Nastasia Fotu Studentă la Ingineria Sistemelor Biotehnice, calificată la Campionatul Mondial de 50 de km alergare pe șosea

  • Nastasia Fotu a urcat de două ori pe podium la Campionatul Naţional de alergare pe şosea de 6, 12 și 24 de ore și 50 și 100 km, desfăşurat la Bucureşti.
  • Tânăra constănţeancă este studentă a Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice din cadrul Universității Politehnice Bucureşti şi e legitimată la CSU Ştiinţa Bucureşti.
  • La competiţia din capitală, constănţeanca a alergat pe un traseu de doi kilometri în jurul Arenei Naţionale, buclă pe care a parcurs-o de 25 de ori.     
 
Evoluţia de la Campionatul Naţional de alergare pe şosea de 6, 12 și 24 de ore și 50 și 100 km, desfăşurat la Bucureşti, în jurul Arenei Naţionale, în organizarea Federației Române de Atletism, prin subcomisia de ultra-atletism, i-a adus constănţencei Nastasia Fotu multe motive de bucurie.
 
Alergătoarea de 19 ani, care e legitimată la CSU Ştiinţa Bucureşti, a urcat de două ori pe podium, ocupând locul 3 la 50 km individual open feminin (cu timpul de 3 ore, 44 de minute şi 10 secunde) şi locul întâi la 50 km feminin echipe. Satisfacţia obţinerii medaliilor a fost dublată de îndeplinirea, cu ocazia acestei întreceri, a criteriului pentru participarea la Campionatul Mondial de 50 de km alergare pe șosea, întrecere care se va disputa în Taiwan, pe 31 octombrie 2021! Lotul definitiv care va reprezenta România la această întrecere va fi anunţat pe data de 25 august 2021. 
 

A alergat de 25 de ori în jurul Arenei Naţionale

 
La competiţia din capitală, constănţeanca a alergat pe un traseu de doi kilometri în jurul Arenei Naţionale, buclă pe care a parcurs-o de 25 de ori. Nastasia Fotu este studentă a Facultății de Ingineria Sistemelor Biotehnice din cadrul Universității Politehnice Bucureşti, reprezentând în competiţii clubul sportiv al universității. Performanţa Nastasiei sa a fost subliniată şi pe pagina de Facebook a facultăţii. 
 

Nu concurase la niciun maraton până atunci!

 
„Cu timpul realizat, Elena-Nastasia a reuşit să se claseze pe a treia poziţie a clasamentului open feminin şi să se califice pentru Campionatul Mondial de 50 km. Fericită pentru rezultat, sportiva ne mărturiseşte că nu a alergat niciun maraton până acum, această cursă fiind prima de o asemenea lungime şi a fost surprinsă plăcut de prestaţia sa. «Până acum un an, nu m-aş fi gândit nici măcar o clipă că voi alerga, la nici 20 de ani, prima mea cursă de 50 km. Eu mereu spuneam că vreau să fac probe scurte, ca să îmi îmbunătăţesc viteza, până când, anul trecut, după ce s-au anulat toate campionatele naţionale, din cauza restricţiiilor impuse de pandemie, singurul campionat naţional care ar fi putut să se desfăşoare era cel de maraton. Împrejurările date m-au pus în situaţia să mă înscriu la Campionatul Naţional de Maraton, pentru a nu trece anul fără să alerg la nici măcar o competiţie. Eu nu eram pregătită pentru o asemenea probă, dar nu aveam nimic de pierdut. Din nefericire, şi acel campionat s-a anulat, dar am rămas cu gândul că mi-ar plăcea să alerg la un maraton curând». Astfel, maratonul a devenit unul din obiectivele Anastasiei din acest an competiţional”, se arată pe pagina de Facebook a FISB.
 
„Vreau să le mulțumesc «iepurașilor» care m-au ajutat la antrenamente. Mulțumesc lui Daniel Antonaru, Ciprian Butaru, George Marius Cracu şi, nu în ultimul rând, antrenorului meu, Ioan Moisa”, a spus Nastasia Fotu.
 

Precum o gimnastă

 
Alergătoarea din Constanţa se bucură că a reuşit să urce pe podiumul campionatului. „Privitor la cursa din acest weekend, studenta afirmă faptul că nu o avea în vedere în lista competiţiilor la care urma să concureze. «Aveam în plan să alerg la campionatele naţionale de 10 km, semimaraton şi maraton şi poate nişte curse adiacente, mai scurte, dar nimic mai mult. Am abordat această competiţie ca pe un antrenament şi mă bucur că norocul a făcut ca pregătirea mea să mă urce şi pe podiumul campionatului»”, conform sursei citate. Nastasia este într-o formă fizică de invidiat şi are calităţi atletice deosebite, reuşind, după cum a dovedit-o şi la campionatul din Bucureşti, execuţii de mobilitate demne de o gimnastă. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la Campionatul Naţional. Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Atletism, Ionuţ Petcu, Nastasia Fotu)
 
Citeşte şi:
 
Regina alergării pe şosea, în proba de 12 ore, este din Mangalia. Regina Ţîrcomnicu. Campioană, cu record naţional!

Editorial
Sportul este viața lor și le dă putere să treacă peste baricadele ridicate de coronavirus


Constanţa. Câştigătoarea Crosului Ziua Olimpică 2019, la catedră!
Campioana Nastasia Fotu, în faţa elevilor. Le predă muzica (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nastasia Fotu, nominalizată JCI TOYP România În momentele dificile dintr-o cursă, spune în gând rugăciunea „Tatăl nostru” în latină

02 Aug 2021 3663

Vasile Apetroaie, Nicoleta Ciortan, Nastasia Fotu Constanţa şi Tulcea, rezultate deosebite la Maratonul Internaţional Varna

14 May 2021 4648

Editorial Sportul este viața lor și le dă putere să treacă peste baricadele ridicate de coronavirus

29 Oct 2020 4793

Constănțeanca Nastasia Fotu, clasată a treia la Timișoara City Marathon, în proba de semimaraton

27 Oct 2020 3705

Mamaia Inedit! Perechi căţel - stăpân au alergat în proba „6 picioare“ de la Cros Gerilă (galerie foto)

09 Dec 2019 2999

Constanţa. Câştigătoarea Crosului Ziua Olimpică 2019, la catedră! Campioana Nastasia Fotu, în faţa elevilor. Le predă muzica (galerie foto)

13 Nov 2019 4143

Interviu online cu Nastasia Fotu, câştigătoarea Crosului Ziua Olimpică 2019 „Anumite înfrângeri sunt mult mai importante decât unele victorii“

22 Jun 2019 5955

O mămică a alergat la „Maratonul Nisipului“ cu bebeluşul în port-bebe. Din cursă nu a lipsit nici Spider-Man! (galerie foto)

01 Apr 2019 3645