Marți, FC Farul debutează în noul sezon al Ligii a 2-a. Contra Petrolului! „Ne dorim să începem cu dreptul acest campionat“ (galerie foto + video)

  • Confruntarea Petrolul Ploiești - FC Farul începe la ora 19.30.
  • Antrenorul Ianis Zicu spune că toți jucătorii trebuie să aibă în cap din primul moment până în ultima etapă doar gândul promovării.
  • În sezonul regular al campionatului, echipele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată.

FC Farul Constanța debutează în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a marți, 1 septembrie, când întâlnește în deplasare Petrolul Ploiești, contracandidată la promovare. Partida va începe la ora 19.30 și va fi transmisă în direct de Digisport 1, Telekomsport și Looksport.

În sezonul trecut, care a fost întrerupt, iar ulterior înghețat în urma pandemiei de coronavirus, „marinarii“ au disputat ultima partida în deplasare tot acasă la Petrolul, meciul încheindu-se la egalitate, 0-0. Farul speră ca în noua stagiune să-și îndeplinească marele vis, promovarea în Liga 1. „Sper să începem foarte bine, să reușim să facem cât mai multe puncte pentru ca băieții să înțeleagă că putem să promovăm și să avem în cap din primul moment până în ultima etapă doar lucrul acesta. Nu vreau să vină niciun jucător la Farul în următorul sezon cu gândul de a trece un an din viața lui fără să reușească să obțină maximum, adică promovarea“, spunea, pentru site-ul oficial al clubului, Ianis Zicu, antrenorul „marinarilor“, în moment în care și-a prelungit contractul cu clubul. Echipa de pe litoral s-a despărțit de mai mulți jucători, iar noile achiziții sunt Iulian Agachi, Ștefan Fara - Marius Chindriș, Vlad Șerbănescu, Aurel Pirciu, Andrei Banyoi, Cosmin Bîrnoi, Florin Bălan și Simon Măzărache. Totodată, jucători importanți, precum Paul Antoche, Alexandru Stoica, Antonio Cruceru, Iulian Carabela, Ionuț Ursu sau Ștefan Cană și-au prelungit înțelegerile cu Farul.
 

Obiectivul pe care toți fariștii îl așteaptă

După ce portarul Vlad Muțiu s-a despărțit de „marinara“, noul căpitan al echipei de pe litoral este mijlocașul Paul Antoche. „Din păcate, pandemia a stricat puțin lucrurile, dar sperăm ca în sezonul 2020/2021 să nu ne mai împiedice nimic să ne îndeplinim obiectivul care este declarat și pe care toți fariștii îl așteaptă: să readucem Farul pe prima scenă a fotbalului românesc”, a precizat Antoche, citat de site-ul oficial al clubului. În sezonul regular al campionatului, echipele vor juca fiecare cu fiecare o singură dată, urmând ca, pe baza clasamentului, să fie repartizate apoi în faza secundă a întrecerii, turneul play-off, respectiv play-out. La fel ca în ediția trecută, primele șase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. De această dată, partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă zece meciuri pentru fiecare formație. La finalul turneului play-off, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din turneul play-out al Ligii 1.
 

Programul complet al sezonului regular pentru Farul Constanța:

Etapa 1 (deplasare) – Petrolul Ploiești
Etapa a 2-a (acasă) – CS Aerostar Bacău
Etapa 3-a (deplasare) – ASU Politehnica Timișoara
Etapa a 4-a (acasă) – SCM Gloria Buzău
Etapa a 5-a (deplasare) – AFC Unirea Slobozia
Etapa a 6-a (acasă) – FC Metaloglobus București
Etapa a 7-a (deplasare) – CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu
Etapa a 8-a (acasă) – Turris Oltul Turnu Măgurele
Etapa a 9-a (deplasare) – Concordia Chiajna
Etapa a 10-a (acasă) – CS Mioveni
Etapa a 11-a (deplasare) – Universitatea Cluj
Etapa a 12-a (deplasare) – Rapid București
Etapa a 13-a (acasă) – CSM Reșița

Etapa a 14-a (deplasare) – Ripensia Timișoara
Etapa a 15-a (acasă) – AFC Csikszereda Miercurea Ciuc
Etapa a 16-a (deplasare) – Dunărea Călărași

Etapa a 17-a (acasă) – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Etapa a 18-a (deplasare) – CSM Slatina
Etapa a 19-a (acasă) – ACS Fotbal Comuna Recea
Etapa a 20-a (deplasare) – FC U Craiova 1948
Etapa a 21-a – liber.
 

