Sport

Meciul bucuriei pentru copiii Constanței, alături de FC FarulProiectul promovat de FC FArul Constanța a de promova fotbalul, în special, și sportul, în general, printre copiii și adolescenții constănțeni a bifat un moment special.

Pe terenul arenei centrale a complexului sportiv din strada Primăverii a avut loc un meci al bucuriei. Un meci care i-a adus împreună pe adolescenții amendați în urmă cu două săptămâni de către forțele de ordine doar pentru că făceau sport în curtea unei școli din Constanța și pe cei mai galonați reprezentanți ai clubului nostru.


Oficiali din conducerea clubului, membri ai staffului tehnic și antrenori din cadrul Centrului de Copii și Juniori, mulți cu numeroase selecții în echipa națională a României și cu nenumărate prezențe în cupele europene și în tricoul alb-albastru al Farului au participat.

Puștii s-au bucurat de fotbal îmbrăcați în echipamentul echipei de la malul mării și jucând împotriva foștilor fotbaliști Ciprian Marica, Tiberiu Curt, Ianis Zicu, George Galamaz, Dorel Zaharia, Cosmin Pașcovici, Adrian Senin, Cristi Șchiopu, Mihai Moraru, Marius Axinciuc, Daniel Ochia, Marius Soare, Mihai Georges. Nu a contat scorul, ci doar bucuria de a juca fotbal.

„În primul rând, ne-am distrat. Ne-am bucurat să-i avem pe acești adolescenți minunați alături de noi, cred că s-au distrat și ei. Ne-am reamintit fotbalul din copilărie și, de altfel, acesta a și fost scopul acțiunii: să redescoperim plăcerea de a juca în fața blocului, în curtea școlii, pentru că baza sportului de performanță este, practic, ce se joacă pe stradă. Chiar anul trecut am încercat să ducem acest spirit și în școlile generale, ne-am deplasat acolo cu jucătorii de la echipa mare și cu antrenorii din cadrul Centrului de Copii și Juniori tocmai pentru a încuraja acești copii să fac sport, să facă mișcare, să facă exercițiu fizic pentru sănătatea lor. Astăzi a fost și un prilej să reunim toți, pentru că nu ne-am văzut foarte mult împreună din cauza noilor reguli. Ne-am întâlnit și cu antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori, ne-am amintit de vremurile când jucam împreună și cred că s-au bucurat și copiii că au jucat fotbal împreună cu noi. I-am invitat pentru că am citit în presă ce li s-a întâmplat. Au fost practic luați din curtea școlii, unde făceau sport. Considerăm că toți copiii au dreptul să joace fotbal, să se distreze, să facă sport, în primul rând. Așa cum ei sunt copiii orașului, sunt ai noștri, așa și Farul este echipa Constanței și sunt bineveniți oricând la noi în curte. Să facă sport și să fie sănătoși”, a spus la final managerul clubului, Tiberiu Curt.


Acțiunile de promovare a sportului și de a atrage copiii Constanței către fotbal și către clubul FC Farul, al cărui Centru de Copii și Juniori are peste 400 de sportivi legitimați, vor continua și pe viitor.

“Ne face o mare plăcere că numărul copiilor care vin în cadrul clubului nostru să mărește pe zi ce trece. În afară de performanța pe care o urmărim, încurajăm și sportul de masă, ca acești copii să facă fotbal, să lase tabletele și să facă sport real, nu virtual”, a adăugat Tiberiu Curt.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Farul Constanța, victorie în meciul din deplasare contra Concordiei Chiajna

24 Oct 2020 1516

Cadou pentru Ianis Zicu FC Farul Constanța, meci în Liga a 2-a contra Concordiei Chiajna

24 Oct 2020 1799

UPDATE Astăzi, Ianis Zicu, antrenorul principal al FC Farul Constanța, își serbează ziua de naștere

23 Oct 2020 1321

Acum 49 de ani Cum a devenit Ilie Floroiu atlet la CS Farul Constanța. Prima întâlnire cu antrenorul Ioan Veliciu

22 Oct 2020 2941

FC Farul Constanța avansează în Cupa României, după ce a eliminat la penalty-uri Axiopolis Cernavodă

21 Oct 2020 2134

Axiopolis și FC Farul Constanța se întâlnesc la Cernavodă în Cupa României

21 Oct 2020 2382

Fiul lui Dumitru Caraman Fostul fotbalist constănțean Costin Caraman împlinește marți 49 de ani

20 Oct 2020 1833

FC Farul Constanța, pe locul 11 Ianis Zicu - ”Noi avem această oscilație care mă pune pe gânduri”

19 Oct 2020 2635

Echipa FC Farul Constanța a pierdut duelul cu AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele

17 Oct 2020 2157

Meci la Constanța cu Turris-Oltul Turnu Măgurele FC Farul vrea încă o victorie în campionat

17 Oct 2020 2776

Atacul de vis Marin Tufan, golgeterul all-time al FC Farul Constanța, a împlinit 78 de ani

17 Oct 2020 2694

FC Farul Constanța, declarații înaintea meciului cu AFC Turris Turnu Măgurele

16 Oct 2020 2176

FC Farul Constanța a urcat în clasament Ianis Zicu - ”Pentru mine, toți sunt titulari și toți sunt importanți”

16 Oct 2020 2895

Se vând bunurile Clubului Județean de Rugby Farul Constanța!

15 Oct 2020 1260

Echipa FC Farul Constanța, victorioasă la Slobozia

14 Oct 2020 2471