Mihai Lupu, Vergil Chiţac, Gică Hagi şi Gică Popescu, întâlnire pe tema Complexului Sportiv Constanţa (galerie foto)

 
  
  • Proiectul prevede, printre altele, construirea unui stadion de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament.
 
Președintele Consiliului Județean Constanţa, Mihai Lupu, şi primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, alături de conducerea clubului Farul Constanța, reprezentată de Gheorghe Hagi (acţionar principal) și Gică Popescu (preşedinte), au avut astăzi, în Sala Ovală a Palatului Administrativ, o primă întâlnire de lucru în proiectul Complexului Sportiv Constanța, investiție majoră a municipalității în Constanța.
 
După cum se arată pe pagina de Facebook a CJC, cei prezenţi au adus propuneri de îmbunătățire a proiectului.  
 

Acesta prevede construirea unei arene de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament. De asemenea, proiectul mai prevede construirea de amenajări exterioare și o promenadă de tip agora, conform sursei citate.

 
Este un proiect vital pentru un oraș de calibrul Constanței. Ne dorim ca acest complex să fie parte integrantă din arhitectura urbană și, de ce nu, să devină parte din viața orașului nostru. De asemenea, acest complex va putea asigura necesarul orașului de a organiza evenimente sportive și culturale de anvergură. Susțin acest demers al municipalității constănțene și vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca acest complex să fie unul complet, modern și la standarde cât mai înalte, a declarat Mihai Lupu.

 
La final, a transmis un mesaj şi primarul Vergil Chiţac.
 

Dragi constănțeni, Farul se va întoarce acasă. Noul stadion devine realitate, iar lucrurile evoluează în direcția pe care ne-o dorim cu toții.
 
Astăzi am participat la o întâlnire de lucru împreună cu domnii Mihai Lupu, Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, înainte de finalizarea studiului de fezabilitate pentru noul complex sportiv din strada Primăverii. Vreau să subliniez că nu vorbim doar de un stadion de fotbal, ci de o lucrare de anvergură, cu multe provocări, ce se va materializa în etape. La finalul lucrărilor, Constanța va beneficia de o arenă de fotbal, una de tenis, stadion și pistă interioară de atletism. Așadar, avem în față proiectul unui adevărat templu al sportului constănțean, de care ne vom bucura cu toții.
 
Vă voi ține la curent cu evoluția lucrurilor. Aveți încredere!, a punctat Vergil Chiţac.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Consiliul Judeţean Constanţa)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minivolei Sportivele de la CSM Constanța și-au asigurat prezența la turneul semifinal (GALERIE FOTO)

26 Feb 2024 1037

UPDATE. Mini-volei Momente de reculegere în memoria lui Paul Cămui la meciurile turneului de la Constanța (FOTO+VIDEO)

19 Jan 2024 1423

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1196

CSM Constanța Natație Un nou record național pentru Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1055

CSM Constanța natație După Brigitta Vass (de trei ori), a stabilit record național și Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 907

CSM Constanța natație Brigitta Vass, medalii de aur și recorduri naționale stabilite! Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 1110

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1310

CSM Constanța natație „Cupa Andrei Nicolescu“. Tamara Lospa, cea mai bună sportivă la categoria +15 ani (GALERIE FOTO)

31 Oct 2023 1026

CSM Constanța Andrei Grigore și Eduard Popa, pe podium la Campionatul Național de Volei pe Nisip (GALERIE FOTO)

22 Aug 2023 1105

LIVE VIDEO-TEXT Constanța. „Arena de 10“, evenimentul care a dat startul demolării stadionului „Gheorghe Hagi“ (FOTO+VIDEO)

10 Jul 2023 3070

Box Sportivi de la CS Năvodari, convocați la lotul național de juniori

22 Jun 2023 1216

Sportivii de la CSM Constanța, bilanț remarcabil la Cupa României la Natație pentru Seniori, Tineret și Juniori, unde au câștigat 30 de medalii

05 Jun 2023 991

Victoria Cumpăna - Farul Constanța, sărbătoare fotbalistică la Cumpăna, în campionatul juniorilor B1. Intrare liberă și tombolă!

16 May 2023 2058

Gheorghe Hagi, antrenor al echipei România All Stars la gala „Mihai Neșu“

05 May 2023 1864

Sondaj de opinie Credeți că handbaliștii de la CSM Constanța vor câștiga Cupa României?

01 May 2023 1828