„Unul dintre cele mai importante proiecte“ Ministrul Sportului, prezent la conferința de lansare a strategiei Clubului Sportiv Municipal Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)


Clubul Sportiv Municipal Constanța, noua structură sportivă înființată pe litoral, a pornit la drum, iar astăzi s-a desfășurat conferința de lansare a strategiei CSM Constanța.

Evenimentul a avut loc la un complex din Mamaia.

Sportul din Constanța are din această vară o nouă imagine, o nouă voce, a unei singure galerii, în care strigăm toți, împreună, este mesajul grupării de pe litoral.


La eveniment sunt prezente numeroase oficialități sportive, în frunte cu ministrul Sportului, Carol - Eduard Novak, dar și ale administrației locale, reprezentanți ai DJST Constanța, reprezentanți de structuri sportive, foști sportivi.

Participă și primarul Vergil Chițac, viceprimarul Ionuț Rusu, dar și Gică Hagi, Ilie Floroiu, Elena Frîncu, Andrei Talpeș, Gabriel  Georgescu, Florina Cristache, Emil Ionescu, Mariana Solomon, Alexandru Negraru, Mihai Orzan, Aurelian Arghir, Sorin Bașturea, Florin Voinea, Victor Bănescu, Olga Didilescu, Clemența Garabet, Cristiana Spînu, Romeo Enescu, Ateș Casimceali, Nurhan Ali, Neculai Tănasă, Alexandru Olteanu sau Costin Mega, plus antrenori, sportivi și sportive.



Gică Hagi a primit o plachetă din partea ministrului Novak.

E prezentă și Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. 

Ministrul Novak a luat cuvântul în cadrul evenimentului. 

Este un moment onorant pentru mine, fiind prezent la nașterea CSM Constanța. Va fi unul dintre cele mai importante proiecte pe plan local. Am vrut să văd îndeaproape sportul constănțean. Trebuie o direcție clară în sportul românesc, să stabilim cu ce sporturi ne dorim să obținem rezultate. Constanța este un oraș pozitiv.



Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, la un moment atât de special pentru sportul românesc și pentru sportul constănțean! Lansarea Clubului Sportiv Municipal Constanța în competițiile oficiale este foarte importantă, atât pentru comunitate cât și pentru sportivi. Constanța era unul dintre puținele orașe importante ale țării fără un astfel de obiectiv.

 Acest oraș însă a dat României mulți campioni și acum poate continua această tradiție. Sunt sigur că tot sportul românesc va avea numai de câștigat.

 Va fi un lucru extraordinar în primul rând pentru comunitatea locală. Sper și sunt sigur că veți atrage mulți oameni către sport, pentru că acesta trebuie să fie un obiectiv principal. Vă garantez că eu, personal, dar și Ministerul Sportului, pentru asta muncim. Vrem să aducem copiii cât mai aproape de sport, să iubească și să practice sportul de performanță. Să aducem oamenii din mediul de afaceri și administrativ, alături de sport și de sportivi.

Acesta este motivul pentru care am creat proiectul Hercules și pentru care am dat ordinul de ministru prin care 40% din sportivii de pe teren să fie români. Acesta este motivul pentru care lansăm Strategia Naționala pentru Sport. Menirea unui ministru este să lupte pentru sport și pentru dezvoltarea sportivilor.

Odată cu creșterea de buget de anul acesta cu aproape 40 de procente am reușit să dăm mai multă forță sportului și sportivilor noștri

Vergil Chițac a luat și el cuvântul.

Primarul Vergil Chițac
 


Este un moment istoric, lansam la apă un proiect sportiv ambițios al administrației locale. Am fost un promotor al unui CSM, să-i adunăm pe toți laolaltă, beneficiind de sprijinul tuturor. Prin CSM Constanța orașul nostru revine decisiv în elita sportului național. Este inceputul renașterii sportului constănțean. Constanța se va reinventa. 

Orașul Constanța a dat sportului românesc olimpici și glorii în multiple ramuri sportive, de la fotbal la tenis, de la handbal la gimnastică. Numele marilor noștri sportivi care au făcut carieră uriașă în lume ne vin pe buze fără efort. Cu proiecte mari de infrastructură, precum CSM, Sala Polivalentă și noul stadion, Constanța revine acolo unde îi era dintotdeauna locul – în elita sportivă națională. Vă așteptăm cu drag să reveniți la Constanța pentru finale de mari competiții, pentru a însoți și veghea creșterea în performanță a sportivilor noștri, pentru a trăi împreună cu noi bucuria de neegalat și de nedescris a victoriilor favoriților noștri.

Așadar mă bucur să fiu astăzi aici și să vă pot transmite gândurile mele de dezvoltare.

Dar cel mai mult mă bucur pentru toți sportivii, antrenorii și toți oamenii implicați in activitățile sportive ale orașului Constanța. 

Viceprimarul Ionuț Rusu a spus că CSM Constanța nu este pentru a salva ceva, ci e cea mai importantă dezvoltare socială pe plan local din ultimii 30 de ani. 

