Nicu Ignea, decisiv Liderul DNS, Tomitanii Constanţa, al doilea eşec stagional. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de CS Năvodari! (galerie foto+video)

Liderul Diviziei Naţionale de seniori la rugby, echipa Tomitanii Constanţa, a înregistrat, sâmbătă, al doilea eşec stagional din nouă meciuri jucate. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de către CS Năvodari, vicecampioană în DNS, care sâmbătă s-a impus la Constanţa cu 22-17 (16-12).
Din acest rezultat, CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) s-a ales cu patru puncte, iar Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) a obţinut un punct. În ciuda eşecului, formaţia din Constanţa îşi păstrează primul loc în clasament, dar distanţa faţă de a doua clasată, Gloria Buzău, care era de cinci puncte înaintea etapei, s-a redus la un singur punct, după ce formaţia buzoiană a scos cinci puncte din disputa din deplasare cu Bucovina Suceava, în care s-a impus cu un scor astronomic, 83-8. CS Năvodari se află pe locul trei.
 

Tomitanii au condus cu 12-0

 
În meciul Tomitanii - CS Năvodari, disputat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, care a fost derby-ul etapei a zecea şi în acelaşi timp al judeţului Constanţa, pentru Tomitani au punctat Alexe, Ştefăroi, Boboc (cate un eseu) şi Afloare (o transformare). De la CS Năvodari au marcat Bejan (eseu) şi Ignea (4 lovituri de pedeapsa, un drop-gol şi o transformare). Tomitanii au început mai bine şi au condus cu 12-0, după două eseuri şi o transformare, dar oaspeţii, beneficiind de un Nicu Ignea în zi de graţie, au reuşit să întoarcă scorul şi au condus la pauză cu 16-12. Acelaşi Ignea (din două lovituri de pedeapsă) a urcat scorul la 22-12 în partea secundă, iar eforturile gazdelor de a reveni pe tabelă nu s-au materializat decât într-un eseu, insuficient însă pentru a evita înfrângerea.
 

„Am greşit şi am fost taxaţi“

 
Tomitanii au jucat cu: Popa, Ţală, Fl. Sasu, Macoveanu, Zaharia Picincu, Alexe, Boboc, J. Don, Afloare, Burlacu, I. Coman, Sola (cpt.), Cucoş, Ștefăroi, Pădureanu. Rezerve: Tutunea, Galanton, Cuprian, Drelciuc, Ciorbac, Mihalache, Bercu şi Părăleşte. „Aşa cum am promis publicului, a ieşit un spectacol deosebit. Trei eseuri ale Tomitanilor şi unul al celor de la Năvodari. Diferenţa au făcut-o loviturile de pedeapsă pe care noi le-am făcut cadou oaspeţilor. La acest capitol s-a rupt echilibrul pe tabela de scor. Am spus de nenumărate ori că experienţa jucătorilor de la CS Năvodari va fi vizibilă pe teren, ceea ce s-a şi întâmplat. Noi am jucat mai mult cu sufletul, avântaţi de tinereţe, am greşit şi am fost taxaţi. Nu este o problemă această înfrângere, noi încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine până în faza semifinală. Astfel că încercăm să ne clasăm pe locul 1 sau 2, pentru a juca semifinala acasă“, a declarat Cristian Cojocaru.
 

Şi-a făcut pe deplin datoria

 
Echipa de start a CS Năvodari a fost: Zapan, Bejan (cpt.), Chiriac, Petreanu, G. Burlacu, Agiacai, Croitoru, M. Niţă, Știopei, Papaiane, C. Gheară, Ciubotariu, Ignea, Agapie, C. Nicolae. Rezerve: Creţu, E. Barbu, Apetroae, Ogea, Porumb, Al. Trandafir, Puişoru, Braşovianu. „A fost un meci interesant. S-au confruntat experienţa şi tinereţea, iar experienţa şi-a spus cuvântul. Am câştigat la un scor strâns, dar important e că ne-am luat punctele care ne trebuiau. Ne pare rău însă că nu am obţinut şi punctul bonus. A fost un meci al şuteurilor. Cel puţin în prima repriză, Ignea şi-a făcut pe deplin datoria şi a fost decisiv pentru noi“, a precizat Cristian Husea.
 

Sorin Trancă a dat startul

 
Startul simbolic al partidei a fost dat de una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa, Sorin Trancă. Fost internaţional al României (atât la rugby în 15, cât şi la rugby în 7) şi dublu campion naţional cu Farul, Sorin Trancă este în prezent ofiţer de relaţii publice la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, având gradul de colonel.
 

Echipele de pe podium, despărţite de trei puncte

 
Celelalte meciuri din etapa de sâmbătă s-au încheiat cu rezultatele: Bucovina Suceava - Gloria Buzău 8-83, CS U AV Arad - Ştiinţa Petroşani 10-11 şi RCM Galaţi - RC Bârlad 18-26. Clasamentul este următorul: 1. Tomitanii - 36p, 2. Gloria Buzău - 35p, 3. CS Năvodari - 33p, 4. RC Bârlad - 29p, 5. Ştiinţa Petroşani - 19p, 6. RCM Galaţi - 11p, 7. Bucovina Suceava - 8p, 8. CS U AV Arad - 6p.
 
Sursa foto/video: ZIUA de Constanţa
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 884

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 914

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1319

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 887

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1218

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1820

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1333

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1345

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1676

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1808

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3430

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1768

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1316

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1670

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 2322