„Nici să murim, dar nici să ne facem de râs” Lovit de criza financiară, Baschet Club Farul continuă în Liga Naţională în regim de avarie (galerie foto)

În noua ediţie a Ligii Naţionale (primul eşalon valoric românesc), echipa de baschet Farul Constanţa se prezintă total schimbată faţă de stagiunea trecută. Are antrenori noi, lot nou şi un obiectiv pe măsura posibilităţilor financiare, reduse în acest moment. „Din cauze clare, lipsa banilor, mergem pe linia de minimă rezistenţă. Nici să murim, dar nici să ne facem de râs. Am reuşit totuşi să ne înscriem în Liga Naţională şi avem echipă şi în Liga 1 (divizia secundă). Există riscul ca performanţa atinsă să nu fie cea dorită, dar e bine măcar că ne-am păstrat locul. În condiţiile în care din campionat nu retrogradează nicio echipă, era păcat să nu rămânem în Liga Naţională, după câte eforturi am depus pentru a ajunge aici. În acest an, încercăm să facem o figură frumoasă, cu speranţa că la anul ne va fi mai bine din punct de vedere financiar. În acelaşi timp, vrem să punem bazele unei echipe care să crească în viitor. Banii de la Consiliul Judeţean Constanţa sunt puţini, dar bine că îi avem şi pe aceştia. Sperăm să ne sprijine şi alţii”, a declarat Petrică Munteanu, preşedintele BC Farul.

Componenţa celor două loturi

În condiţiile în care bugetul este unul redus, echipa nu şi-a mai permis să-i ţină pe antrenorul Costel Cernat şi pe majoritatea jucătorilor din sezonul trecut, cărora le-a acordat dezlegările pentru a merge la alte formaţii. Noii tehnicieni sunt Alexandru Olteanu (principal, 31 de ani) şi Bogdan Ivanovici (secund, 33 de ani, care va răspunde în mod direct de echipa a doua). Lotul este unul tânăr, oficialii clubului aducând mulţi jucători care nu au avut loc la alte echipe. Componenţa este următoarea: Marian Minea (căpitanul echipei, centru, 28 de ani, 2,05 m), Adrian Trandafir (extremă, 25 de ani, 1,90 m), Bogdan Călin (fundaş, 18 ani, 1,88 m), Andrei Bucur (extremă, 18 ani, 1,94 m), Alexandru Dănilă (extremă, 19 ani, 1,86 m), Aihan Emilianof (extremă, 18 ani, 1,89 m), Claudiu Filip (extremă, 27 de ani, 1,92 m), Marius Grecu (fundaş, 26 de ani, 1,85 m), Cezar Stănescu (fundaş, 25 de ani, 1,91 m, venit de la CSM Bucureşti), Paul Iacob (extremă, 20 de ani, 1,87 m, venit de la Phoenix Galaţi), Mihai Cârnaru (extremă, 20 de ani, venit de la Amicii Piteşti), Dorin Bughiu (fundaş, 20 de ani, 1,83 m, venit de la Amicii Piteşti), Gabriel Oltean (extremă, 19 ani, 1,95 m, venit de la BC Mureş), Alexandru Deconescu (centru, 20 de ani, 2,03 m, venit de la Energia Rovinari), Georgian Păun (centru, 19 ani, 2,03 m, venit de la BC Timişoara) şi Ciprian Enache (fundaş, 20 de ani, 1,90 m, venit de la Steaua Bucureşti). Opt dintre aceştia (Filip, Grecu, Cârnaru, Bucur, Dănilă, Emilianof, Bughiu şi Călin) se regăsesc şi în lotul echipei secunde, care este completat cu Alexandru Liţă (centru, 26 de ani, 1,98 m), Marius Crăciun (extremă, 32 de ani, 1,92 m), Ştefan Nicola (extremă, 32 de ani, 1,88 m), Robert Coconea (extremă, 17 ani, 1,90 m), Radu Popescu (extremă, 17 ani, 1,87 m), Radu Casiade (fundaş, 18 ani, 1,83 m), George Cristea (extremă, 18 ani, 1,88 m) şi Ionuţ Omocea (centru, 16 ani, 1,95 m).

