Sport

Mihai Covaliu a dat startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa „E o plăcere să vezi oameni care menţin tradiţia olimpică“ (galerie foto + video)

În jur de 300 de iubitori ai mişcării, de toate vârstele, au participat sâmbătă, la Constanţa, la cea de-a 30-a ediţie a Crosului Naţional Ziua Olimpică
 
Întrecerea a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Asociaţia Judeţeană de Atletism Constanţa, Academia Olimpică Română şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, alături de partenerii lor. Prima ediţie a întrecerii naţionale, în 1987, s-a desfăşurat la malul mării, iar această ediţie aniversară a avut loc tot pe litoral, după ce Elena Frîncu, fost director al DJST Constanţa şi actual membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a insistat la COSR pentru ca prestigioasa întrecere să fie găzduită în 2017 de Constanţa.
 
Printre cei care s-au aflat sâmbătă alături de alergători, dar care nu au mai luat startul acum, s-au numărat şi participanţi la prima ediţie a crosului olimpic naţional, din 1987, precum Ilie Floroiu (câştigătorul de acum 30 de ani), Ion Draica, Elena Frîncu, dar şi Traian Petcu, în vârstă de 93 de ani, care a venit cu tricoul de la acel cros! La cursă au participat, în schimb, pe lângă marea masă a concurenţilor, şi membri ai echipei Invictus (militari români răniţi în teatrele de operaţiuni), sportivi şi antrenori. Startul s-a dat de pe strada Mircea cel Bătrân, din apropierea Sălii Sporturilor, iar sosirea a fost în Mamaia. Traseul a avut lungimea de cinci kilometri.

Îndemnul preşedintelui COSR

Startul a fost dat de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care a citit mesajul Comitetului Internaţional Olimpic şi i-a îndemnat pe cei prezenţi să facă sport şi mişcare în general. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă Mariana Solomon (directorul DJST Constanţa), Mihai Orzan (inspector DJST), Dragoş Ciucan (inspector şcolar pentru educaţie fizică la ISJ Constanţa) sau Andrei Talpeş (preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa), şi medaliatul olimpic la nataţie Răzvan Florea, dar şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea.

Exemplul dat de membrii Invictus

„Vă mulţumesc că aţi venit la acest cros aniversar, o ediţie foarte frumoasă. Salut şi prezenţa militarilor Invictus, oameni care au fost răniţi reprezentând România, dar care fac sport, sunt activi şi ne dau un exemplu. Ei trebuie să fie lăudaţi şi apreciaţi. Tuturor participanţilor la această întrecere le doresc o zi frumoasă, multă sănătate şi mult succes în ceea ce fac!“, a fost mesajul lui Mihai Covaliu către participanţii la cros.
 
„Mă bucur că la această frumoasă competiţie l-am întâlnit şi pe Traian Petcu, cu tricoul de acum 30 de ani de la cros. E o plăcere să vezi oameni care menţin tradiţia olimpică, care iubesc sportul şi care vin cu plăcere să celebreze această zi a bucuriei şi a unităţii pe care toţi ar trebui să o avem. Tânăra generaţie ar trebui să cunoască aceste exemple“, a mai spus preşedintele COSR, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000 şi cu bronz la ediţia din 2008, dar şi campion mondial în 2005.

Costel Manole, din Cumpăna, pe locul trei

Comuna Cumpăna a fost reprezentată la cros de 40 de copii de la Clubul Sportiv Victoria Cumpăna, de la secţiile fotbal, rugby şi arte marţiale. Lor li s-au alăturat şi antrenorul de rugby Florin Băcioiu, antrenorul de fotbal Edy Năstase şi directorul CS Victoria Cumpăna, Sebastian Bezem. Costel Manole, elev iî clasa a IV-a la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, a reuşit să se claseze pe locul trei la categoria 9-11 ani. „Felicitări pentru această clasare şi mult succes pe mai departe!“, i-au urat lui Costel Manole autorităţile locale din Cumpăna.

