Moartea lui Ilie Balaci. Emil Săndoi, în lacrimi la meciul de la Constanța „M-au lăsat picioarele când am aflat. Nu mi-a venit să cred!“

În ziua în care, la Constanţa, legendele FC Farul au coborât din nou pe gazonul stadionului din strada Primăverii, participând la o festivitate organizată de SSC Farul, Ilie Balaci, fostul mare fotbalist român, a urcat la ceruri, la 62 de ani.
 
Vestea morţii „Minunii Blonde“ a adus multă tristeţe şi la Constanţa. „FC Viitorul și Academia Gheorghe Hagi regretă profund decesul, la doar 62 de ani, al celui care a fost Ilie Balaci, fostul jucător de legendă al Universității Craiova și al Naționalei României! Conducerea formației constănțene transmite sincere condoleanțe familiei fostului mare fotbalist român, care a fost și un model pentru multe generații de jucători. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, este mesajul FC Viitorul.
 
Şi managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi, și-a exprimat regretul la aflarea trecerii în neființă a lui Ilie Balaci. „Regret nespus. Este o veste teribilă care practic m-a șocat, sunt bulversat total. O pierdere enormă pentru fotbalul românesc, pentru toți cei care l-am cunoscut, pentru toți suporterii români. A fost un exemplu pentru noi toți, pentru generații de jucători, un om la fel de mare ca și talentul său. Transmit sincere condoleanțe familiei, să aibă putere să depășească acest moment incredibil. Dumnezeu să-l odihnească!“, a spus „Regele“.
 
Înainte de meciul SSC Farul - FC Argeş 3-1, s-a ţinut un moment de reculegere, în timpul căruia Emil Săndoi, antrenorul echipei oaspete, fost coleg cu Balaci, a izbucnit în plâns, la banca de rezerve. Ceva care începe prost se termină şi mai prost“, a arătat Emil Săndoi, făcând referire la faptul că moartea lui Balaci a fost urmată de înfrângerea echipei sale. „M-au lăsat picioarele când mi-a zis Dănciulescu (n.r. team managerul SSC Farul), înainte de meci. Nu mi-a venit să cred. Este o pierdere mare pentru fotbalul românesc. Ilie nu fusese internat niciodată în spital. A fost un talent incomensurabil. Pentru unii, a fost ca un frate mai mare. Om de echipă, dedicat fotbalului. Mânca fotbalul pe pâine“, a spus Săndoi.
 
„Respect etern, Ilie Balaci! Condoleanţe familiei!“, a transmis SSC Farul. „Bucuria victoriei noastre a fost umbrită de vestea morţii lui Ilie Balaci. A fost unul dintre cei mai mari fotbalişti români. Cred că a fost în primii trei români. Fotbalul a mai pierdut o legendă“, a precizat Petre Grigoraş, principalul SSC Farul.
 
„Condoleanţe familiei. E o zi tristă pentru sportul românesc. Unul dintre cei mai mari jucători ai României se duce la ceruri. Suntem alături de familia îndoliată. Ilie Balaci a fost un exemplu de implicare. Talentul său a inspirat mulţi fotbalişti“, a arătat şi Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coechipier cu Hagi, pe care apoi l-a arbitrat La 13 ani, Marcel Lică a participat la concursul național de jonglerii cu mingea. Câte „duble“ a reușit

18 Feb 2022 4986

S-au scurs doi ani de la moartea fostului mare fotbalist Ilie Balaci

21 Oct 2020 3204

Luni se împlineşte un an de la moartea fostului mare fotbalist Ilie Balaci

21 Oct 2019 1520

Mormântul marelui fotbalist Ilie Balaci, vandalizat

29 Dec 2018 2251

Marele fotbalist Ilie Balaci va fi înmormântat cu onoruri militare. Slujba va fi oficiată de mitropolitul Olteniei

23 Oct 2018 2510

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 7474

O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

22 Oct 2018 1564

I s-a făcut rău la sicriul lui Ilie Balaci. Transportat în stare gravă la spital. Cine are nevoie de îngrijiri medicale

22 Oct 2018 1983

Ilie Balaci, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

22 Oct 2018 1672

După moartea lui Ilie Balaci, ministrul Sorina Pintea cere o anchetă la Serviciul de Ambulanță din Craiova

22 Oct 2018 1527

Moartea care a şocat România Controverse la decesul marelui fotbalist Ilie Balaci. Se cere autopsia. Iată motivele

22 Oct 2018 5279

Moment de reculegere la meciul SSC Farul - FC Argeș în memoria lui Ilie Balaci

21 Oct 2018 1915

Lacrimi în Bănie! Prinţul Balaci a plecat să joace în echipa îngerilor!

21 Oct 2018 2267

Doliu în fotbalul românesc. A murit Ilie Balaci, supranumit şi "Minunea Blondă"

21 Oct 2018 11270

A fost votat un nou Consiliu de Administrație al SRR

16 Jun 2014 2481