„Au arătat fix nimic”

„La prima vedere, loturile par cuprinzătoare, dar nu e chiar aşa. La echipa a doua figurează şi fotbalişti din primul lot. Am împrumutat jucători bunicei, care promit, dar care nu au loc momentan la echipele lor. Am căutat în primul rând să fie baschetbalişti interesaţi. Şi anul trecut am avut jucători buni, dar nu prea erau interesaţi. Am renunţat la unul, constănţean, că era cam putoare. Nu a făcut mare brânză. A venit tatăl lui la mine. I-am spus: «Dacă vreţi dumneavoastră mai mult ca el, nu e în regulă». «Dar dacă îi dau eu câteva după ceafă?», a mai spus tatăl. «Nici aşa nu e bine», am răspuns. Americanii pe care i-am avut în tur au arătat fix nimic. I-am trimis înapoi fără nicio jenă. Tuturor celor care ne-au cerut dezlegările, în frunte cu Mitchell şi Tomasevic, li le-am dat fără probleme. Mitchell joacă acum la Tg. Mureş. Dacă nu aveam probleme financiare, cel puţin 70% dintre jucătorii din returul trecut rămâneau la echipă”, a mai spus Petrică Munteanu.

Debutează astăzi în campionat

„Mă aflu în faţa primei provocări serioase a carierei, după ce în ultimii cinci ani am antrenat la juniori. Mă aflu la început de drum, sunt conştient că îmi va fi greu, dar sper ca alături de aceşti tineri să facem lucruri pozitive şi să atingem un nivel bun. Nu retrogradează nimeni în acest sezon, de aceea am făcut tot posibilul să ne menţinem în Liga Naţională. Ca valoare sau experienţă, toate adversarele sunt peste noi. Obiectivul nostru e să etalăm un joc bun, spectaculos şi tineresc şi să atragem lumea la sală”, a declarat noul principal al BC Farul. Formaţia constănţeană debutează în campionat astăzi, întâlnind pe teren propriu (în Sala Sporturilor), de la ora 16.00, Atlassib Sibiu, care este favorita certă a confruntării. Spectatorii beneficiază de intrare liberă la această partidă. „Primele partide vor fi extrem de grele pentru noi, până vom reuşi să creăm o oarecare coeziune a lotului. E bine că nu retrogradează nimeni. Astfel avem liniştea necesară pentru a crea un lot competitiv în perspectiva sezonului următor”, a arătat secundul Bogdan Ivanovici.           

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petrică MUNTEANU

27 Jun 2023 330

LICITAŢIE PUBLICĂ CU STRIGARE în vederea vânzării mai multor active Suprafețe de vie cu terenuri aferente şi bunuri mobile

01 Mar 2018 1460

Pe terenul cumpărat împreună cu Petrică Munteanu? Deputatul Radu Babuş are planuri de investiţie în staţiunea Mamaia

22 Apr 2016 3566

L-a speriat ANI? Averea şi interesele fostului consilier judeţean Petrică Munteanu (documente)

28 Jul 2015 3383

Consilierul Petrică Munteanu demisionează din CJC?

24 Jul 2015 2050

Petrică Munteanu, consilier județean PSD și director în Primăria Constanța, declarat incompatibil de ANI (documente)

04 Jun 2015 3410

Consilierul judeţean Petrică Munteanu, declarat incompatibil de ANI

03 Jun 2015 1993

Noile declaraţii de avere ale aleşilor din CJC Agoniseala lui Petrică Munteanu, consilierul plătit de Primăria Constanţa (documente)

26 Jul 2014 2893

Politicieni, sportivi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale Ei sunt constănţenii care îşi serbează ziua numelui de sărbătoarea Sfinţilor Petru şi Pavel

29 Jun 2014 5469