Medalii pentru Constanţa la scrimă Florin Mirică, de la CS Farul, a devenit campion al României şi la cadeţi, şi la juniori

  • Cluburile de pe litoral au urcat de şase ori pe podium în întrecerea naţională de spadă, de la Bucureşti.
 

Campionatul Naţional de scrimă rezervat juniorilor şi cadeţilor (fete şi băieţi), competiţie individuală găzduită de Sala de Scrimă „Ana Pascu” din Bucureşti, le-a adus reprezentanţilor Constanţei, în proba de spadă, şase medalii.

Performerul este Florin Mirică, de la CS Farul, care a devenit campion al României atât la cadeţi (categoria sa), cât şi la treapta de vârstă superioară, juniori! La cadeţi, Mirică l-a învins în finală pe stelistul Rareș Marghescu, scor 15-8, iar la juniori a dispus în meciul pentru titlu de un alt spadasin de la CSA Steaua, Tudor Zărnescu, scor 15-12. În vârstă de 17 ani, Florin Mirică a fost transferat de CS Farul de la UNEFS Bucureşti în 2020.


De la CS Farul Constanţa au mai cucerit medalii la această ediţie a Naţionalelor (prima competiţie internă începând de anul trecut, din februarie) Horia Nistor - bronz la cadeţi şi Theodora Ion (două medalii de bronz, una la cadete, una la junioare). Totodată, la juniori, Horia Nistor s-a clasat în apropierea podiumului, pe poziţia a cincea. Sportivii şi sportivele de la CS Farul Constanţa sunt pregătiţi de Mihaela Ion.


Pe lângă CS Farul, la Naţionale a urcat pe podium şi CSS1 Constanţa, prin Maria Stan, care a devenit vicecampioană naţională, cucerind medalia de argint, la cadete. În finală, sportiva pregătită de Ion Niţulescu şi Monica Marinescu a pierdut la Emma Șont (CSA Steaua), scor 7-15, campioana fiind cea care o învinsese în semifinale pe Theodora Ion, cu 15-11.

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Scrimă (credit foto: Sport Pictures).

Citeşte şi:

Echipa feminină a CSS1 Constanţa şi Theodora Ion, de la CS Farul, pe podium în întrecerea cadetelor de la Naţionale (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scrimă La Campionatul European, Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, a trecut de grupe și a disputat două meciuri pe tabloul principal

03 Mar 2022 1890

Scrimerul Florin Mirică, de la CS Farul Constanța, campion național la juniori. Pe podium a urcat și Maria Stan, de la CSS1 (GALERIE FOTO)

28 Jan 2022 1624

Scrimă. Farul Constanța Theodora Ion, Florin Mirică și Horia Nistor au depășit faza grupelor la Cupa Mondială din Italia (GALERIE FOTO)

11 Jan 2022 1637

Scrimă Florin Mirică și Theodora Ion, de la CS Farul Constanța, au evoluat, în Luxemburg, la Memorial Jean Link - Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

11 Dec 2021 1785

CS Farul Constanţa, rezultate meritorii Horia Nistor şi Theodora Ion au evoluat în optimi la Campionatul Mondial de scrimă

13 Apr 2021 3561

Cinci reprezentanţi ai CS Farul, la Mondialele de scrimă. O parte dintre tricolori, pregătire la Constanţa

02 Apr 2021 4275

Şi gospodarul-şef de la Rasova petrece Primarul şi viceprimarul din Peştera, invitaţi de onoare la nunta unui fotbalist

21 Sep 2013 5907