Patru victorii, un egal și două înfrângeri în amicale

În cele șapte meciuri de verificare din presezon, Farul a înregistrat patru victorii, un egal și două înfrângeri, rezultatele fiind: 0-6 cu echipa națională de tineret a României, 0-2 cu FC Universitatea Craiova 1948 (nou promovată în eșalonul secund), 7-1 cu Gloria Albești (nou promovată în Liga a 3-a), 4-0 cu Dunărea Călărași (Liga a 2-a), 1-1 cu Axiopolis Cernavodă (Liga a 3-a), 7-1 cu Sparta Techirghiol (Liga a 4-a) și 3-0 cu Poseidon Limanu 2 Mai (formație care, în sezonul trecut, a evoluat în Liga a 3-a, dar care a ales ca în campionatul următor să nu se înscrie la startul celui de-al treilea eșalon din fotbalul românesc). Ultimele două întâlniri s-au disputat la Techirghiol, sâmbătă, una după alta, sub forma câte unei reprize de 50 de minute.
 

„Cred că nu se putea mai bine pentru noi“

Ianis Zicu și Paul Antoche au prefațat meciul de la Ploiești. „Este o partidă frumoasă. Cred că nu se putea mai bine pentru noi din punct de vedere al frumuseții jocului. Jucăm pe un teren nou, bun, cu o echipă de tradiție, la o oră de Liga 1, unde ne dorim cu toții să ajungem. O echipă bună a Petrolului, dar, în acest moment, cred că sunt favoriți doar prin prisma bugetului, de trei ori mai mare decât al nostru. În rest, cred că pornim cu șanse egale. Lupta pentru promovare va fi interesantă. Anul trecut, foarte multe echipe au avut acest interes. După câteva etape, unele au ieșit din lupta pentru promovare, altele au rămas. Să sperăm ca în acest an să fim mai aproape de aceste locuri și să ne putem bate până în ultima etapă“, a precizat Zicu, potrivit site-ului oficial al clubului.
 

„Va fi un meci echilibrat“

Paul Antoche este de părere că partida va fi echilibrată. „Este un derby, sunt două echipe de tradiție, două echipe cu suporteri. Din păcate, suporterii vor lipsi de la acest meci, dar noi trebuie să ne facem treabă, să jucăm, indiferent de situația din prezent, și ne dorim să câștigăm să începem cu dreptul acest campionat. A trecut o perioadă destul de lungă de când am plecat de la Petrolul, nu mai contează ce a fost. Acum sunt la Farul, cu tot sufletul, și-mi doresc să dau maximum pentru echipa la care joc. Va fi un meci echilibrat, pentru că este și prima etapă. Dar noi trebuie să ne facem jocul și să câștigăm“, a menționat Antoche, conform aceleiași surse.

Sursa foto: 1 (cu rol ilustrativ) - ZIUA de Constanța; galerie - FC Farul Constanța







Citește și:

Totul despre noul sezon al Ligii a 2-a Alexandru Stoica - „De aceea jucăm pentru Farul, să ducem echipa în Liga 1“

„Sunt fericit că am în continuare încrederea conducerii“ Contractul dintre FC Farul și antrenorul Ianis Zicu a fost prelungit
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Halterofilii au urcat pe podium la Naționalele de juniori 2 (GALERIE FOTO)

25 Apr 2024 301

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 982

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 626

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 409

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2918

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1724

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 642

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1333

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 833

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 913

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 774

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1478

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1141

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 969

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 688