Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu Deși a împlinit doar opt ani, „Țuțu“ e unul dintre veteranii echipei CS Năvodari! (galerie foto)


Micul rugbyst constănțean Andrei Cristian Diaconescu, un sportiv extrem de entuziast, a împlinit marți, 14 aprilie, vârsta de opt ani. Fiu al arbitrului Robert Diaconescu (șeful „cavalerilor“ locali), Andrei Cristian e parcă de o viață în rugby, iar rugby-ul e viața sa! 

Sportul cu balonul oval e moștenire de familie printre Diaconești. Născut la Bucureşti, dar stabilit de mai mulţi ani la Constanţa, Robert provine dintr-un neam în care aproape toţi bărbaţii au practicat rugby-ul. Au placat şi au marcat eseuri Robert, tatăl său, unchiul său, fratele său şi vărul arbitrului. Iar acum a venit rândul băieţelului arbitrului. Andrei Cristian e pe terenul de rugby de când se știe. În iulie 2014, devenea, la doi ani şi două luni, cel mai tânăr jucător şi susţinător al sportului cu balonul oval din judeţul Constanţa! Puştiul a dat atunci startul şi încheierea etapei a opta a Cupei „AR XV“ la mini-rugby, întrecere rezervată copiilor de 10, 12 şi 14-15 ani, care s-a desfăşurat pe terenul „Mihai Naca“ din Constanţa. La finalul competiţiei, Andrei Cristian a fost premiat pentru cel mai spectaculos placaj aplicat tatălui, după ultima partidă.

„Multe meciuri sub culorile echipei de la malul mării!“


La șase ani de la acel moment, fiul lui Robert Diaconescu joacă în prezent în echipa Under-10 a CS Năvodari, în care e pregătit chiar de tatăl său și de Paul Chiru, cei
care se ocupă de sectorul juvenil al clubului, în care mai antrenează și o echipă Under-14. De ziua micului rugbyst, CS Năvodari i-a transmis mesajul: „Astăzi (n.r. ieri), îl sărbătorim pe Diaconescu Andrei Cristian, cunoscut în lumea rugbystică sub pseudonimul «Țuțu». Deși abia a împlinit 8 ani, este unul dintre veteranii echipei. Îi urăm sănătate multă și multe meciuri sub culorile echipei de la malul mării. La mulți ani!“. Micul sportiv a mai făcut rugby la Ovidiu și la Cumpăna și a participat la multe competiții, punând suflet pe teren și lăsând mereu o impresie frumoasă. 

Are acasă mini-teren de rugby


Andrei Cristian Diaconescu are sportul, dar mai ales rugby-ul, în sânge. La un moment dat, făcea în paralel patru sporturi: rugby, șah, atletism și înot. Natația nu o mai practică deocamdată, iar la atletism va reveni, sub bagheta antrenorului Alin Larion, când se vor putea efectua din nou antrenamente fără restricții, în grup. Rugby-ul și șahul au continuat însă fără întrerupere. Chiar dacă, momentan, nu se mai poate pregăti la Năvodari, alături de echipă, din pricina pandemiei de coronavirus, micul sportiv lucrează acasă, la Constanța, unde tatăl său i-a amenajat, în curtea casei, chiar și un teren de rugby în miniatură, cu mini-buturi! 

„Nici nu știu când au trecut anii!“   


Andrei Cristian învață la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ din Constanța și e elev în clasa întâi. „Nici nu știu când au trecut anii! Parcă mai ieri abia mergea în picioare și îl luam după mine la meciurile pe care le arbitram. Alături de Edi Batraon (n.r. nepotul lui Cristian Husea, antrenor, alături de Cornel Suciu și Virgil Năstase, al echipei de seniori CS Năvodari), și el în vârstă de opt ani, Andrei Cristian e cel mai vechi jucător de la echipa Under-10. Îi place rugby-ul la nebunie. Are o pasiune extraordinară! Sperăm să ajungă cât mai sus în rugby“, a spus Robert Diaconescu, unul dintre cei mai buni arbitri români de rugby.

Semn la naștere


Încă de la naşterea sa a fost un semn că micuţul va duce mai departe tradiţia familiei în sportul cu balonul oval. În camera de la maternitate, bebeluşul a văzut-o pe mama sa, dar şi buturile de rugby! Fereastra rezervei Cristinei Vanu Diaconescu dădea chiar într-un teren de rugby, din Complexul Sportiv „Badea Cârţan“!

Sursa foto: Facebook (Andrei Cristian Diaconescu, CS Năvodari)

Citește și:

Rugby în familie Robert Andrei Diaconescu, şeful arbitrilor, i-a transmis balonul oval fiului său. Andrei Cristian e polisportiv! (galerie foto)

Andrei Cristian Diaconescu este fiul şefului arbitrilor, Robert Diaconescu Cel mai tânăr rugbyst din Constanţa are doi ani (galerie foto)

La Năvodari, vine campioana Arbitrul Robert Diaconescu, din Constanţa, conduce derby-ul Steaua - Dinamo


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Năvodari Mica șahistă Diana Dospin a triumfat la categoria ei de vârstă la „Cupa Ziua Marinei Române“ 2023 (GALERIE FOTO)

15 Aug 2023 1043

Șahiștii de la CS Năvodari, pe podium la competiția „Aegyssus Sport Fest Tulcea 2023“ (GALERIE FOTO)

10 Jul 2023 966

Micii șahiști de la CS Năvodari, pe podium la „Cupa Unirii“ și la „Cupa Unirea Principatelor“ (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 1498

Micii sportivi de la CS Năvodari, trei medalii de aur la etapa din Snagov a proiectului național „Șah în școală” (GALERIE FOTO)

25 Nov 2022 1654

CS Năvodari Micul șahist Andrei Cristian Diaconescu, medalii la turneul „Tinerii Lei No. 5“, de la Baia Mare

28 Oct 2022 1128

CS Năvodari. Sport în familie Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu adună în continuare medalii și la șah, dar e și un bun înotător (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 2189

CS Năvodari Sergiu - Andrei Iordache, locul patru la turneul internațional de șah „Trofeul Litoralului“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2022 1542

Andrei Cristian Diaconescu, de la CS Năvodari, campion la șah, la Cupa DN1 Value Center, de la Balotești (GALERIE FOTO)

14 May 2022 2391

Campion și la claviatură Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu va participa la concursul național „Barca Talentelor“

17 Jun 2021 4116

Rugby în familie Robert Andrei Diaconescu, şeful arbitrilor, i-a transmis balonul oval fiului său. Andrei Cristian e polisportiv! (galerie foto)

19 Mar 2019 4141

Problemele de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre, dezbătute la Universitatea „Andrei Şaguna” (galerie foto)

21 Oct 2016 3949

Andrei Cristian Diaconescu este fiul şefului arbitrilor, Robert Diaconescu Cel mai tânăr rugbyst din Constanţa are doi ani (galerie foto)

28 Jul 2014 4239

Senzaţie la Constanţa - haka în miniatură La numai doi ani, Andrei Cristian Diaconescu e rugbyst, arbitru şi mecanic auto (galerie foto)

04 Jun 2014 4133