Momente magice la Mersin La Campionatul European, au impresionat şi patru gimnaste din Constanţa

  • La Campionatul European de gimnastică din Turcia, loturile tricolore au cucerit 14 medalii.
  • Din delegaţia României au făcut parte şi patru gimnaste din Constanţa, dar şi doi antrenori de pe litoral.
  • Trei dintre cele patru constănţence sunt legitimate la CS Farul, iar una la CSS1,
 
Echipele naţionale de gimnastică feminină ale României (junioare şi senioare) au avut o evoluţie de mare succes la Campionatul European, cucerind 14 medalii, iar la acest bilanţ au contribuit şi reprezentantele Constanţei, de la CS Farul şi CSS1.
 
Dintre cele 14 medalii, opt au fost de aur, cinci de agint şi una de bronz, senioarele cucerind cinci distincţii (două de aur şi trei de argint), iar junioarele - nouă (şase de aur, două de argint şi una de bronz). De la Constanţa au concurat patru gimnaste: la senioare - Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu (ambele, de la CS Farul), iar la junioare - Mara Ceplinschi (CS Farul) şi Andreea Preda (CSS1). Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au luat argint cu echipa, iar aceeaşi medalie i-a revenit Silviei la bârnă. La junioare, Mara Ceplinschi şi Andreea Preda au fost componente ale formaţiei tricolore medaliate cu aur. De asemenea, Mara a cucerit alte două medalii, de argint (la individual compus şi la sol), iar Andreea - una de bronz la bârnă.
 

„Rezultate cu adevărat deosebite”

 
Performanţele sportivelor de pe litoral au fost subliniate şi de conducătorii cluburilor de la care provind acestea. „Nu sunt foarte multe de spus. În actuala situaţie, naţională, europeană şi mondială, dată de pandemia de coronavirus, rezultatele sunt cu adevărat deosebite. Felicităm sportivele, antrenorii lor (atât pe cei care le-au descoperit, cât şi pe cei actuali) şi Federaţia Română de Gimnastică! Sperăm ca rezultatele internaţionale din 2021 să le confirme pe cele obţinute la Mersin”, a declarat Sorin Başturea, directorul CS Farul Constanţa.
 

„Încântaţi, bucuroşi şi încrezători”

 
„Suntem foarte încântaţi de cele două medalii cucerite de Andreea Preda, o sportivă foarte muncitoare şi conştiincioasă. Este meritul ei că a prins echipa. Le adresăm felicitări, atât Andreei, cât şi antrenorilor ei (de la club şi de la lot) şi tuturor celor care au contribuit la aceste performanţe. Faptul că o sportivă de-a noastră a făcut parte din lot şi a contribuit la succesele României la Campionatul European îi face cinste CSS1 Constanţa, un club, alături de CS Farul, de tradiţie şi furnizor de talente pentru loturile României. Îi urăm sănătate Andreei şi să obţină în continuare multe medalii pentru România. E un copil cu calităţi, al cărei viitor arată foarte bine. Avem o mare satisfacţie după Mersin 2020. Suntem bucuroşi şi încrezători pentru ce va urma. Proiectul «Ţară, ţară, vrem campioane!», demarat de Octavian Belu şi Mariana Bitang, a fost o mutare foarte bună, iată că dă rezultate”, a spus şi Magda Rusu, directorul CSS1 Constanţa.   
 

Cine a făcut parte din loturile României      

 
La Campionatul European, România a evoluat pe echipe la senioare în componenţa Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică.
 
Din corpul tehnic al loturilor României prezente la Mersin au făcut parte și doi antrenori de pe litoral, Nicolae Forminte (CS Farul) și Cătălin Meran (CSS1), alături de: antrenori - Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, Gina Gogean; staff medical - Răzvan Marcu și Constantin Avramescu; arbitre - Adela Popa și Daniela Trandafir.
 
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
La Mersin, echipa de junioare a României a avut componenţa: Ana Bărbosu, Mara Ceplinschi, Adreea Preda, Iulia Trestianu şi Ana Turcu. Mara Ceplinschi este pregătită la club de Carmen Traicu și Dana Sofronie, iar în ce o privește pe Andreea Preda, antrenorii de la club sunt Petruța Marcu și Cătălin Meran.

 

„M-ai făcut cel mai fericit antrenor!”

 
Antrenoarea Carmen Traicu a avut un mesaj emoţionant la adresa Marei Ceplinschi.
 

„Ceplinschi Maria Sorina - într-un cuvânt Mara.
 
„Nu am avut niciodată ocazia să vorbesc despre acest pui mic de om, despre implicarea ei în sport, despre obstacolele pe care a fost nevoită să le treacă dea lungul anilor, despre dorințele ei, despre sacrificiile făcute de ea și implicit familia ei.
 
