Meciuri viu disputate la Memorialul „Petrică Lungu“, de la Năvodari. Au participat peste 300 de mici rugbyști

  • La festivitatea de premiere, organizatorii i-au oferit o diplomă specială Elenei Lungu, soția regretatului antrenor, prezentă la eveniment.
 

Stadionul „Flacăra“ din Năvodari a găzduit ediția inaugurală a Memorialului „Petrică Lungu“, întrecere dedicată tinerilor rugbyști de la categoriile de vârstă Under-8, Under-10, Under-12, Under-14, Under-15 și rugby touch.

Au participat peste 300 de copii, de la 14 cluburi din municipiul și județul Constanța și din țară, organizatorii evenimentului fiind Primăria Năvodari, CS Năvodari și Asociația Județeană de Rugby Constanța, în parteneriat cu Asociația Municipală de Rugby București.


Au participat:

- la U-8: CS Năvodari, Steaua București, CSO Ovidiu, Olimpia București;
- la U-10: CS Năvodari, Steaua București, Victoria Cumpăna;
- la U-12: Steaua București, Voința Valu lui Traian, CS Mihail Kogălniceanu, Rugby Academy București;
- la U-14: grupa I - Steaua București, Tomitanii Constanța, CSO Pantelimon, grupa II - CSS Unirea Iași, CS Năvodari, Metrorex București;
- la U-15: Tomitanii Constanța, Metrorex București;
- la rubgy touch: Olimpia București, RC Venus Rifil Piatra Neamț, Școala Gimnazială „Grigore Moisil“ Năvodari.


Meciurile, extrem de disputate, au fost arbitrate de Robert Diaconescu, Robert Marcu (din Năvodari) și de frații Viorel și Adrian Bujoreanu, din Mangalia. Toate formațiile participante au primit cupe, diplome, dulciuri și fructe. La festivitatea de premiere, organizatorii i-au oferit o diplomă specială Elenei Lungu, soția regretatului antrenor, prezentă la eveniment.
 

A inițiat și format foarte mulţi rugbyști“

„Petrică Lungu a debutat ca rugbyst la echipa Chimia Năvodari, la care a evoluat până în 1974 şi la care a fost apoi, antrenor. Ca tehnician, a pus accentul pe echipele de copii şi juniori. A câștigat șase titluri naţionale cu copii de 10-12 ani și a fost primul antrenor din județul Constanţa, care a promovat rugby-ul feminin. A inițiat și format foarte mulţi rugbyști, care au ajuns în echipele de seniori din prima divizie şi în naţionale: Adrian Lungu, Florică Murariu, Gheorghe Vărzaru, Mihai Dragomir, Marcel Giucăl, Sandu Mihailov, Adrian Achimov, iar în anul 2004, a fost declarat Cetățean de Onoare al orașului Năvodari“, se arată pe pagina de Facebook a CS Năvodari.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginea a fost preluate de pe contul de Facebook „Sorin Trancă“.


Citește și:

Tinerii rugbyști se întrec, la Năvodari, la ediția inaugurală a „Memorialului Petrică Lungu“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tinerii rugbyști se întrec, la Năvodari, la ediția inaugurală a „Memorialului Petrică Lungu“

14 Mar 2023 1328

Rugby La Năvodari se va desfășura „Memorialul Petrică Lungu“, iar la Eforie Nord va avea loc „Memorialul Dumitru Bucur“

28 Jan 2023 2092