Noua aventură a lui Liviu Mihai la Farul. A plecat tinerel, s-a întors „veteran“. De ce redebut oficial ar putea avea parte!

  • Jucător nou achiziţionat de „marinari”, Liviu Mihai, este, la 32 de ani, decanul de vârstă al Farului.
  • Liviu şi-a încheiat junioratul la Farul şi a debutat în Liga 1 în tricoul alb-albastru.
  • O altă achiziţie, Vlad Rusu, nu a mai jucat până acum la prima echipă a Farului, dar primul său contact cu fotbalul a fost la piticii „marinarilor”.   
 
Venit la Farul Constanţa la vârsta de 16 ani, alături de alţi jucători din Târgovişte născuţi în anul 1988, precum atacantul Daniel Florea („Gică Fentă“, acum la Chindia) şi fundaşul Armando Mihai, mijlocaşul Liviu Mihai e din nou „marinar”, de data aceasta la 32 de ani.
 
Pe când era junior al Farului, i se spunea „Liviu Mihai II”, pentru a fi deosebit de celălalt Liviu Mihai de atunci de la Farul, cunoscutul atacant al celebrei echipe de la mijlocul anilor 2000. Liviu Mihai cel mic şi-a încheiat junioratul la clubul constănţean şi chiar a şi debutat în prima divizie în culorile Farului. Apoi fotbalul l-a purtat pe la alte echipe. Acum a revenit, ca „veteran“ însă.
 

„Important este să legi victoriile“

 
„Nu a fost o decizie grea, aici este locul unde am încheiat junioratul, aici m-am lansat în fotbalul mare, aici am debutat în Liga 1. Așa că mi-a fost ușor să aleg. Am venit prima oară ca junior, acum revin ca veteran. Este nevoie și de jucători cu experiență ca să atingi obiective îndrăznețe și sper că vor mai veni câțiva în perioada următoare. Lupta pentru un loc în play-off este strânsă. Cu două victorii poți să fii în față, cu două înfrângeri să te duci spre mijlocul clasamentului. Important este să legi victoriile”, a spus Liviu Mihai, potrivit site-ului oficial al FC Farul.
 

31 de meciuri şi două goluri în Liga 1

 
În cariera sa de până acum, Liviu Mihai a mai evoluat la Astra, Petrolul Ploiești, Unirea Slobozia, Politehnica Iași, Chindia Târgoviște, iar în prima parte a acestui sezon a jucat pentru Turris Turnu Măgurele, bifând 13 meciuri și reușind un gol (cu Dunărea Călărași) și o pasă de gol. Liviu Mihai a strâns 31 de meciuri și două goluri în Liga 1, dar și peste 200 de partide și 50 de goluri în eşalonul secund.
 

Speră să promoveze şi cu Farul

 
Având patru promovări la activ, Liviu Mihai speră să reuşească acelaşi lucru şi cu FC Farul. „Este un proiect serios și există stabilitate din toate punctele de vedere. Grupul este bun, o echipă omogenă, și cu câteva achiziții putem să ne îndeplinim obiectivul. Să fim în primele şase la finalul sezonului regular și să atacăm promovare. Putem să realizăm acest lucru, pentru că depindem doar de rezultatele noastre. Am experiența promovărilor cu Astra, Petrolul, Iași și Chindia. După ce am intrat în Liga 1 cu echipa din orașul meu natal, îmi doresc să fac asta și cu echipa care m-a lansat în fotbalul mare”, a mărturisit Liviu Mihai, conform sursei citate.
 

„Putem elimina şi Chindia“

 
Mijlocaşul ar putea redebuta oficial în tricoul Farului chiar împotriva echipei de orașul său natal, Chindia Târgoviște, în meciul din optimile Cupei României, programat pe 10 februarie, la Constanța. „O să fie un meci special, cu mare încărcătură sufletească pentru mine, pentru că se vor întâlni echipele la care am jucat cel mai mult și m-am simțit cel mai bun. Dar interesul meu acum este să se califice Farul. Cupa României este o competiție importantă și dacă suntem disciplinați și organizați, o putem elimina pe Chindia, așa cum băieții au eliminat în toamnă o altă echipă din Liga 1, Academica Clinceni”, a mai arătat Liviu Mihai.
 

Prima zi de fotbal a fost la Farul

 
Sub comanda lui Ianis Zicu la Farul a ajuns şi atacantul constănţean Vlad Rusu, care a fost format la Palatul Copiilor Constanţa, la grupa lui Ilhan Mustafa, dar prima dată la fotbal Vlad a mers la Farul!
 
„Prima zi de fotbal a fost la Farul, la grupa domnului Gîrjoabă, dar eu eram născut în 1990 și dânsul avea grupă de copii cu doi ani mai mari. Așa că am plecat la Palatul Copiilor, dar pot spune că acum m-am întors acasă. Primul contact cu fotbalul l-am avut la Farul. Chiar mă uitam zilele trecute pe niște poze din copilărie făcute pe stadionul mare și mă gândeam cât timp a trecut. În primul rând, sunt acasă, la Constanța. Aici am fost dorit, am avut o discuție cu domnul Curt încă de acum o lună și pentru mine Farul a fost prima opțiune. Chiar sunt bucuros că s-a rezolvat situația și am putut să semnez. Este important ca la finalul sezonului să ne atingem obiectivul. Să luăm meci cu meci și la vară să fim acolo unde ne dorim cu toții, în Liga 1”, a spus Vlad Rusu, citat de site-ul clubului.

