Marius Tataoană Student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, campion la Ju Jitsu. Palmares bogat! Performer în concurs, dar şi antrenor (GALERIE FOTO)



 
  • Marius Tataoană este campion european şi balcanic, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, plus multiplu campion naţional.
  • Originar din Giurgiu, campionul a venit la Constanţa în 2018, odată cu admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“.
  • Cu rezultate deosebite atât în sport, cât şi în activitatea de student la ANMB, Marius Tataoană a dat curs unei alte provocări în Ju Jitsu, aceea de a lucra şi a îndruma tineri luptători.
 
La numai 22 de ani, sportivul Marius Tataoană, de la CS Marina Constanţa, deţine un bogat palmares la Ju Jitsu (artă marţială japoneză), la toate categoriile de vârstă. Este campion european şi balcanic, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, plus multiplu campion naţional. În acelaşi timp, se ocupă şi de pregătirea tinerilor luptători.
 
Performer în sport, Marius Tataoană este student în anul patru (an terminal) la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, la Secţia Marină Civilă, Facultatea de Inginerie Marină, domeniul Electromecanică Navală. Ambele căi pe care le urmează în viaţă, sportul şi marinăria, sunt la fel de importante pentru Marius, care plănuieşte să se dedice amândurora în continuare. Originar din Giurgiu, campionul a venit la Constanţa în 2018, odată cu admiterea la ANMB. El practică Ju Jitsu de mai mult de zece ani, după ce, înainte, făcuse judo. A început acest sport la vârsta de opt ani, la clubul Acvila Giurgiu, iar, după patru ani, s-a reprofilat pe Ju Jitsu. „Mi-a plăcut mai mult. Este un sport mai complex şi mai dinamic“, menţionează Marius Tataoană.       
 
 A ocupat locul întâi în clasamentul mondial
 
„Tehnicile utilizate în Ju Jitsu conțin în principal proiectări ale adversarului la podea, imobilizări, strangulări și un mare număr de tehnici articulare. Varietatea mare de tehnici și folosirea eficientă a biomecanicii corpului în acestea fac din Ju Jitsu o metodă de autoapărare foarte eficientă“, se arată pe Wikipedia. La Ju Jitsu, pe plan internaţional, Marius Tataoană este campion european şi balcanic, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial, iar la categoria Under-21 a ocupat locul întâi în clasamentul mondial. Posesor de centură neagră, Marius a început şirul performanţei în Ju Jitsu la Acvila Giurgiu, obţinând titluri interne şi internaţionale la nivel juvenil, iar apoi a continuat pe aceeaşi linie, sub îndrumarea lui Marian Dan Ungureanu, la CS Marina Constanţa, club care „m-a susţinut financiar şi sportiv, oferindu-mi şi o bursă de studii“.   
 
Sentimentul de mare bucurie
 
„Marius Tataoană reprezintă un model pentru sportivii care vin din urmă în ceea ce privește ambiția, disciplina și perseverența, acesta reușind să respecte standardele educaționale impuse de statutul de student al unei prestigioase instituții de învățământ constănțene, dar și să se antreneze la nivel înalt“, au menţionat oficialii CS Marina Constanţa. Cu rezultate deosebite atât în sport, cât şi în activitatea de student la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, Marius Tataoană a dat curs unei alte provocări în Ju Jitsu, aceea de a lucra şi a îndruma tineri luptători. Momentan, nu mai participă în competiţii. „Poate, pe viitor, voi mai concura. Voi vedea după voiajul de cadeţie. Să pregăteşti copiii e foarte diferit faţă de a fi sportiv. Dar este şi foarte plăcut, iar rezultatele pe care le obţin tinerii sportivi cu care lucrezi îţi dau un sentiment de mare bucurie“, arată Marius Tataoană.            
 
„Hai, Marina!“

 
Campionatul Mondial de Ju Jitsu, întrecere care s-a desfăşurat la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, le-a adus două strălucitoare medalii sportivilor de la CS Marina Constanţa, aur prin David Rizu (la categoria Under-16, -50 kg), şi argint prin Daria Kraus (tot la Under-16, dar la categoria -52 kg). Chiar dacă nu au urcat pe podium, alţi doi luptători de la CS Marina, David Dorneanu şi Ştefan Avram, au avut şi ei evoluţii apreciate. David a fost al şaptelea la Under-16, -50 kg, iar Ştefan a ocupat poziţia a noua, la Under-18, -66 kg. „Felicitări şi antrenorilor (Timur Gelal, Lucian Leontiev, Marius Tataoană) și coordonatorului secției, Marian Dan Ungureanu, care au muncit cu acești copii minunați! Hai, Marina!“, menţionează clubul sportiv constănţean.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sura foto: Facebook (Marius Tataoană)

    
Citeşte şi:
 
Tort special pentru Marius Tataoană
ACS Marina Constanța, evoluții deosebite la Cupa României de Pangration Athlima (galerie foto)

 
CS Marina Constanţa
David Rizu - campion mondial la Ju Jitsu, Daria Kraus - vicecampioană a lumii

 
Campion european la Ju-Jitsu
În 2020, Marius Tataoană, de la CS Marina Constanţa, va lupta pentru calificarea la World Games

 
Sportivii de la CS Marina Constanţa, pe podium la Cupa Europeană şi la Naţionalele de Ju-Jitsu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu David Rizu, campion mondial la Ju Jitsu „În momentul în care câştigi un trofeu, uiți de toate greutățile întâmpinate“

20 Nov 2021 7968

Tort special pentru Marius Tataoană ACS Marina Constanța, evoluții deosebite la Cupa României de Pangration Athlima (galerie foto)

16 Sep 2021 3153

Campion european la Ju-Jitsu În 2020, Marius Tataoană, de la CS Marina Constanţa, va lupta pentru calificarea la World Games

16 Dec 2019 3079

Sportivii de la CS Marina Constanţa, pe podium la Cupa Europeană şi la Naţionalele de Ju-Jitsu

16 May 2019 3166