Mijlocaş box-to-box Ionuţ Vînă are cel mai bun presing din Liga 1 şi dă cele mai multe pase (video)

Cifrele InStat Football (cea mai mare companie de monitorizare sportivă din lume) arată că Ionuţ Vînă, de la FC Viitorul, este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga 1.
 
Produs al Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“, Ionuț Vînă (23 de ani) a fost și în 2018 unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei constănţene. În acest sezon din Liga 1, în care, până acum, a marcat două goluri şi a oferit tot atâtea pase decisive, Ionuţ a evoluat în 1.800 din 1.890 de minute posibile și a fost integralist în cele patru partide din Europa League. Potrivit InStat, realizările sale sunt remarcabile: cele mai multe pase din Liga 1 - 1.491 (87% reușite); jucătorul de la FC Viitorul cu cele mai multe recuperări în jumătatea adversă; jucătorul din Liga 1 cu cel mai bun presing; al doilea cel mai bun mijlocaș ofensiv din Liga 1.
 
Într-un interviu acordat site-ului oficial al FC Viitorul, tânărul mijlocaş dezvăluie în ce mod s-a schimbat ca fotbalist, cum îl motivează încrederea pe care i-o arată managerul tehnic Gică Hagi şi ce îşi doreşte de la 2019.
 
- Ionuț, cum a fost 2018 pentru tine din punct de vedere sportiv?
- A fost un an foarte bun pentru mine, cu multe reușite atâ pe plan personal, cât și colectiv. Am jucat constant și îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat să fiu sănătos. Îmi doream să terminăm mult mai bine ultimele meciuri, dar asta este, învățăm din fiecare eșec.
 
- Ești unul dintre cei mai constanți jucători în ultimii ani. Cum s-a schimbat Ionuț Vînă de la revenirea la Viitorul?
- M-am schimbat foarte mult. Nu mai sunt acel jucător care joacă numai când are mingea la picior. Am învățat să fiu un mijlocaș box-to-box cum se spune, care este bun atât ofensiv, cât și defensiv.
 
- Goluri și pase decisive și în acest sezon, un jucător care ajunge des și la finalizare.
- Da, mă bucur că pot să-mi ajut și eu echipa cu pase și goluri, dar îmi propun ca în viitor să fie și mai multe.
 
- Ai cele mai multe minute jucate pentru Viitorul in acest sezon. Te motivează această încredere?

- Mă motivează, deoarece văd că munca pe care o depun zi de zi la antrenamente și meciuri dă roade șii încrederea pe care mi-o acordă Mister mă face să dau totul.
 
- Ce obiective ai pentru 2019?

- În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. Să intrăm în play-off, să ajung  la echipa națională și să mă transfer la un club din străinătate.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FCSB l-a înregimentat de la FC Viitorul şi pe Ionuţ Vînă

11 Jul 2019 1079

„În 2019, vom fi mai puternici“ Ionuţ Vînă, mijlocaşul FC Viitorul, vrea să prindă echipa naţională şi un transfer în străinătate

29 Jan 2019 1460

Ianis Hagi - „Suntem unde ne-am dorit“ FC Viitorul, pe locul patru după turul sezonului regulat. În progres faţă de stagiunea trecută

31 Oct 2018 1060

Cele două victorii la rând în deplasare le-au dat încredere jucătorilor Viitorului că pot învinge şi CFR Cluj, şi FCSB, la Ovidiu

11 Apr 2018 1182

Cum funcţionează, de fapt, „scamatoria" numerelor roşii Ultimele detalii pentru a înmatricula maşina fără a plăti taxa auto

24 Sep 2012 20320

Prim-vicepreşedinte al PDL Florian Constantin organizează parastasul foştilor pedelişti Trifu

22 Dec 2011 1652

O lună de la dubla tragedieIată ce acte sunt în dosarul morţii tânărului Tzacla

18 Oct 2011 1986

Şi mortul de la Tuzla are vina lui Cum a fost posibil accidentul lucrătorului de la Operaţiuni Speciale Constanţa

18 Aug 2011 2531

Condamnat pentru lovire Iată procesele lui Beniamin Ţânţaş, vedeta din accidentul rutieristului Dobrilă

20 Jul 2011 9604

Afaceristul constănţean Cobzariu împarte vina Două urmăriri penale în cel mai mare accident din ultimii zece ani

14 Apr 2011 4176