 

A jucat şi în Belgia
 

Vlad Rusu este fost internațional Under-19 şi a mai jucat de-a lungul carierei la FCSB II, FC Viitorul (cu care a evoluat în Europa League), Academica Clinceni. Petrolul Ploiești, Beerschot VA (Belgia), Luceafărul Oradea, Viitorul Tîrgu Jiu și Turris Turnu Măgurele. În Liga 1 a disputat 34 de meciuri și a marcat cinci goluri, iar în Liga a 2-a are până acum 128 de meciuri și 66 de goluri. În eşalonul secund a fost golgeter în sezonul 2017/2018, cu Luceafărul Oradea, înscriind 26 de goluri.
 

Experienţa în slujba echipei

 

„Sper să am evoluții și mai bune în tricoul Farului. La 30 de ani se poate spune că sunt un jucător cu experiență și îmi doresc să pun această experiență în slujba echipei. În ultima perioadă am fost accidentat și, chiar dacă mi-am revenit prin noiembrie, nu am vrut să risc pe final de an. Din păcate, la Turris lucrurile nu au stat prea bine. Acum voi face toată pregătirea de iarnă, sunt și jocuri amicale”, a punctat atacantul de 1,91 metri.
 

„Nu ne mai permitem pași greșiți“

 
Vlad consideră că, în încercarea Farului de a prinde turneul play-off, va conta foarte mult cum va începe meciurile care mai sunt de jucat din sezonul regulat. „O competiție destul de echilibrată, toată lumea poate câștiga cu toată lumea. Mai sunt cinci meciuri de jucat până la play-off și sper ca noi să fim în primele şase, cele care vor lupta pentru promovare. Va conta foarte mult cum începem. Nu mai sunt multe meciuri rămase din sezonul regular și nu ne mai permitem pași greșiți. Sunt 15 puncte puse în joc și trebuie să luăm cât mai multe”, este de părere atacantul.
 

„Îmi pare rău că nu ne pot susține din tribune“

 
Atât Liviu Mihai, cât şi Vlad Rusu speră va revederea, pe stadion, dintre echipă şi fani, să aibă loc cât mai repede.
 
„Îmi pare rău că nu ne pot susține din tribune, era foarte important să avem sprijinul lor. Ne dorim să fie alături de noi și le promitem că ne vom da toate silința să ne îndeplinim obiectivele și să-i facem fericiți!”, a spus Liviu Mihai. „Sper să ne revedem cât mai repede pe stadion, să fie alături de noi, pentru că avem nevoie de suportul lor la fiecare meci”, a punctat şi Vlad Rusu.
 
În prima imagine, Liviu Mihai este încadrat de Tiberiu Curt (managerul FC Farul) şi de impresarul Bogdan Apostu (fost fotbalist şi la Farul).
 
Sursa foto: Facebook (Bogdan Apostu, FC Farul)
 
Citeşte şi:
 
Echipa FC Farul Constanța a pierdut duelul cu AFC Turris-Oltul Turnu Măgurele

Constanța. Bucurie dublă
Fotbalistul Vlad Rusu, la 30 de ani. Tatăl său e sărbătorit la o zi după el (galerie foto)


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 505

Firme Constanța San Elimar Edu SRL are un asociat unic nou. Aurelia Obretin și Liviu Călin și-au cesionat toate părțile sociale

29 Feb 2024 407

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8628

Exclusiv! Toate cele 5 Secții de Poliție din Constanța au fost desființate și înființate alte 4. Iată competențele teritoriale și noii șefi (FOTO)

26 Jan 2024 3094

Dragoș Iulian Tudoran pierde la Curte procesul pentru daunele solicitate Statului Român (MINUTA)

08 Jan 2024 714

#Dobrogea145 Col. Mihai-Liviu Vîlcea, comandantul Centrului Militar Zonal Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1580

Jandarmul de la Costinești, fost luptător în Legiunea Străină! (FOTO+VIDEO)

18 Aug 2023 3151

Avocat TulceaHIU Mihai-Liviu

08 Aug 2023 338

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 28 iunie 2023

29 Jun 2023 1446

ISU Dobrogea, contracte cu Autoklass Center și Cardinal Motors Constanța, pentru întreținerea autospecialelor (DOCUMENTE)

15 Jun 2023 1156

Avocații din UNBR au ales noua conducere pentru următorii patru ani. Cătălin Filișan, ales în Comisia permanentă

12 Jun 2023 1333

Echipa Under-18 a Farului Constanța a pierdut finala Cupei de Tineret (GALERIE FOTO)

24 May 2023 1867

Iată cine va repara autospecialele Dacia și Volkswagen folosite de pompierii din Constanța! (DOCUMENT)

17 May 2023 1357

În 2017 i-a catalogat pe protestatarii #rezist „putori“ Sabrina Nedelcu, fost consilier județean, chemată în instanță! Iată care este obiectul dosarului

16 Nov 2022 2834

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 august 2022

30 Aug 2022 2652