Nu a plecat dintre noi, este în cantonament cu îngerii Regretatul Claudiu Bujin ar fi împlinit astăzi 28 de ani (galerie foto + video)

bujin-tifetz-lc096.jpgAproape patru ani s-au scurs de când talentatul atlet constănţean a făcut un salt nesfârşit către ceruri, ridicându-se în echipa sportivilor buni şi frumoşi, chemaţi mult prea devreme acolo, sus.

Astăzi, Claudiu Bujin ar fi împlinit 28 de ani. Răpit de un cancer nemilos de la sânul familiei care-l iubea ca pe ochii din cap, săritorul în lungime este în continuare alături de părinţi, de sora sa şi de cei dragi. Nu a plecat definitiv dintre ei, este doar în pregătire, se va întoarce, repetă zi de zi mama - Cornelia, tatăl - Nicu şi sora - Cristina.

„Noi aşa considerăm, că încă este cu noi. A plecat în cantonament, dar va veni acasă. Avem apartamentul plin de poze cu el, iar un poster mare tronează în sufragerie. Te aşteptăm, puiule drag!", spune Cornelia Bujin, cu vocea sfâşiată de emoţie. Plânsul o îneacă, nu-şi poate duce vorbele până la capăt, dar, când se linişteşte, continuă: „Claudiu a fost un băiat extraordinar, avea o mulţime de prieteni. Ne bucurăm din suflet că nu a fost uitat de cei din jur". În ultimii ani, în cinstea şi memoria multiplului campion, la „Cupa Farul - Memorial Constantin Craiu" se acordă trofeul omagial Claudiu Bujin (la proba de lungime). De asemenea, cu ocazia Zilei Mondiale a Atletismului, pe stadionul „Farul" au avut loc Cupa CSS 1 şi Memorialul „Claudiu Bujin", competiţii la care au participat juniori I, II şi III. Părinţii regretatului atlet au înmânat de fiecare dată o mică amintire.

Ce regret au soţii Bujin

bujin.jpg„Încercăm să mergem mai departe", descrie Cornelia în câteva cuvinte starea familiei Bujin, la aproape patru ani de când Claudiu s-a stins din viaţă, în acea fatidică zi de 14 martie 2009. Cel mai greu a suportat despărţirea sora lui Claudiu, Cristina (24 de ani), şi ea atletă de valoare. „Şi-a revenit foarte greu. A avut nevoie de doi psihologi. Intenţiona chiar să se lase de atletism", spune Cornelia, care, alături de soţul ei, a însoţit-o pe fiică la Jocurile Olimpice de anul trecut. Soţii Bujin şi Cristina l-ar fi vrut lângă ei la Londra şi pe Claudiu, care visa să sară la groapa de nisip sub cercurile olimpice. „Când ne-am întâlnit toţi în satul olimpic, nu ne-am gândit nicio clipă că suntem trei, ci patru. Aşa am simţit, că şi Claudiu este lângă noi. Urmăresc în continuare desfăşurarea probelor de lungime la concursuri. Pe plan intern, în continuare se sare sub performanţa lui Claudiu, 7,88 m. Avea un viitor foarte frumos", arată Cornelia Bujin, fostă atletă, actualmente profesoară de educaţie fizică şi sport la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria" din Constanţa. Nicu Bujin lucrează la Consiliul Judeţean Constanţa, iar Cristina este legitimată la Clubul Sportiv Farul. Soţii Bujin au un mare regret: nu au fost alături de Claudiu la Campionatul Naţional din 2007, din iulie, în care tânărul constănţean a devenit campion, învingând nume grele precum Bogdan Ţăruş şi Bogdan Tudor. „Ne pare foarte rău că nu am fost să facem galerie. De obicei, mergeam la concursuri, dar atunci, din pricina emoţiilor, am hotărât să le ţinem pumnii copiilor noştri de acasă. După concurs, la telefon, Claudiu era foarte încântat de succesul său", spune Cornelia.

