Militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat din nou la ultramaratonul de o zi de la Mamaia „Adevăraţii eroi rămân copiii cu autism şi părinţii lor“ (galerie foto)

Militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru a participat şi la ediţia din acest an a ultramaratonului de o zi de la Mamaia, „Autism 24h Marea Neagră“. Organizat de Centrul Psihologic „Marea Neagră“, evenimentul are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi, iar fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine zece proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism din două oraşe ale ţării, Constanţa şi Galaţi.
 
Anul trecut, caporalul Cobzaru, poliţist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă de la Smârdan, s-a clasat cu echipa Forţa Albastră pe locul şase la Mamaia şi a obţinut titlul de cel mai bun alergător al evenimentului. În acest an, Forţa Albastră a fost a treia, din 60 de echipe care au concurat! „Totul a început în 2018, când Aurelia Osmanaj, preşedintele Asociaţiei «Și noi suntem copiii voştri», din Galaţi, a venit cu propunerea de a forma o echipă de alergători care să participe la acest UltraMaraton. Am acceptat bucuros să fiu parte din Forţa Albastră şi să alerg de dragul copiilor cu autism. Am obţinut atunci titlul de cel mai bun alergător al întregii acţiuni şi locul 6 alături de colegii mei din echipă“, a precizat militarul gălăţean.
 

Curaj, emoţie şi şansa de a vorbi lumii despre autism

 
Aurelia Osmanaj a fost şi în acest an căpitan la întrecerea de la Mamaia, dar acum pentru două echipe. „Ne-am întors anul acesta într-un format nou de două echipe: Forţa Albastră şi Fluturi, cu acelaşi căpitan, Aurelia Osmanaj, mama unui copil cu autism, copil ce ne-a însoţit atât în 2018, cât şi acum. Am fost ales să concurez în cursa eroilor, alături de alţi 11 alergători. M-am simţit onorat de această alegere, deşi consider că adevăraţii eroi rămân copiii cu autism si părinţii lor. Am înţeles asta la fiecare 3 km alergaţi, ori de câte ori mă opream să respir două minute lângă cortul echipelor noastre şi o priveam pe Adelina, fetiţa cu autism care îmi striga la fiecare tură: «Hai Laur, tu eşti campion!». Pentru mine, evenimentul a însemnat curaj, emoţie şi şansa de a vorbi, atât cât pot, lumii despre autism. A fost o cursă grea, dar de fiecare dată când devenea dificil în inimă aveam imaginea unei mame care trebuie să lupte pentru copilul ei, indiferent de vremea de afară, de oboseală, indiferent de oricare factor negativ din jur... şi atunci continuam“, a descris Laurenţiu Cobzaru trăirile din timpul ultramaratonului.

Mândru de cele două formaţii

 
„Sunt mândru de echipele Galaţiului. Anul acesta, Forţa Albastră a reuşit să se claseze pe locul 3 din 60 de echipe participante şi, împreună cu a doua formaţie, Fluturi, formată din copii şi părinţi, Asociaţia «Și noi suntem copiii voştri» a reuşit să puncteze mai multă conştientizare pentru copiii cu autism. Mulţumesc colegilor mei, mulţumesc Aureliei pentru încredere şi mulţumesc organizatorului pentru ideea unei astfel de acţiuni. Felicitări tuturor!“, a mai spus militarul din Galaţi.
 
Citeşte şi:
 
Carpii, învingători şi la ediţia a treia a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“, de la Mamaia

Inedit Lansare de carte la ora 4.30, pe plaja de la Mamaia, cu ocazia ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ultramaraton de la Galați la ZIUA de Constanța Povestea militarului Laurențiu Cobzaru. Dintr-o familie cu mulți frați, în alergare, pentru cauze umanitare (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Aug 2022 2584

De Ziua Marinei Române Militarul Laurențiu Cobzaru a încheiat la ZIUA de Constanța ultramaratonul Galați - Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Aug 2022 1966

De Ziua Marinei Române, militarul Laurențiu Cobzaru aleargă de la Galați la Constanța, punctul terminus fiind ZIUA de Constanța (GALERIE FOTO)

12 Aug 2022 1934

Prezență numeroasă la „Crosul Năvodariului“. Printre alergători s-a numărat și militarul gălățean Laurențiu Cobzaru (galerie foto)

28 Jul 2021 3366

Militar care a participat la alergări şi în judeţul Constanţa, laureat cu Trofeul „Omul Anului 2020“

24 May 2021 4166

Militarul Laurențiu Cobzaru, cursă umanitară de Ziua Armatei Române

25 Oct 2020 3779

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 3918

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 3326

Cursă umanitară De Ziua Marinei Române, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și fostul polițist Ioan Chifu aleargă între Baia și Constanța

08 Aug 2020 4900

Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea au primit placheta de onoare a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

11 Jul 2020 3698

Alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri Militarul Laurențiu Cobzaru, întâmpinat la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român (galerie foto + video)

29 Jun 2020 3989

„Alerg pentru viață“. Cursă de 600 de kilometri! Militarul Laurențiu Cobzaru, start în temerarul său demers de a ajuta o polițistă (galerie foto)

22 Jun 2020 3553

O tânără polițistă are nevoie de ajutor De Ziua Drapelului Național, militarul Laurențiu Cobzaru va alerga susținând o nouă o cauză umanitară

06 Jun 2020 5403

Camarad necuvântător întâlnit pe traseu De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și-au îndeplinit misiunea (galerie foto)

30 May 2020 5254

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

28 May 2020 5097