Meci, miercuri, la Constanţa FC Farul joacă pentru calificarea în sferturile Cupei României


 
  • În două meciuri la rând în Cupa României, FC Farul Constanţa întâlneşte echipe de Liga 1.
  • Ultima dată când „marinarii” au jucat în optimile Cupei României a fost pe 8 noiembrie 2006.
  • În perioada de pregătire de iarnă, Farul a disputat şase amicale, înregistrând patru victorii şi două egaluri, golaveraj 24-1.
 
FC Farul Constanţa susţine miercuri, 10 februarie, primul meci oficial al anului 2021, întâlnind pe teren propriu, de la ora 14.30, Chindia Târgovişte (Liga 1), în optimile de finală ale Cupei României.
 
„Marinarii“, care ajung din nou în această fază a competiţiei după o pauză de 14 ani şi trei luni, au avut ca adversar în „16”-imile Cupei o altă formaţie de Liga 1, Academica Clinceni, de care au trecut cu 2-1 la Constanţa, iar acum speră să facă o altă victimă de lux. „Sunt foarte încrezător, la fel toți băieții și toți stafful, că putem să mergem mai departe și să fim o surpriză plăcută în această competiție”, a declarat portarul Farului, Cosmin Dur-Bozoancă. „Suntem foarte ambițioși și vrem să mergem mai departe. Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia? Este o echipă bună, cu jucători cu experiență, însă într-un meci de fotbal se poate întâmpla orice“, a arătat şi mijlocaşul Cosmin Bîrnoi. „Chindia este o echipă bună din Liga 1, dar sper să trecem de ei, să batem cum am făcut-o cu Clinceni și să ajungem în sferturi“, a completat atacantul Andrei Banyoi.
 

„Jucăm la victorie”

 
Chindia se află pe locul şapte în prima divizie, în timp ce FC Farul ocupă poziţia a 12-a în Liga a 2-a, dar aşteaptă trei puncte de pe urma meciului cu U Cluj, situaţie în care ar egala la puncte echipa clujeană, ocupanta poziţiei a şasea (ultima care duce în play-off). În perioada de pregătire de iarnă, Farul a disputat şase partide de verificare, înregistrând patru victorii şi două egaluri, golaveraj 24-1.
 
„Abordăm meciul din Cupa României cu încredere. Nu avem nimic de pierdut și sperăm să ne calificăm. Jucăm la victorie, este o șansă pentru noi să mergem în sferturi. Chiar nu avem nimic de pierdut și ne prinde bine acest meci înaintea reluării campionatului”, a menţionat veteranul Farului, mijlocaşul Liviu Mihai.
 

Gardoş, Rusescu sau Cristi Tănase, învinşi la Constanţa

 
În 16-imile Cupei României, „marinarii” au eliminat una dintre cele mai bune echipe din Liga 1 în acel moment, Academica Clinceni, formație aflată atunci (ca şi acum) pe locul 5 în prima ligă. Oaspeții litoralului, care veneau după patru victorii consecutive în campionat, iar în ultimele nouă partide primiseră gol doar de la FCSB, au avut în teren jucători cu numeroase prezențe în echipa națională a României și cupele europene, printre care Florin Gardoș, Raul Rusescu, Cristian Tănase și Paul Pîrvulescu. Acest succes a fost primul al antrenorului Farului, Ianis Zicu, împotriva unei echipe din Liga 1.
 

De la Basarab Panduru la Ianis Zicu

 
FC Farul nu a mai disputat optime de finală în Cupa României din 8 noiembrie 2006. „Marinarii” s-au duelat atunci, la Galați, în primele 16 echipe, cu Poli Iași, ambele echipe jucând în prima ligă. Farul era pregătită de Basarab Panduru, iar echipa din Copou îl avea pe banca tehnică pe Ionuț Popa. Poli s-a impus cu 1-0 (Onofraș 67) și a acces în sferturi. Pentru calificarea în optimi, Farul (antrenor, Ion Marin) învinsese în 16-imi, la Săcele, cu 4-1 (D. Gheară 36, Guriță 69, 80, Farmache 3  R. Bunică 86 - din penalty), divizionara secundă Gloria Buzău. 
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (FC Farul Constanţa)
 

Citeşte şi:
 
FC Farul Constanţa

Paul Antoche - „Sperăm să obţinem o calificare istorică”


FC Farul Constanţa întâlneşte Chindia Târgovişte în Cupa României
Liviu Mihai - „Nu avem nimic de pierdut”


FC Farul Constanţa
Cosmin Bîrnoi - „Dacă am reușit să batem Clinceni, de ce să nu învingem şi Chindia?“


Farul Constanța
Ianis Zicu, la prima victorie ca antrenor contra unei echipe de Liga 1


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 418

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 561

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 675

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 827

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 914

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 826

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1472

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 832