Viceprimarul Ionuț Rusu

CSM Constanța nu este pentru a salva ceva, ci e cea mai importantă dezvoltare socială pe plan local din ultimii 30 de ani, ce va fi realizată cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul marilor noștri campioni și cu suportul tuturor constănțenilor. Suntem o singură echipă- Constanța. Performerii adevărați sunt cei care inspiră generații. 

Cu înțelepciune trebuie să admitem că premisa de la care plecăm este că sportul reprezintă o formă de educație de sine stătătoare și trebuie tratat ca atare. Fără educație nicio societate nu poate progresa, a spus Ionuț Rusu. 


Ilie Floroiu

Ilie Floroiu vorbește despre eforturile administrației locale de a înființa CSM. 

Ca om de sport apreciez eforturile administrației locale de a înființa CSM. Între CSM Constanța și CS Farul trebuie să existe o relație de colaborare în interesul sportului. S-a semnat în acest sens și un protocol.


Următoarea care a luat cuvântul în cadrul evenimentului a fost Elena Frîncu.

Elena Frîncu

Datorez Constanței ceea ce sunt. Sunt onorată să fiu azi aici, reprezentând trecutul. Tinerii să continue ce a fost bun în acest oraș. Constanța este orașul meu. Primăria aduce CSM Constanța lângă celelalte cluburi performante din România.

Andrei Talpeș
 

Sunt onorat să mă aflu aici, alături de atâtea personalități din sport. Ne bucurăm că începem o poveste nouă, credem în oameni și avem și obiective însemnate. E doar începutul. CSM Constanța e un proiect sănătos, în care pasiunea și ambiția sunt foarte mari, a spus și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.


Aflată la Timișoara, fosta mare gimnastă constănțeană Simona Amânar a trimis un mesaj filmat cu ocazia pornirii la drum a CSM Constanța.  

CSM Constanța a pornit la drum cu 18 secții și a debutat oficial în noul sezon de handbal masculin, gimnastică sau tenis de masă, urmând ca și celelalte discipline sportive să-și facă debutul în noul sezon.

În cadrul evenimentului de lansare a identității clubului, au fost prezentate și o parte dintre echipamentele cu care sportivii vor reprezenta CSM Constanța cât și identitatea vizuală, din simbolistica identițății făcând parte marea, Farul Genovez, sau soarele sub formă de minge. De altfel, culorile reprezentative ale CSM-ului vor fi alb, albastru și auriu.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Carol - Eduard Novak, ministrul Sportului:


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministrul Ligia Deca, la reuniunea miniștrilor educației din cadrul platformei de cooperare Asia-Europa (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 810

CSM Constanța Ciclistul Mihnea Harasim, câștigător în Turul Municipiului Deva, la contratimp. Clasare bună și pentru Matei Paris (GALERIE FOTO)

12 May 2023 1643

Elena Vlad, de la CS Victoria Cumpăna, aleasă pentru încă un mandat în Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică Ritmică

23 Feb 2023 1593

Senatorul Remus Negoi îi cere ministrului Sportului ca statul român să-și reconsidere poziția față de marele campion la atletism Ilie Floroiu

30 Oct 2022 1752

Fost director executiv al DJST Constanța Florina Cristache, secretar general al Ministerului Sportului

20 Oct 2022 3345

CSM Constanța, parteneriat cu CS Farul. Clubul din str. Decebal urmează să treacă la structura sportivă municipală (GALERIE FOTO)

25 Aug 2022 2646

Ministrul Tineretului și Sportului, Carol-Eduard Novák, în vizită la Constanța. Detalii

23 Aug 2022 1279

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă, întrevedere cu președintele Uniunii Europene de Ciclism, Enrico Della Casa

20 Jul 2022 935

Ciucă s-a întâlnit cu conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român - „Să încurajăm practicarea sportului de masă, dar și performanța sportivă“

06 Jul 2022 898

Eduard Novak - Gimnastica ritmică românească este din nou vizibilă

22 Jun 2022 1025

Ministrul Sportului, impresionat de recordul înotătorului David Popovici „Abia ai început să scrii istorie în nataţie!

20 Jun 2022 971

Sprijin din partea Franței pentru sportul românesc. Anunțul Ministrului Sportului, Eduard Novak (GALERIE FOTO)

24 Jan 2022 1313

Ministerul Sportului va finanţa academiile de fotbal. Anunțul lui Eduard Novak

22 Dec 2021 1867

Autorităţile române iau în calcul trimiterea unei aeronave în Africa de Sud pentru a-i aduce în ţară pe jucătorii şi staff-ul echipei CSM Baia Mare

28 Nov 2021 1115

Ministrul Eduard Novak „Participarea la Tokyo 2020 a fost ea însăși un vis frumos, împlinit, dar medalia de argint mi-a adus o bucurie de neimaginat“ (video)

28 Aug 2021 3244