Sport

Nicu Ignea, decisiv Liderul DNS, Tomitanii Constanţa, al doilea eşec stagional. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de CS Năvodari! (galerie foto+video)

Liderul Diviziei Naţionale de seniori la rugby, echipa Tomitanii Constanţa, a înregistrat, sâmbătă, al doilea eşec stagional din nouă meciuri jucate. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de către CS Năvodari, vicecampioană în DNS, care sâmbătă s-a impus la Constanţa cu 22-17 (16-12).
Din acest rezultat, CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) s-a ales cu patru puncte, iar Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) a obţinut un punct. În ciuda eşecului, formaţia din Constanţa îşi păstrează primul loc în clasament, dar distanţa faţă de a doua clasată, Gloria Buzău, care era de cinci puncte înaintea etapei, s-a redus la un singur punct, după ce formaţia buzoiană a scos cinci puncte din disputa din deplasare cu Bucovina Suceava, în care s-a impus cu un scor astronomic, 83-8. CS Năvodari se află pe locul trei.
 

Tomitanii au condus cu 12-0

 
În meciul Tomitanii - CS Năvodari, disputat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, care a fost derby-ul etapei a zecea şi în acelaşi timp al judeţului Constanţa, pentru Tomitani au punctat Alexe, Ştefăroi, Boboc (cate un eseu) şi Afloare (o transformare). De la CS Năvodari au marcat Bejan (eseu) şi Ignea (4 lovituri de pedeapsa, un drop-gol şi o transformare). Tomitanii au început mai bine şi au condus cu 12-0, după două eseuri şi o transformare, dar oaspeţii, beneficiind de un Nicu Ignea în zi de graţie, au reuşit să întoarcă scorul şi au condus la pauză cu 16-12. Acelaşi Ignea (din două lovituri de pedeapsă) a urcat scorul la 22-12 în partea secundă, iar eforturile gazdelor de a reveni pe tabelă nu s-au materializat decât într-un eseu, insuficient însă pentru a evita înfrângerea.
 

„Am greşit şi am fost taxaţi“

 
Tomitanii au jucat cu: Popa, Ţală, Fl. Sasu, Macoveanu, Zaharia Picincu, Alexe, Boboc, J. Don, Afloare, Burlacu, I. Coman, Sola (cpt.), Cucoş, Ștefăroi, Pădureanu. Rezerve: Tutunea, Galanton, Cuprian, Drelciuc, Ciorbac, Mihalache, Bercu şi Părăleşte. „Aşa cum am promis publicului, a ieşit un spectacol deosebit. Trei eseuri ale Tomitanilor şi unul al celor de la Năvodari. Diferenţa au făcut-o loviturile de pedeapsă pe care noi le-am făcut cadou oaspeţilor. La acest capitol s-a rupt echilibrul pe tabela de scor. Am spus de nenumărate ori că experienţa jucătorilor de la CS Năvodari va fi vizibilă pe teren, ceea ce s-a şi întâmplat. Noi am jucat mai mult cu sufletul, avântaţi de tinereţe, am greşit şi am fost taxaţi. Nu este o problemă această înfrângere, noi încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine până în faza semifinală. Astfel că încercăm să ne clasăm pe locul 1 sau 2, pentru a juca semifinala acasă“, a declarat Cristian Cojocaru.
 

Şi-a făcut pe deplin datoria

 
Echipa de start a CS Năvodari a fost: Zapan, Bejan (cpt.), Chiriac, Petreanu, G. Burlacu, Agiacai, Croitoru, M. Niţă, Știopei, Papaiane, C. Gheară, Ciubotariu, Ignea, Agapie, C. Nicolae. Rezerve: Creţu, E. Barbu, Apetroae, Ogea, Porumb, Al. Trandafir, Puişoru, Braşovianu. „A fost un meci interesant. S-au confruntat experienţa şi tinereţea, iar experienţa şi-a spus cuvântul. Am câştigat la un scor strâns, dar important e că ne-am luat punctele care ne trebuiau. Ne pare rău însă că nu am obţinut şi punctul bonus. A fost un meci al şuteurilor. Cel puţin în prima repriză, Ignea şi-a făcut pe deplin datoria şi a fost decisiv pentru noi“, a precizat Cristian Husea.
 

Sorin Trancă a dat startul

 
Startul simbolic al partidei a fost dat de una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa, Sorin Trancă. Fost internaţional al României (atât la rugby în 15, cât şi la rugby în 7) şi dublu campion naţional cu Farul, Sorin Trancă este în prezent ofiţer de relaţii publice la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, având gradul de colonel.
 

Echipele de pe podium, despărţite de trei puncte

 
Celelalte meciuri din etapa de sâmbătă s-au încheiat cu rezultatele: Bucovina Suceava - Gloria Buzău 8-83, CS U AV Arad - Ştiinţa Petroşani 10-11 şi RCM Galaţi - RC Bârlad 18-26. Clasamentul este următorul: 1. Tomitanii - 36p, 2. Gloria Buzău - 35p, 3. CS Năvodari - 33p, 4. RC Bârlad - 29p, 5. Ştiinţa Petroşani - 19p, 6. RCM Galaţi - 11p, 7. Bucovina Suceava - 8p, 8. CS U AV Arad - 6p.
 
Sursa foto/video: ZIUA de Constanţa
 

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noi transferuri de jucători Tomitanii Constanţa îşi măsoară forţele înaintea campionatului în două amicale cu Steaua

14 Mar 2019 2021

Echipa Tomitanii Constanţa s-a întărit şi cu rugbyşti din străinătate. Campania de achiziţii continuă

01 Feb 2019 1313

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1811

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1196

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 563

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 795

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 1030

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 498

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1887

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1426

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2470

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

04 Oct 2018 1312

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

01 Oct 2018 1714

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 2185

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2093