Meci, sâmbătă, cu Juventus Ce spune tânărul Tudor Băluţă, de la FC Viitorul, de comparaţia cu Gică Popescu

Campioana României, FC Viitorul, susţine sâmbătă partida din etapa a 24-a a Ligii 1, întâlnind în deplasare, de la ora 18.00, Juventus Bucureşti
 
 
În clasament, FC Viitorul ocupă locul şase, cu 35 de puncte, în vreme ce echipa din capitală e ultima în ierarhie (poziţia a 14-a), cu zece puncte. Partida se joacă pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti. Echipa constănţeană nu îi va putea folosi la acest meci pe stoperul Hodorogea şi pe atacantul Voduţ, ambii accidentaţi.
 
Aflată în lupta pentru accederea în play-off, FC Viitorul ocupă momentan, cu trei meciuri înaintea încheierii sezonului regulat, ultima poziţie calificantă. Jucătorii lui Gică Hagi vin după un egal pe teren propriu, 1-1 cu Astra Giurgiu, în primul meci oficial din 2018, şi vizează victoria cu Juventus, pentru a se menţine cu şanse bune la prinderea turneului play-off.
 

Mladen sau Virgil Ghiţă?

 
„Chiar dacă pare uşor din afară, meciul va fi unul greu din toate punctele de vedere. În etapa trecută, Juventus a reuşit un rezultat important în deplasare (n.r. 0-0 cu FC Botoşani) şi are jucători cu experienţă, care dau echilibru, dar şi un antrenor cu mari ambiţii. Vrem să câştigăm şi depinde numai de noi. Trebuie să fim serioşi şi să producem un fotbal bun. Sunt trei puncte foarte importante şi ne-am antrenat bine ca să le obţinem. Trebuie să obţinem cât mai multe puncte. A intrat şi Poli Iaşi în lupta pentru play-off. Trebuie să ne adaptăm la toate condiţiile în care se va juca partida, chiar şi la un teren greu. Indiferent ce va fi, trebuie să obţinem victoria“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, care va alege înlocuitorul lui Hodorogea dintre Mladen şi Virgil Ghiţă.
 

„Gândul meu e numai la Viitorul“

 
Internaţionalul Cristi Ganea a spus că FC Viitorul e favorită pe hârtie, sâmbătă, dar e important să arate aceasta şi pe teren. „E unul dintre cele mai importante meciuri. Nu ne va fi uşor, Juventus e o echipă bună. Însă, dacă ne vom face jocul nostru, cu posesie şi presiune, vom câştiga. Ne dorim să fim în play-off, nu pe locul zece, din moment ce anul trecut am devenit campioni. Din vară, voi merge la Athletic Bilbao, dar până atunci gândul meu e numai la Viitorul şi la ce să facem pentru îndeplinirea obiectivului“, a arătat Ganea.
 

Îi încurajează să aibă personalitate în joc

 
Tânărul mijlocaş Tudor Băluţă (18 ani) spune că FC Viitorul vrea să facă un joc cât mai bun şi să reuşească un rezultat pozitiv cu Juventus, chiar dacă această echipă şi-a îmbunătăţit lotul faţă de 2017. „Presiune există la fiecare meci. Toate sunt importante. Susţinem partide decisive şi ne gândim doar la ce avem de făcut în teren. Mă simt foarte bine, nu mă gândesc la faptul că sunt printre cei mai tineri din echipă. Vreau să-mi fac treaba cât mai bine, să-mi ajut colegii, iar ei să mă ajute pe mine. Obiectivul e să intrăm în play-off. Mă bucură comparaţia cu Gică Popescu şi sper să arăt lumii, dar şi mie, că pot ajunge foarte departe. Vreau să joc într-unul dintre campionatele puternice ale Europei, dar nu am unul preferat. Îmi plac jucători precum Busquets (ca mijlocaş), Sergio Ramos sau Varane (ca stoperi). Ţin mai mult cu Real Madrid“, a precizat şi mijlocaşul Tudor Băluţă, unul dintre jucătorii de la FC Viitorul, care trage bine de la distanţă. „Mister ne încurajează să avem personalitate în joc. Încerc cât mai mult să-mi pun amprenta asupra evoluţiei echipei“, a spus Tudor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Tudor Băluță și-a fixat cel mai important obiectiv al anului. „Sperăm să avem multe momente de bucurie împreună“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Jan 2024 1195

Farul Constanța, reunire 2024. Ce jucători au efectuat vizita medicală (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jan 2024 1231

Farul Constanța Constantin Budescu, o nouă pasă de gol. Declarat omul meciului cu Universitatea Cluj. „Meritam să câștigăm“

23 Oct 2023 1054

Farul Constanța a remizat pe teren propriu cu Universitatea Cluj

21 Oct 2023 1228

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Cluj Hagi - „Meci foarte dificil. Trebuie să avem putere și personalitate“ (VIDEO)

20 Oct 2023 1594

Superliga 2023/2024 Dinamo - Farul Constanța. Hagi - „Cred că va ieși un meci interesant. Avem nevoie de victorie“ (VIDEO)

21 Sep 2023 2240

Farul Constanța - FCSB Tudor Băluță - „Aici e un teren foarte greu pentru adversari și așa trebuie să fie și duminică“

15 Sep 2023 1579

UPDATE Cine transmite meciul România - Kosovo. Se joacă marți, 12 septembrie 2023

12 Sep 2023 1750

Zece jucători de la Farul Constanța au fost convocați pentru meciurile naționalelor României și Beninului

03 Sep 2023 1088

Farul Constanța Declarații Gheorghe Hagi. Ce a dus la eșecul drastic din meciul cu Sheriff Tiraspol?

19 Jul 2023 1861

Hagi și Tudor Băluță, conferință de presă înainte de Sheriff Tiraspol - Farul Constanța „Șansele sunt egale în continuare“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Jul 2023 1335

Campioana Farul Constanța luptă sâmbătă pentru un nou trofeu, Supercupa României. „Ne dorim să avem cât mai mulți fani alături“

08 Jul 2023 1329

UPDATE După revenirea din Polonia, Farul Constanța continuă pregătirea în efectiv complet. Returul cu Sheriff, la Tiraspol

03 Jul 2023 1839

Farul Constanța Aflat în vacanță pe Coasta de Azur, Denis Alibec s-a întâlnit cu un star de la Manchester City (GALERIE FOTO)

25 Jun 2023 2775

UPDATE Cine transmite meciul Elveția - România, de luni seară. Farul Constanța are patru jucători în lotul tricolor

19 Jun 2023 2001