Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)


 

 
  • În șapte etape, Farul a acumulat 15 puncte, având patru victorii și trei egaluri, golaveraj 10-4.
  • În Superligă, în afară de Farul, doar o echipă mai e neînvinsă, FC Hermannstadt.
  • Echipa de pe litoral are cel mai bun atac din campionat și, alături de Rapid și Petrolul - și cea mai bună apărare. 
 
Farul Constanța merge foarte bine în acest start de campionat, iar, după șapte etape, „marinarii“ se află pe locul întâi în clasament, neînvinși! În ultimul meci, elevii lui Gică Hagi au câștigat în deplasare contra campioanei CFR Cluj, scor 3-1, iar în partida următoare vor juca pe teren propriu contra vicecampioanei FCSB!
 
În șapte etape, Farul a acumulat 15 puncte, având patru victorii și trei egaluri, golaveraj 10-4. „Marinarii“ sunt la egalitate de puncte cu ocupanta poziției secunde, Rapid București, în fața căreia au avantajul golaverajului, +6 față de +4 (8-4). În Superligă, în afară de Farul, doar o echipă mai este neînvinsă, FC Hermannstadt. Echipa de pe litoral are cel mai bun atac din campionat și, alături de Rapid și Petrolul - și cea mai bună apărare. 
 
Ultimele cuvinte din vestiar
 
Cifre care vorbesc despre perioada fastă pe care o traversează Farul, „marinarii“ trecând cu brio și peste partida cu CFR Cluj. „Ultimele cuvinte pe care li le-am spus băieților în vestiar, înainte să înceapă meciul, au fost: «Înainte eram nașul CFR-ului, dar, în ultima perioadă, n-am mai câștigat contra lor, așa că e momentul să începem să o facem din nou». Mă bucur foarte mult că am învins. Succesul în fața unei campioane, și în deplasare, îți dă o încredere foarte mare. Ușor-ușor, mental echipa crește și arată bine. Ca și în meciul precedent, am fost conduși cu 1-0, dar am revenit și am terminat meciul foarte bine. Felicitări tuturor jucătorilor, în special lui Louis Munteanu, lui Sîrbu, care a jucat pentru prima dată fundaș dreapta, titular, e născut 2003. Văd că după pauză am băgat jucători eligibili și am mers mai bine. Sunt fericit“, a declarat Gheorghe Hagi, managerul tehnic al Farului.
 
„A contat și aceasta“
 
Acesta a subliniat că echipa de pe litoral a jucat foarte bine, dar a contat și faptul că CFR nu l-a avut pe bancă pe antrenorul principal Dan Petrescu, suspendat, ca și faptul că echipa gazdă a folosit alți jucători față de meciul din Conference League. „A contat 100% și că Dan Petrescu nu a stat pe bancă, plus că au evoluat jucătorii folosiți mai puțin până acum, nu au fost titularii. E clar că toate echipele din cupele europene au făcut un efort enorm, să ajungi în grupe e fantastic. Deci probabil că au influențat și aceste lucruri, dar și noi am arătat ca o echipă bună, puternică. Ne-am luptat cu ei. Am arătat că avem și noi gabarit, fizic, am stat bine la jocul aerian. Am început mai prost, dar apoi am reglat lucrurile“, a menționat Hagi. De la Farul nu au făcut deplasarea la Cluj-Napoca Vlad Morar, Gabriel Torje și Romario Benzar, că nu erau 100% refăcuți în urma unor probleme medicale.
 

„Are calitate extraordinară de nouar“
 
În meciul cu CFR pentru Farul au marcat, pentru 1-1, Alexi Pitu (aflat la primul gol în prima ligă) și Louis Munteanu, vârful de 20 de ani (intrat pe teren la pauză) punctând de două ori, în minutele 63 și 88. Louis a fost declarat cel mai bun jucător de pe teren. „Louis Munteanu are calitate extraordinară de nouar, joacă foarte bine cu ambele picioare, are golul, simte poarta. Este total schimbat în bine de la Fiorentina. Arată foarte bine. Ușor-ușor, îi dăm timp și spațiu, pentru că nu a jucat în ultima perioadă. E la fel ca Ianis când a venit de la Fiorentina. Îi mulțumesc clubului italian, jucătorii au venit schimbați total“, a spus Gică Hagi.

 
„Denis mai poate juca cinci ani ușor“
 
„Regele“ l-a remarcat și pe Denis Alibec, titular din nou la Farul și cu 80 de minute de joc la Cluj-Napoca. „Denis are experiență, e printre cei mai buni din România. Cred că oricine și-l dorește, am avut noi șansă să-l luăm. Am prins momentul care trebuie. El a venit, a fost convins, am vorbit, avem un raport extraordinar. În afară de talent, avem și jucători cu multe meciuri în prima ligă. Avem un lot foarte bun, care poate deveni excelent. Le-am zis jucătorilor să aibă grijă de alimentație și somn, să aibă putere să se antreneze. Trebuie să aibă grijă de aceste lucruri. Cu toții am greșit și mai facem greșeli. Denis a ajuns la o vârstă, dar cred că mai poate juca cinci ani ușor, dacă are grijă de el, pentru că e chiar dotat, atât tehnic, cât și fizic. Are forță, putere. Știe fotbal și ar fi păcat să nu facă ce îi place, ceea ce a făcut de mic. Și să-l facă bine, nu să se joace, cum s-a jucat până acum“, a punctat Hagi. 
 
Rezultatele aduc încredere și convingere     
 
Întrebat, la conferința de presă de după meciul cu CFR Cluj, dacă, prin prisma evoluției de până acum din campionat, a poziției din clasament și a mentalității învingătoare, Farul intră în lupta pentru titlu, Gică Hagi a răspuns: „Ne uităm la meciul următor, pentru noi e important să câștigăm cu FCSB. Trebuie să facem o strategie să învingem. Iar apoi să mergem la Craiova să luptăm și acolo, încercând să luăm cât putem, maximum. Obiectivul nostru e ca, după cele trei meciuri, să rămânem acolo sus. Important e că echipa produce rezultate, iar acestea aduc încredere și convingere. Cum zic eu, convingere, credință și curaj“. Farul joacă la Ovidiu cu FCSB (locul 13, cu 7 puncte) miercuri, 31 august, de la ora 22.00, iar luni, 5 septembrie, „marinarii“ întâlnesc în deplasare Universitatea Craiova, de la ora 21.30. Farul a anunțat că, pentru meciul cu FCSB, biletele de acces la partidă au fost epuizate, astfel că întâlnirea se va disputa cu casa închisă.      
 
„Acum suntem Farul cu toții“ 
 
„Când vă vom vedea cu Farul în cupele europene?“, a mai fost întrebat Hagi după meciul cu CFR Cluj. „Asta aștept și eu. Vom vedea, e mult de muncă. Am plecat la drum împreună într-un proiect la Constanța, acum suntem Farul cu toții. E echipa Constanței, a Dobrogei și sperăm că, la un moment dat, prin definiție și prin mentalitatea noastră - toți conducătorii, antrenorii și antrenorii sunt foști mari sportivi - să facem o echipă frumoasă, care să câștige“, a fost răspunsul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța        
 
Citește și:
 
Farul Constanța a dat lovitura în Gruia! Victorie pe terenul campioanei CFR Cluj, într-un meci cu patru goluri

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1853

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1083

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1578

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 903

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 637

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1104

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 570

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 775

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 713

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 845

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1045

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1347

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 770

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1629

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 686