Novak Djokovic admite o „eroare umană“ în completarea declarațiilor sale de la sosirea în Austrialia

Tenismenul Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP, a recunoscut, miercuri, într-un comunicat dat publicităţii că a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" atunci când a declarat la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile dinaintea zborului.

Conform AFP citat de Agerpres.ro, jucătorul sârb a admis în textul publicat pe Instagram o "eroare de judecată" primind în persoană un ziarist al cotidianului francez L'Equipe pe data de 18 decembrie, în timp ce ştia infectat cu Covid-19, dar a asigurat că a "respectat distanţarea socială şi a purtat mască".

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea", arată Djokovic în comunicatul său.

"Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat", se mai arată în comunicat.

"A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

"După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce", precizează comunicatul.

"Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume", se conchide în comunicat.


Djokovic (34 ani) se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto: Facebook/Novak Djokovic

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Novak Djokovic va primi o interdicţie de trei ani de a intra în Australia

17 Jan 2022 1190

Reacţii din lumea tenisului după respingerea apelului lui Djokovic

16 Jan 2022 1069

Tenis Justiţia australiană a respins recursul lui Novak Djokovic împotriva anulării vizei

16 Jan 2022 1174

UPDATE Viza lui Novak Djokovic, anulată de ministrul Imigrării din Australia

14 Jan 2022 1521

Novak Djokovic „În ciuda a tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână, vreau să rămân și să concurez la Australian Open“

10 Jan 2022 1359

Haos în Melbourne. Suporterii tenismanului Djokovic au cerut eliberarea sârbului (VIDEO)

10 Jan 2022 1141

Tenismanul sârb Novak Djokovic a câştigat apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia

10 Jan 2022 1202

UPDATE 2 „Îl ţin captiv. Dacă nu-i dau drumul, ne batem cu ei pe străzi“. Novak Djokovic, împiedicat să intre în Australia

05 Jan 2022 2415

Rafael Nadal a câștigat turneul Roland Garros!

11 Oct 2020 2203

Știați că… Boris Becker devenea, în urmă cu 35 de ani, cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon?

07 Jul 2020 735

Încununată de glorie la Wimbledon, Simona Halep s-a întors acasă. Va fi port-drapel la Tokyo! „Următorul meu obiectiv major - obținerea unei medalii la JO“ (galerie foto)

15 Jul 2019 1610

Simona Halep a strălucit la balul campionilor de la Wimbledon

15 Jul 2019 1849

Nadal și Zverev se vor confrunta de la ora 17.00 în finala turneului masculin de la Roma

20 May 2018 1899

În premieră, Andy Murray a câștigat Turneul Campionilor

20 Nov 2016 1472

Andy Murray s-a calificat în finala Turneului Campionilor

19 Nov 2016 1322