Dar cred că a venit momentul să o fac deoarece aveți în față un exemplu demn de urmat.
Drumul ei în viața sportivă nu a fost deloc ușor și nici scurt, dimpotrivă. Au fost probleme de sănătate, frustrări, ispite de înfruntat. Sigur că anii copilăriei ei nu au fost ca ai unui copil de vârsta ei, dar ambiția, perseverența, determinarea și constanța au fost doar câteva ingrediente care au ajutat-o pe Mara. A învățat în cele din urmă să adulmece frica și să își valorifice calitățile, drept dovadă a dat tot ce are mai bun la acest concurs, dealtfel ultimul eveniment sportiv la vârsta junioratului pentru ea. Cu ce rezultate frumoase reușește să treacă la senioare începând cu 1 ianuarie 2021!
 
Iar acum dacă ar fi să privescă înapoi o poate face cu mândrie și încredere în viitor!
 
Tot respectul meu copil frumos și talentat, toată considerația pentru sacrificiile pe care le-a făcut familia ta, vă iubesc necondiționat și ori de câte ori veți avea nevoie de mine vă voi fi alături!
 
Îți mulțumesc, Mara, din suflet că m-ai făcut cel mai fericit antrenor, m-ai făcut să plâng și să tremur de emoție și fericire! Felicitări din tot sufletul pentru toate aceste rezultate minunate de la acest campionat european și nu numai, să fii sănătoasă pe viitor și îți doresc din inimă mult succes la senioare!”, a postat Carmen Traicu pe Facebook.
 
„Mândri de voi, Campioanele noastre dragi. Felicitări fetelor, sunteți puternice, respect vouă și antrenorilor. Vă iubesc, fete muncitoare!”, şi-a arătat fericirea şi mama Andreei Preda.
 

Revenire de senzaţie şi recital de aur

  
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a subliniat că, la Mersin, Ana Bărbosu a stabilit o performanţă unică în istoria gimnasticii româneşti.
 
„Revenire de senzație pentru gimnasta Larisa Iordache la Europene și recital de aur pentru junioara Ana Bărbosu!
 
Zi de poveste la Mersin. După argintul de la echipe, Larisa Iordache, antrenori Lăcrămioara și Cristi Moldovan, a luat aur la bârnă și sol, argint la sărituri la Europene. Silvia Sfiringu, antrenoare Liliana Cosma, a terminat cu argintul la gât la bârnă.
 
După aurul de la echipe și de la individual compus, Ana Bărbosu, a luat, în finale, aur la toate aparatele. Performanță unică în istoria gimnasticii românești. La sol, Mara Ceplinschi a luat argint, la bârnă, Andreea Preda a terminat cu bronzul la gât.
 
Junioarele provin din Centrul Național Olimpic pentru Junioare de la Deva, antrenori Lucian Sandu, Gina Gogean, Cătalin Meran și Cristinel Micu”, este mesajul COSR.
 
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la Campionatul European.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.
 
 
Citeşte şi:

La Campionatul European, Silvia Sfiringu, de la CS Farul Constanţa, a luat medalie şi la bârnă

Mara Ceplinschi şi Andreea Preda, noi medalii la Campionatul European

Gimnaste la CS Farul Constanţa
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, argint cu România la Euro


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gimnastică România a ratat pentru opt zecimi calificarea în finală la Euro, dar și-a asigurat prezența la Mondiale

13 Aug 2022 1947

Constănțence în loturile de gimnastică ale României care vor concura la Campionatul European

05 Aug 2022 3641

Gimnaste din Constanța, concurs în Franța cu echipa României. Au fost invitate și la o recepție la Primăria din Sedan (GALERIE FOTO)

28 Jul 2022 2038

Gimnaste din Constanța, la ultimul concurs de verificare înaintea Campionatelor Europene

22 Jul 2022 1516

Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanța, medaliată la Cupa Mondială Challenge (GALERIE FOTO)

01 Jun 2022 1852

Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

04 Feb 2021 4082

Gimnastică Lotul de la Deva, din care fac parte şi trei constănţence, se mută cu pregătirea la Bucureşti

30 Jan 2021 6698

Năvodari Diplomă de excelenţă pentru gimnasta Ioana Stănciulescu, vicecampioană europeană la Mersin

28 Dec 2020 3905

La întoarcerea de la Europene, gimnastele României au colindat cu medaliile pe post de clopoţei!

24 Dec 2020 3741

La Campionatul European, Silvia Sfiringu, de la CS Farul Constanţa, a luat medalie şi la bârnă

20 Dec 2020 3482

Gimnaste la CS Farul Constanţa Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, argint cu România la Euro

19 Dec 2020 4400

Gimnastică Echipa României, pe primul loc după prima subdiviziune la Campionatul European

17 Dec 2020 2945

Patru gimnaste de la Constanța participante la Campionatul European din Turcia

15 Dec 2020 4018

Gimnastică O primă verificare înaintea Campionatului European. Au concurat și trei constănțence

05 Nov 2020 6067

Interviu cu gimnasta Maria Holbură, care va participa la Jocurile Olimpice „La Campionatul Mondial, am trăit și fericirea, și amărăciunea“

13 Jun 2020 6763