Au urcat pe podium şi fraţii gemeni Bălan

La festivitatea de premiere, grupa de dans sportiv de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, condusă de Magda Martinescu, a prezentat un program artistic. Alergătorii clasaţi pe podium au fost: categ. 6-8 ani - 1. Ioana Ana Maria Pătraşcu, 2. Amalia Opriţa / 1. Radu Sebastian Ciucă, 2. Fabian Ştefan Bălan, 3. Răzvan Marian Bălan (fraţi gemeni); categ. 9-11 ani - 1. Amalia Pătraşcu, 2. Ioana Bianca Negrişan / 1. Carol Popa, 2. Darius Teişanu, 3. Costel Manole; categ. 12-14 ani - 1. Alexandra Puşcuţă, 2. Cristina Stancu, 3. Elena Ignat / 1. Vlad Gheorghe Catană, 2. Ştefan Oprişan, 3. Eduard David; categ. 15-18 ani - 1. Cristina Olteanu, 2. Anastasia Fotu, 3. Oana Gheorghe / 1. Denis Cvas, 2. Tiberiu Andrei Grigore, 3. Robert Ionuţ Popa; categ. Open 19+ - 1. Antoanela Manac (campioană de triatlon), 2. Diana Pivniceru, 3. Corina Toporău / 1. Cătălin Jitcovici, 2. Daniel Antonaru, 3. Vasile Apetroaie (51 de ani).

Premiu special şi pentru Dumitru Momescu

Toţi cei clasaţi pe podium au primit premii constând în produse sportive. Premiul acordat persoanelor cu dizabilităţi i-a revenit lui Florin Vuţă (Invictus), iar Costel Stanciu, tot de la Invictus, a primit un premiu special pentru „sportivitate ca mod de viaţă“. Cea mai numeroasă familie participanta a fost familia Opriţa, care a alergat în componenţa Angela, Alexandru, David şi Amalia. Premiile pentru cele mai vârstnice persoane le-au revenit lui Traian Petcu (93 de ani) şi dr. Veronica Negreanu (86 de ani). Un premiu special a primit şi Dumitru Momescu, unul dintre alergătorii de la prima ediţie a crosului olimpic naţional, din 1987, tot de la Constanţa. De asemenea, la ediţia din acest an a competiţiei s-au acordat premii şi câştigătorilor de la o tombolă.
 
Sursa foto: ZIUA de Cosntanţa 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cătălin Miloş şi Andrei Talpeş, de la BC Athletic, alături de sportivi de legendă ai României, la un eveniment baschetbalistic (galerie foto)

13 Jul 2017 1136

UPDATE. Rezultatele complete Traian Petcu, de 93 de ani, prezent la startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa (galerie foto+video)

17 Jun 2017 4451

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, dă startul Sâmbătă, la Constanţa, iubitorii mişcării sunt invitaţi la Crosul Ziua Olimpică!

17 Jun 2017 2860

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, va da startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa (galerie foto)

15 Jun 2017 1199

Mihai Covaliu este noul preşedinte al COSR

15 Nov 2016 801

Scrimera română, Ana Maria Popescu, la Constanța pentru demonstrații, poze și autografe

06 Sep 2016 1050

Sabrerii şi spadasinele din lotul României se află în cantonament la Neptun şi Constanţa (galerie foto)

10 Sep 2015 649

Editorial De ce ne împiedicăm de performanţă?

05 Jun 2015 1491

Plachetă din partea Federaţiei Române de Scrimă pentru antrenorul Horia Gheorghe, din Constanţa

05 Dec 2014 1240

Vis împlinit Copila Eva Marinescu, de la CSS1 Constanţa, a încrucişat spada cu vicecampioana olimpică Ana-Maria Brânză (galerie foto)

02 Sep 2014 2511

„Caravana scrimei româneşti” a ajuns şi la Constanţa

01 Sep 2014 977

Campionii scrimei româneşti vin la Sala Sporturilor Filmul „Planşa“ va fi promovat şi la Constanţa

27 Aug 2014 1780

Caravana de popularizare a scrimei aduce nume mari la Constanța

25 Aug 2014 1201

PROGRAMUL PRIMULUI-MINISTRU VICTOR PONTA

07 Jul 2014 894

Ambasadori ai turismului românesc Simona Halep şi Horia Tecău primesc paşapoarte diplomatice

07 Jul 2014 1372

RTV.net Geoană îşi lansează azi ONG-ul „România noastră"

16 Mar 2012 955

Covaliu si Dumitrescu au ocupat locul trei la Grand Prix-ul de la Budapesta

11 Feb 2008 467