„Mărțișor pentru mami al meu!“ Coculeana Oltean, din Constanța, patru titluri de campioană și trei recorduri naționale la masters (GALERIE FOTO)

Coculeana Oltean s-a clasat pe locul întâi la toate probele la care a concurat.
 

 
  • Profesor de atletism la CSS1 Constanța, Coculeana Oltean concurează încă (în întrecerile masters), fiind legitimată la CS Politehnica Iași.
  • Concursul din capitală nu a fost ratat nici de nonagenara constănțeană Veronica Negreanu, care a cucerit medalia de aur la 200 m (categoria 90 de ani), stabilind și un record național!
  • Constanța a obținut însă și alte medalii, atât în concursul feminin, cât și în cel masculin.
 
Campionatul Național de sală la atletism rezervat categoriei masters i-a adus rezultate deosebite sportivei din Constanța Coculeana Oltean.
 
Profesor de atletism la CSS1 Constanța, aceasta concurează încă (în întrecerile masters), fiind legitimată la CS Politehnica Iași. An de an, Coculeana Oltean urcă pe podium, fiind campioană, iar la această ediție a Naționalelor, desfășurată la București, evoluând la categoria de vârstă 65 ani, a câștigat toate cele patru probe la care a luat startul. În plus, la trei dintre ele a stabilit noi recorduri naționale! Profesoara constănțeană s-a impus la 60 m (10,68 s - RN), la 200 m (37,96 s - RN), la 400 m (1:25,02 - RN) și la aruncarea greutății (9,39 m).

„Mărțișor, pentru mami al meu! Patru titluri naționale și trei recorduri naționale. Mami, îți mulțumesc pentru tot (cum m-ai crescut, încurajat, susținut). Sper să fii mândră de mine, așa cum ai fost mereu. Te iubesc acolo unde ești, printre stele. La mulți ani de ziua mamei!“, a fost mesajul emoționant al campioanei.

Prietenele Coculenei Oltean au fost impresionate de mesajul acesteia, trasmițând și ele:

„Extraordinare cuvinte și sentimente, Coca, pentru mama ta! Dumnezeu să o odihnească în pace, acolo unde este, și cu siguranță ar fi fost extrem de fericită pentru tine și familia ta extraordinară pe care o ai și pentru tot ceea ce faci!“
 
„Cel mai frumos mărțișor! Cu siguranță te veghează de acolo de sus!“

„Frumos!“
 
„Darul tău pentru mama ta ești tu“

 
„Ce frumoase gânduri și cuvinte pentru mama ta! Mărțișorul acesta ești tu, Coca, pe care îl porți în suflet în fiecare zi! Rezultatele tale sunt încununate de bucurii și de tot ce e mai frumos! Felicitări!“. 

Aur și record la categoria 90 ani!
 
Concursul din capitală nu a fost ratat nici de nonagenara constănțeană Veronica Negreanu, care participă an de an. În ediția 2022 a Naționalelor, medicul pensionar a cucerit medalia de aur la 200 m (categoria 90 de ani), iar, cu 1:47,40, a stabilit și un record național!
 
Andreea Dobre și Maria Vrișcu, câte trei medalii
 
Alte reprezentante ale Constanței care au urcat pe podium la Naționalele masters au fost Andreea Dobre și Maria Vrișcu, ambele de la ACS Ultra Run. Ambele au cucerit câte trei medalii - Andreea Dobre (la categoria 35 ani) - aur la 400 m (1:14,54), argint la 60 m (9,50 s), argint la 200 m (33,26 s); Maria Vrișcu (la categoria 40 ani) - argint la 200 m (35,56 s), argint la 400 m (1:22,10) și bronz la 60 m (10,51 s).
 
Mihai Vrișcu, două prezențe pe podium
 
Județul Constanța a avut medaliați și în întrecerea masculină. Astfel, Mihai Vrișcu (ASC Ultra Run Constanța) a obținut două medalii la categoria 45 ani, bronz la 60 m (9,09 s) și la 200 m (29,69 s), iar la 400 m s-a clasat pe locul patru, cu 1:07,64. De asemenea, Vicențiu Culea (Axiopolis Cernavodă) a devenit vicecampion national la aruncarea greutății, la categoria 60 ani, cu 11,23 m. „Un început bun în 2022 pentru CS Axiopolis Cernavodă! Sper să ajung în vârf de formă sâmbătă și duminică, în Slovenia, la Campionatele Balcanice, unde voi participa la trei probe, aruncarea greutății, disc și ciocan“, a declarat Vicențiu Culea.
 
