Medalia care-i lipsea Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)


 

 
  • Petru Andrei Condurache și-a atins și ultimul obiectiv competițional din anul 2021.
  • Medalia de aur la maraton i-a fost oferită la finiș de soția sa.
  • Mai mulți atleți constănțeni au fost incluși în lotul național masters pe anul 2022.
 
Alergătorul veteran din comuna constănțeană Valu lui Traian Petre Andrei Condurache și-a îmbogățit palmaresul și cu titlul de campion național masters la maraton. 
 
Sportivul a participat la întrecere la București și a avut succes. „Din palmaresul meu lipsea această medalie, respectiv la maraton și titlul de campion național la această probă și categoria de vârstă 70+“, a menționat Petru Andrei Condurache. La finiș, medalia i-a fost oferită chiar de soția sa. „O nouă filă adaugată la albumul anilor trăiți frumos. Un nou exemplu practic din: «fă ce-ți place și ce ți se potrivește și sigur o vei face bine». Mulțumesc oamenilor minunați de la «Voluntar în sport», cei care mi-au oferit posibilitatea de a fi prezentă la finiș și a oferi personal medalia soțului meu. Titlul de campion national masters la proba de Maraton (42 de km alergați în 4 ore și 5 minute!!), este ultimul obiectiv vizat și atins pe anul 2021! Bravo, moșule! Ești cel mai tare!!“, a fost mesajul Cameliei Condurache, soția alergătorului din Valu lui Traian.
 
Românul cel mai medaliat cu aur la Balcaniadă
 
Petru Andrei Condurache, căruia i se spune și „moșul Duracell“, având în vedere vitalitatea sa, a evoluat foarte bine, în luna septembrie, și la ediția a 30-a a Campionatului Balcanic în aer liber, întrecere care s-a desfășurat în Albania, la Korce. Tricolorii s-au întors de la competiție cu o recoltă bogată de medalii, 73 la număr (36 de aur, 22 de argint și 15 de bronz), iar la acest bilanț au contribuit și reprezentanții județului Constanța. Veteranul constănțean a obținut la Korce, la 70 de ani și zece luni, cinci medalii de aur și una de argint, fiind atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la Campionatul Balcanic!
 
Inclus și în lotul național
 
Comisia Atleților Masters din cadrul Federației Române de Atletism a anunțat lotul național de atletism veterani pentru anul 2022. Constituirea lotului s-a făcut pe baza rezultatelor obținute la competițiile internaționale ȋn perioada de referință 2019 - 2021, astfel: clasarea pe primele 3 locuri sau finaliști la Campionatele Mondiale sau Europene; ocupanții locului I la Campionatele Balcanice, ȋn probe individuale sau ștafete. Din lotul tricolor fac parte și mai mulți atleți constănțeni: Daniel Antonaru, din Constanța (legitimate la ACS Ultra Run Constanța), Vasile Apetroaie, din Eforie Nord (ACS Run 4 Life Constanța), Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian (ACS Romanian Masters Athletics București), Vicențiu Culea, din Cernavodă (AC Athletic M&M Cosminele), Gheorghe Romașcanu, din Constanța (CS Farul Constanța) și Valentin Marius Saioc, din Mangalia (AC Athletic M&M Cosminele).   
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache)
 
Citește și:
 
Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian
„Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valu lui Traian Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, campion european la categoria +70 ani (GALERIE FOTO)

24 Jan 2023 1893

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1870

Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național la alergare montană

17 Jul 2022 1852

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3093

„Asta da performanță demnă de un campion“ Veteranul Petru Andrei Condurache, pe podium și la Maratonul Internațional de la Cluj

09 Nov 2021 2502

Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian „Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

23 Sep 2021 6948

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

21 Apr 2021 3769