Meci foarte greu. „Marinarii“ sunt într-o situaţie delicată SSC Farul şi echipa secundă a FCSB se duelează astăzi în Liga a 3-a

Partidă extrem de dificilă, astăzi, de la ora 14.00, pentru echipa de fotbal SSC Farul Constanţa, în etapa a 11-a a Ligii a 3-a, seria secundă. „Marinarii“ întâlnesc în deplasare echipa secundă a vicecampioanei României, FCSB, iar oaspeţii au mai multe probleme de lot. În clasament, SSC Farul se află pe locul patru, cu 23 de puncte, în vreme ce FCSB II ocupă poziţia a cincea, cu 20 de puncte. 
 
Gazdele vor beneficia (ca mereu până acum) de jucători de la FCSB, urmând a alcătui o echipă foarte puternică. SSC Farul se confruntă cu mai multe indisponibilităţi, jucători cu probleme medicale, precum Botea, Niţescu, Mazilu, Zamfir sau Dragu. Partida se joacă pe un teren sintetic, ce nu avantajează echipa constănţeană (cel pe care s-a disputat şi partida cu Progresul 1944 Spartac, pierdută cu 0-7 de SSC Farul). Toate acestea l-au determinat pe antrenorul principal al SSC Farul, Petre Grigoraş, că spună că, pentru echipa sa, meciul se anunţă unul „infernal“.

„Ar fi păcat să fie altfel“ 

„Nu e un lucru îmbucurător că FCSB II va primi întăriri de la prima echipă. Până acum, au evoluat mai mulţi jucători de la FCSB, precum portarul Vlad, Daniel Benzar, Achim, Pleaşcă, De Amorim sau Golofca. Posibil să mai fie şi alţii. Cred că vom avea puţin de suferit din această cauză. În plus, pentru prima dată de la începerea campionatului, am o serie de jucători foarte importanţi care vor absenta, accidentaţi după ultima partidă. Sunt pus în situaţia de a face mai multe schimbări în primul 11. Voi avea ceva probleme în acest sens. Să sperăm însă că ne vom motiva suficient de bine şi vom scoate un rezultat bun. Ar fi păcat să fie altfel, întrucât ne aflăm în cărţi, în grafic pentru promovare (fiind la două puncte de primul loc). Meciul cu FCSB II e decisiv pentru clasamentul de până în iarnă. Trebuie să fim încrezători, iar cei care vor intra să demonstreze că meritau să joace mai mult“, a declarat Petre Grigoraş.

Orice punct e bine-venit 

Potrivit acestuia, problemele de lot destul de mari cu care se confruntă SSC Farul au apărut în mod nefericit pentru constănţeni într-un moment important. „Nu trebuie să ne lamentăm însă. Trebuie să motivăm la maximum jucătorii pe care îi avem la dispoziţie şi să facem o partidă mare, obţinând un rezultat bun. În funcţie de situaţie, orice punct e bine-venit. Vor fi meciuri echilibrate şi vor mai apărea rezultate puţin scontate. Mai sunt şi returul, plus trei etape din tur. Având în vedere când şi cum am plecat la drum, am zis să facem tot posibilul ca până în iarnă să fim în grafic, ca distanţa să nu fie mai mare de trei - patru puncte faţă de primul loc, recuperabilă în retur. Suntem în grafic, la două puncte de lider cu trei etape înainte de finele turului. E clar că se putea şi mai bine, dar deocamdată trebuie să fim realişti şi să spunem că e bine“, a spus Petre Grigoraş.

Un accident 

Principalul constănţean s-a referit şi la suprafaţa de joc pe care se va disputa meciul de astăzi. „Terenurile sintetice nu ne priesc, nici cel de acum, nici cel de la Buzău, care a fost mult mai prost, dar am reuşit să câştigăm un punct. Asta e situaţia, sunt terenuri omologate. Am considerat acel meci cu Progresul 1944 Spartac un accident. La Buzău, am făcut una dintre cel mai bune partide, dar nu am reuşit să marcăm. Săptămâna aceasta nu prea am avut timp să ne pregătim pe teren sintetic, meciul jucându-se vineri. Acum ştim ce ne aşteaptă. Prima dată, cu Progresul 1944 Spartac, a fost mai greu, şi din pricina condiţiilor meteo (ploaie pe toată durata meciului, terenul fiind foarte alunecos şi n-am ştiut să ne adaptăm), dar au fost şi alţi factori. Acum suntem însă pregătiţi, ştim pe ce teren jucăm, cum este suprafaţa. Acum ne trebuie un alt rezultat“, a mai spus Grigoraş.

Axiopolis Cernavodă joacă la Tulcea 

Astăzi, în afară de meciul FCSB II - SSC Farul, se mai joacă un meci în serie, Sportul Chiscani - Agricola Borcea. Restul partidelor au fost programate sâmbătă: Delta Dobrogea Tulcea - Axiopolis Cernavodă, Metalul Buzău - Progresul 1944 Spartac, Înainte Modelu - CSM Rm. Sărat, CSM Olteniţa - Victoria Traian şi Unirea Slobozia - FC Voluntari II. Toate confruntările încep la ora 14.00. Clasamentul este următorul: 1. Progresul 1944 Spartac - 25p (39-11), 2. Axiopolis Cernavodă - 25p (31-13), 3. Metalul Buzău - 24p, 4. SSC Farul - 23p, 5. FCSB II - 20p, 6. Unirea Slobozia - 19p, 7. FC Voluntari II - 18p, 8. CSM Rm. Sărat - 15p, 9. Înainte Modelu - 10p, 10. Delta Dobrogea Tulcea - 9p, 11. CSM Olteniţa - 6p, 12. Agricola Borcea - 5p, 13. Sportul Chiscani - 1p, 14. Victoria Traian - 0p.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2233

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2839

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1932

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4391

Nepotul lui Gheorghe Popa, glorie a FC Farul Portarul constănțean Mihai Popa, transferat de o echipă din Liga 1

13 Aug 2021 3741

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 1968

Fotbalistul Denis Alibec, în vacanță pe litoral, alături de familie și prieteni (galerie foto)

13 Aug 2020 4393

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 4263

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4348

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 5659

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 5277

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 4167

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 4063

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 3679

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 4427