nu a stat pe prima poziție. Oricum, chiar și atunci nu a coborât mai jos de locul patru!
 
Finalul anului 2022 găsește Farul Constanța pe primul loc în Superligă, o poziție care a întrecut așteptările tuturor, însă pe deplin meritată având în vedere rezultele obținute, chiar dacă, în ultimele două etape, în care au jucat în deplasare, „marinarii“ au obținut numai un punct, după 0-4 cu FC Hermannstadt și 1-1 cu FC Voluntari.
 
În 21 de partide, echipa de pe litoral a obținut 45 de puncte, având 13 victorii, șase egaluri și două înfrângeri, golaveraj 42-19. „Marinarii“ sunt campioni de iarnă și au un punct avans față de a doua clasată, campioana în exercițiu, CFR Cluj. Pe de altă parte, Farul a înregistrat cele mai puține înfrângeri dintre toate echipele Superligii, are cel mai prolific atac și cea mai bună apărare, la egalitate cu defensivele formațiilor CFR Cluj și Rapid, care au primit și ele câte 19 goluri.
 
În ultimele 12 etape, Farul nu a părăsit locul întâi în clasament, iar în cele 21 de runde doar în patru nu a stat pe prima poziție. Oricum, chiar și atunci nu a coborât mai jos de locul patru!
 
„Mă simt bine că am revenit acasă“
 
Golgeterul Farului, Denis Alibec, a marcat de nouă ori până acum și ocupă locul doi în topul „tunarilor“ din campionat, la egalitate cu Marko Dzugandzic (Rapid) și Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt). Liderul topului e vârful lui FCSB, Andrea Compagno, cu 12 goluri.
 
„Am făcut un tur de campionat foarte bun. Sper să reușesc să marchez la fel de mult și în continuare și să ajut echipa, făcându-mi treaba cât mai bine. Pentru mine, a fost un an reușit, în special în a doua parte. Vreau să rămân la același nivel, să mă pregătesc și să încep 2023 la fel de bine. Mă simt bine că am revenit acasă. Mereu mi-a priit aerul de Constanța. Lui Mister îi place să câștige mereu, are o mentalitate de învingător. De aceea am ales să mă întorc la Farul, pentru că mă săturasem să joc la echipe din alte țări aflate la retrogradare. Am revenit aici și îmi place să mă bat la campionat. Farul are față de campioană. Suntem pe primul loc, am arătat că putem, avem o echipă foarte bună, un grup unit și se vede acest lucru. Partea a doua a sezonului va fi mai grea. Toți adversarii ne-au învățat jocul și cred că-și vor lua măsuri. Să cuceresc titlul cu Farul și să iau și titlul de golgeter al României ar însemna enorm pentru mine. Titlul e pe primul loc, dacă voi ieși și golgeter cu atât mai bine, dar nu țin neapărat“, a declarat Denis Alibec, la Farul TV. 
 
„Mă așteptam ca Farul să lupte pentru titlu“
 

După ce, în anii trecuți, s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, în acest sezon mijlocașul farist Carlo Casap a avut mai mult continuitate în joc. A fost și titular la Farul, iar în campionat are și un gol marcat. 
 
„2022 a fost un an bun. Am revenit pe teren, după problemele medicale cu care m-am confruntat anterior, și mă bucur că am jucat în mai multe partide. Sper în continuare să fiu cât mai des pe teren, pentru că mai am multe de arătat. Îmi e dor să joc cât mai mult. La începutul sezonului, mă așteptam ca Farul să lupte pentru titlu. Eu am crescut în Academie, avem o mentalitate de învingători și suntem obișnuiți să câștigăm campionate. Cel puțin eu am câștigat la toate grupele de juniori și am fost și în echipa care a ieșit campioană la seniori. Nu mă surprinde nimic, avem un grup foarte unit, jucători foarte buni și ne vom lupta până la capăt să terminăm acolo sus. Mister a știut foarte bine ce trebuie să facă. Noi, jucătorii, ne cunoaștem foarte bine. Știm ce trebuie să facem pe teren, am legat relații de joc, ceea s-a văzut în prima parte a campionatului. Mă aștept ca 2023 să fie mult mai bun decât 2022. La asta mă gândesc tot timpul, ca anul care vine să fie mai bun ca cel precedent. Sper să facem lucruri mărețe și să ne bucurăm în vară“, a spus Carlo Casap, potrivit sursei citate. 

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: 1 - Farul Constanța, 2 și 3 - capturi Farul TV
     
Citește și:
 
Farul Constanța încheie anul pe primul loc în Superligă

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.