Sport

Nicu Ignea, decisiv Liderul DNS, Tomitanii Constanţa, al doilea eşec stagional. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de CS Năvodari! (galerie foto+video)

Liderul Diviziei Naţionale de seniori la rugby, echipa Tomitanii Constanţa, a înregistrat, sâmbătă, al doilea eşec stagional din nouă meciuri jucate. Ambele înfrângeri i-au fost administrate de către CS Năvodari, vicecampioană în DNS, care sâmbătă s-a impus la Constanţa cu 22-17 (16-12).
Din acest rezultat, CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) s-a ales cu patru puncte, iar Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru) a obţinut un punct. În ciuda eşecului, formaţia din Constanţa îşi păstrează primul loc în clasament, dar distanţa faţă de a doua clasată, Gloria Buzău, care era de cinci puncte înaintea etapei, s-a redus la un singur punct, după ce formaţia buzoiană a scos cinci puncte din disputa din deplasare cu Bucovina Suceava, în care s-a impus cu un scor astronomic, 83-8. CS Năvodari se află pe locul trei.
 

Tomitanii au condus cu 12-0

 
În meciul Tomitanii - CS Năvodari, disputat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, care a fost derby-ul etapei a zecea şi în acelaşi timp al judeţului Constanţa, pentru Tomitani au punctat Alexe, Ştefăroi, Boboc (cate un eseu) şi Afloare (o transformare). De la CS Năvodari au marcat Bejan (eseu) şi Ignea (4 lovituri de pedeapsa, un drop-gol şi o transformare). Tomitanii au început mai bine şi au condus cu 12-0, după două eseuri şi o transformare, dar oaspeţii, beneficiind de un Nicu Ignea în zi de graţie, au reuşit să întoarcă scorul şi au condus la pauză cu 16-12. Acelaşi Ignea (din două lovituri de pedeapsă) a urcat scorul la 22-12 în partea secundă, iar eforturile gazdelor de a reveni pe tabelă nu s-au materializat decât într-un eseu, insuficient însă pentru a evita înfrângerea.
 

„Am greşit şi am fost taxaţi“

 
Tomitanii au jucat cu: Popa, Ţală, Fl. Sasu, Macoveanu, Zaharia Picincu, Alexe, Boboc, J. Don, Afloare, Burlacu, I. Coman, Sola (cpt.), Cucoş, Ștefăroi, Pădureanu. Rezerve: Tutunea, Galanton, Cuprian, Drelciuc, Ciorbac, Mihalache, Bercu şi Părăleşte. „Aşa cum am promis publicului, a ieşit un spectacol deosebit. Trei eseuri ale Tomitanilor şi unul al celor de la Năvodari. Diferenţa au făcut-o loviturile de pedeapsă pe care noi le-am făcut cadou oaspeţilor. La acest capitol s-a rupt echilibrul pe tabela de scor. Am spus de nenumărate ori că experienţa jucătorilor de la CS Năvodari va fi vizibilă pe teren, ceea ce s-a şi întâmplat. Noi am jucat mai mult cu sufletul, avântaţi de tinereţe, am greşit şi am fost taxaţi. Nu este o problemă această înfrângere, noi încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine până în faza semifinală. Astfel că încercăm să ne clasăm pe locul 1 sau 2, pentru a juca semifinala acasă“, a declarat Cristian Cojocaru.
 

Şi-a făcut pe deplin datoria

 
Echipa de start a CS Năvodari a fost: Zapan, Bejan (cpt.), Chiriac, Petreanu, G. Burlacu, Agiacai, Croitoru, M. Niţă, Știopei, Papaiane, C. Gheară, Ciubotariu, Ignea, Agapie, C. Nicolae. Rezerve: Creţu, E. Barbu, Apetroae, Ogea, Porumb, Al. Trandafir, Puişoru, Braşovianu. „A fost un meci interesant. S-au confruntat experienţa şi tinereţea, iar experienţa şi-a spus cuvântul. Am câştigat la un scor strâns, dar important e că ne-am luat punctele care ne trebuiau. Ne pare rău însă că nu am obţinut şi punctul bonus. A fost un meci al şuteurilor. Cel puţin în prima repriză, Ignea şi-a făcut pe deplin datoria şi a fost decisiv pentru noi“, a precizat Cristian Husea.
 

Sorin Trancă a dat startul

 
Startul simbolic al partidei a fost dat de una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa, Sorin Trancă. Fost internaţional al României (atât la rugby în 15, cât şi la rugby în 7) şi dublu campion naţional cu Farul, Sorin Trancă este în prezent ofiţer de relaţii publice la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanţa, având gradul de colonel.
 

Echipele de pe podium, despărţite de trei puncte

 
Celelalte meciuri din etapa de sâmbătă s-au încheiat cu rezultatele: Bucovina Suceava - Gloria Buzău 8-83, CS U AV Arad - Ştiinţa Petroşani 10-11 şi RCM Galaţi - RC Bârlad 18-26. Clasamentul este următorul: 1. Tomitanii - 36p, 2. Gloria Buzău - 35p, 3. CS Năvodari - 33p, 4. RC Bârlad - 29p, 5. Ştiinţa Petroşani - 19p, 6. RCM Galaţi - 11p, 7. Bucovina Suceava - 8p, 8. CS U AV Arad - 6p.
 
Sursa foto/video: ZIUA de Constanţa
 

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tomitanii Constanța, înfrângere la scor și accidentați în Cupa României, cu Timișoara Saracens

24 Aug 2019 965

Începe Cupa României la rugby. Ce program are echipa Tomitanii Constanţa

09 Aug 2019 652

Interviu online cu rugbystul Ionuţ Macoveanu, de la Tomitanii Constanţa „Meciul cu Dinamo nu va fi uşor de uitat“

03 Aug 2019 1705

Johnny Sola, de la Tomitanii Constanţa, căpitan al României în Polonia, la Grand Prix Series (galerie foto)

24 Jul 2019 843

De la Romania 7’s, Danie de Villiers a venit antrenor la Tomitanii Constanţa

24 Jul 2019 1602

Tomitanii Constanţa. Povestea merge mai departe O nouă grupă de puşti a început aventura în rugby, la zece ani de la demararea proiectului (galerie foto)

25 Jun 2019 1458

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au clasat pe locul opt în SuperLigă, după ce încheiaseră pe cinci sezonul regulat

27 May 2019 1243

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă duminică pentru locul şapte în SuperLigă

25 May 2019 820

Rugbyştii de la Tomitanii au cedat în semifinală Cristian Cojocaru - „Am greşit şi ne-au taxat. Experienţa şi-a spus cuvântul“

21 May 2019 1282

Imagini de la eveniment Învinsă la Constanța de Universitatea Cluj, Tomitanii va juca pentru locurile 7-8 în SuperLigă (galerie foto+video)

18 May 2019 1158

Rugbyştii de la CS Năvodari joacă pentru titlul de campioană în DNS. Meci foarte important şi pentru Tomitanii Constanţa

18 May 2019 826

Echipa Tomitanii Constanţa vrea două victorii în play-out Cristian Cojocaru - „Lupta pentru locul cinci în SuperLigă e ca pentru prima poziţie“

13 May 2019 942

Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța s-a clasat pe locul cinci după sezonul regulat al SuperLigii (galerie foto+video)

11 May 2019 1478

Rugbyştii de la Tomitanii, meci capital cu Gloria Buzău, la Constanţa. CS Năvodari susţine acasă semifinala DNS

11 May 2019 738

După meciul de senzaţie cu Timişoara Saracens, Tomitanii Constanţa au dat jucătorul etapei în SuperLigă!

10 May 2019 820