Marius Tucă Show „Toți cred că Ianis Hagi trebuie să fie Gică Hagi, din prima secundă. Ianis Hagi are drumul lui”

  • Ianis Hagi a fost căpitanul echipei naționale de tineret a României în meciul decisiv cu Danemarca.
  • Reprezentativa Under-21 s-a calificat pentru a doua oară la rând la Campionatul European.
  • Echipa de club a lui Ianis este Glasgow Rangers, unde e pregătit de celebrul Steven Gerrard.  
 
Internaționalul român Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, a participat la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Aleph News. Moderatorul Marius Tucă a dialogat cu fotbalistul de 22 de ani pe tema echipelor naționale ale României, a presiunii de pe umerii lui Ianis (prin prisma numelui pe care îl poartă), dar și despre Glasgow Rangers, echipa de club a tânărului jucător.
 
Cu Ianis căpitan în meciul decisiv, contra Danemarcei, echipa națională de tineret a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European, ceea ce i-a adus o mare fericire decarului reprezentativei. „Ce am realizat noi, ca echipa națională de tineret să se califice de două ori la rând la Campionatul European, nu s-a mai întâmplat în istoria României. Vom avea de câștigat după aceste două turnee finale. Sunt mândru că am reușit să port banderola de căpitan și numărul 10 în același timp, mai ales la echipa națională”, a spus Ianis Hagi.  
 

Generația care vine din spate

 
Acesta crede că, în anii care vin, nucleul de la tineret va forma reprezentativa mare. „Am încredere în generația care vine din spate, iar cu încredere și continuitate vom avea rezultate. Am reușit să demonstrăm la tineret, și nu o dată, ci de două ori. Iar acum mulți nu am participat la campanie, am fost la echipa mare, și tot am reușit să ne calificăm. Avem fapte în spatele nostru. Cred că nucleul de la tineret va forma echipa mare. E un lucru logic, e generație care vine din spate”, a punctat Ianis.    
 

Transformă negativul în pozitiv

 
La adresa jocului lui Ianis Hagi sunt mereu comentarii pro și contra, iar din partea celor care-l compară permanent cu tatăl său, după cum a remarcat Marius Tucă, jucătorul este „o țintă a comentariilor și a atacurilor nesfârșite”.
 
„Este o presiune cu care m-am născut, lumea are așteptări foarte mari de la mine, sunt conștient de aceasta. Însă mereu am spus că sunt la început de carieră, mai am mult de învățat, mai am cel puțin 15 ani de fotbal. Pe de altă parte, motivația mea, dar și ambiția sunt de două ori mai mari. Din criticile sau din lucrurile mai puțin bune spuse de lume, analiști sau ziariști mereu încerc să caut partea pozitivă, să tranform negativul și să gestionez situația foarte bine. La finele zilei, cred că mă ajută foarte mult. Am ajuns într-un punct în care nimic nu mă mai poate doborî mental. Am fost pus de mic în situații foarte dificile și am știut când să le tratez cum trebuie, datorită educației și a tot ce m-au învățat părinții acasă. În plus, am avut norocul să am antrenori buni până la această vârstă, cu experiență extrem de mare la cel mai înalt nivel. Am învățat de fiecare câte ceva, cum să întorc partea negativă în parte pozitivă”, a spus Ianis.
 
Având în vedere ce tată celebru are (Gică Hagi) și unchi la fel (Gică Popescu), Ianis spune că își dorește să-i facă mândri pe amândoi, iar, într-o bună zi, „să pot spune că am ajuns să-i depășesc”.
 

15.000 de fani ai lui Rangers la Braga

 
Fotbalist la Glasgow Rangers, în Scoția, Ianis Hagi simte lipsa fanilor, în urma restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.  
„În fiecare zi, mai mult de antrenament, casă și o dată pe săptămână cumpărături la supermarket nu fac altceva. Majoritatea suntem în această situație, mai ales noi, sportivii, care trebuie să avem grijă de noi și să ne ferim cât mai mult de virus. E greu și pentru noi, dar pentru suporteri, mai ales cei de aici, cred că de două ori mai greu. Când se pemitea accesul fanilor, am jucat cu stadionul plin, nu numai acasă, ci și în deplasare. Îmi aduc aminte de meciul cu Braga, cred că au fost între 10.000 și 15.000 de suporteri veniți din Glasgow. Ei trăiesc penru fotbal și le este greu. Implicit și nouă. Nu te mai bucuri la fel la victorie, entuziamul de a juca acasă nu mai e același. Energia pe care ți-o dau fanii în timpul meciului, mai ales în momentele grele, nu mai e aceeași, dar, până la urmă, suntem fotbaliști profesioniști și să mergem mai departe”, a mai spus Ianis.
 

A învățat să și gătească

 

Obligat de pandemie să stea acasă, jucătorul a învățat în această perioadă să și gătească. „Câteodată, mai și comand, dar de obicei gătesc. Am învățat în perioada aceasta. Piept de pui, vită, pește, depinde de ce trebuie să mânânc în ziua respectivă”, a pecizat Ianis Hagi.   
 

„Ai de învățat de la el în fiecare zi”

 
Tânărul jucător se declară încântat că, la Glasgow Rangers, este pregăit de fostul mare fotnalist enhlez Steven Gerrard.

 
„Ai de învățat de la el în fiecare zi. Sunt mereu foarte atent, pentru că are o experiență extrem de mare, e o legendă a fotbalului. Sunt norocos că, până la această vârstă, am avut antrenori foști mari fotbaliști și am avut de învățat de la fiecare. Pe lângă Gerrard, în staff-ul tehnic al lui Rangers e și Gary McAllister, antrenor secund. Este un avantaj pentru mine. Glasgow e un pas înainte din toate punctele de vedere. Nu cred că un jucător poate cere mai mult de la un club, sub aspectul condițiilor. Sunt foarte fericit, e un club unde pot crește ca fotbalist”, a arătat Ianis.
 

„Cred în tine, Ianis!”

 
„Îți ținem pumnii. Lasă la o parte lucrurile mai puțin bune, presiunea care se pune pe tine, atacurile care au venit la adresa ta. Toți cred că Ianis Hagi trebuie să fie Gică Hagi (pe care-l știm dintotdeauna). din prima secundă. Ianis Hagi are drumul lui”, a precizat Marius Tucă, al final.
 
În emisiune a fost și actorul Marian Râlea, care a spus: „Cred în tine, Ianis, și îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut, le mulțumesc și băieților. Eu plâng la meciurile românilor. Îți mulțumesc că ești cu sufletul românesc acolo unde ești. Sunt convins că vei reuși. Ai reușit și vei reuși în continuare. Pentru că ești Ianis Hagi”.
 
Sursa foto: captură alephnews.ro

Citește și:

Și cu jucători de la FC Viitorul în teren, Naționala de tineret s-a calificat din nou la Euro

Editorial Scenariu repetat. Fotbaliști de la FC Viitorul, actori și în filmul „România la Euro” II

     
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jurnalistul Marius Tucă a fost diagnosticat pozitiv cu COVID- 19

10 Sep 2020 1472

Să te ferească Dumnezeu să-i iei jurnalistului boii de la bicicletă

13 Oct 2016 2613