Iulică Alexe, de șase ori campion național     
 
Nu în ultimul rând, Iulică Alexe, un atlet veteran din Teleorman, dar o perioadă, în tinerețe, locuind şi la Constanţa, a câștigat acum toate cele șase probe la care a concurat, la categoria 60 ani. Legitimat la CS Mișcarea CFR București, Iulică Alexe a ieșit campion al României la 400 m (cu 1:08,52), la 800 m (2:34,29), la 1.500 m (5:10,78), la săritura în lungime (3,74 m), la triplusalt (8,52 m) și la săritura în înălțime (1,40 m). „Șase probe, șase medalii de aur, obiectiv îndeplinit. Mulțumiri organizatorilor, concurenților și publicului minunat!“, a declarat Iulică Alexe.
 
Cât a fost la Constanţa, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
Au sfidat accidentările!
 
Voința doboară orice barieră, mai ales în sport. Iar când vine vorba și de sportivi veterani, care participă la concurs în ciuda unor accidentări serioase, efortul lor e cu atât mai remarcabil. Să concurezi la Campionatul Național de atletism rezervat categoriei masters cu un braț imobilizat și să mai și ieși campion național, asta da performanță! S-a întâmplat acum doi ani, la întrecerea veteranilor din București și i-a avut ca eroi pe Vicențiu Culea și pe Coculeana Oltean. Povestea lui Vicențiu Culea este una de tipul ”de la extax la agonie”, așa cum îi place să o spună. Aflat în pregătire pentru aceste Naționale, dar și pentru Cupa Mondială din Austria, unde primise o invitație, ”Gile” a avut ghinionul de a fi implicat într-un accident rutier în Cernavodă, cu două săptămâni înainte de Campionatul Național!
 
În ciuda problemelor medicale, cernavodeanul a concurat, la categoria 55 ani, la patru probe și la toate a luat medalie, trei de aur (la aruncarea greutății, a ciocanului și a ciocanului greu) și una de bronz (la aruncarea discului). Cu brațul stâng imobilizat a evoluat în capitală și Coculeana Oltean. Aceasta suferise o fractură urâtă la încheietură, fusese operată, dar chemarea stadionului era prea mare ca să nu evolueze, chiar și în aceste condiții, la Naționale. Ca într-o poveste cu final fericit, Coculeana Oltean a ieșit și ea campioană a României, la aruncarea greutății, categoria 60 de ani. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean, Iulică Alexe)
 
Citește și:
 
„Asta da performanță demnă de un campion“
Veteranul Petru Andrei Condurache, pe podium și la Maratonul Internațional de la Cluj

 
Masters. Constanţa şi Tulcea, pe podium
Campionii! Mult aur şi record naţional. Medalii şi pentru un jandarm şi un pompier

 
Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian
„Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

 
Eroic! Vicențiu Culea și Coculeana Oltean
Au concurat la Naționale cu un braț imobilizat și au cucerit aurul!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța atletism La 67 de ani, Coculeana Oltean - două medalii de aur și una de argint la Naționale. „Performanța nu are vârstă!“ (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 1409

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 931

Atletism Veterani de aur pe litoral. Coculeana Oltean, de trei ori campioană a României. Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

07 Mar 2023 2707

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1869

Constanța. Veterani de aur! Coculeana Oltean, Gheorghe Romașcanu și Vicențiu Culea, campioni ai României, cu recorduri naționale (GALERIE FOTO)

23 Aug 2022 2810

Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanța, încă o medalie la Naționale. Și-a îmbunătățit și recordul personal

16 Mar 2022 3010

CSS1 Constanța. Călin Akan Radu, antrenat de Cristina Bujin La primul lui concurs, a scos cel mai bun timp în proba de 60 de metri (DOCUMENT)

23 Feb 2022 4805

Atletism. Reprezentanți ai CSS1 Constanța, evoluții la prima etapă a Naționalelor „Un început bun, cu recorduri personale“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

03 Feb 2022 3002

Interviu online cu Leonard Durău, campion naţional la atletism Citește cărți pentru dezvoltare personală și ascultă muzică clasică

21 Aug 2021 6150

Atlet la CSS1 Constanţa Leonard Durău, din nou pe podium. Medalie şi la Campionatul Naţional de probe combinate (galerie foto + document)

26 Jul 2021 3138

Fiul fostului mare handbalist Cornel Durău Atletul Leonard Durău, de la CSS1 Constanţa, un nou titlu de campion naţional (galerie foto)

12 Jul 2021 4158

Constanţa Cupa „1 Iunie” la atletism, pe stadionul „Gheorghe Hagi”. „La Mulţi Ani, copii! Sunteţi minunaţi!”

31 May 2021 3613

CSS1 Constanţa Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!

16 Mar 2021 5905

Atletă la CSS1 Constanţa Roxana Constantin s-a accidentat la Naţionale. În ciuda problemelor medicale, a alergat în serii

09 Mar 2021 3514

Masters. Constanţa şi Tulcea, pe podium Campionii! Mult aur şi record naţional. Medalii şi pentru un jandarm şi un pompier

23 Feb 2021 6346