„Lenţuc", noul membru al familiei

Dacă nu-l mai au pe Claudiu, membrii familiei Bujin l-au dobândit în schimb pe „Lance", devenit „Lenţuc", un mops de patru ani, care a intrat în familie cu puţin timp înainte ca atletul să se stingă din viaţă. Claudiu era fan al filmului „Men in Black" şi al personajului-căţel Frank, astfel că prietenii, colegii şi antrenoarea Lenuţa Dragomir i-au făcut o surpriză: i-au cumpărat un pui de mops, căruia i-au spus, pilduitor, Lance, după numele celebrului rutier Lance Armstrong, care a învins cancerul. Din păcate, tânărul Bujin, deşi a făcut eforturi supraomeneşti, a pierdut bătălia cu această maladie, la numai 24 de ani. „Ne-am trezit acasă cu căţelul. La început, nu am fost foarte încântaţi, deşi mai avusesem doi până atunci. Trebuia ca eu şi soţul să-l scoatem la plimbare, dar, încet-încet, ne-am obişnuit unii cu alţii, iar acum îl iubim pe Lenţuc ca pe băiatul nostru. Lui Claudiu îi plăcea la nebunie actorul Will Smith, iar melodia sa preferată era It's a Man's World", povesteşte Cornelia Bujin. Melodia a răsunat la staţia de amplificare a stadionului „Farul", atunci când, în ziua înmormântării, Claudiu Bujin a fost purtat pe ultimul său tur de pistă. În aceeaşi zi, în acelaşi cimitir Central şi la aceeaşi oră cu Claudiu, a fost înmormântată şi o colegă a Corneliei de la Colegiul „Regina Maria", Iuliana Cârlig, profesoară de pian. „Era plin de profesori şi elevi de la Colegiu, care nu ştiau unde să se ducă mai întâi. A fost un moment sfâşietor", îşi aduce aminte cu durere Cornelia.

Un băieţel îi poartă numele

Claudiu Bujin a avut o dorinţă pe care nu a mai apucat să o vadă realizată: să le boteze copilul bunilor săi prieteni din atletism, soţii Rodica Mateescu şi Bogdan Tudor, cu care a fost coleg la Steaua. Visul lui Claudiu a fost dus însă la îndeplinire de sora sa, Cristina, devenită naşa de botez a micuţului Andrei Claudiu.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Bujin Cornelia

22 Jan, 2013 19:43

Va multumim ca sunteti alaturi de noi. Dumnezeu sa va dea sanatate si noroc. Mama&comp

claudia lefcenco

22 Jan, 2013 14:12

Dumnezeu sa te odihneasca in pace Claudiu!Esti si vei ramane ingerul pazitor al Cristinei,dar si al fetitei mele.De cate ori am ocazia merg si ma rog la mormantul tau.Pt.noi ai fost,esti si vei ramane un mare campion!

Articole asemanatoare

Atletism Mădălina Manole şi Marius Bîra, pe locul trei la Concursul Naţional de aruncări

28 Apr 2021 2092

Post vacant la Clubul Sportiv Municipal „Danubiu” Tulcea

27 Apr 2021 493

Nastasia Fotu Studentă la Ingineria Sistemelor Biotehnice, calificată la Campionatul Mondial de 50 de km alergare pe șosea

23 Apr 2021 2618

Prestigioasa publicaţie franceză „LʼEquipe” a atras atenţia asupra lui Ilie Floroiu, în 1978. Anul celebrelor recorduri!

09 Apr 2021 3292

„Doi copii minunaţi şi discurile lor zburătoare!” Gemenii Alexandru şi Bogdan Marica, din Cernavodă, aur şi argint la Naţionale

06 Apr 2021 3102

Nemulţumiri la Constanţa Memoriu „pentru ca municipiul să nu rămână fără singura pistă de atletism!”

24 Mar 2021 3894

Atletism Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

22 Mar 2021 2167

CSS1 Constanţa Leonard Durău, campion naţional la atletism. E fiul fostului mare handbalist Cornel Durău!

16 Mar 2021 3004

Reprezentanţi ai CSS Medgidia, clasări pe podium la „Cupa Micul Atlet”

12 Mar 2021 2480

Constanţa, Mangalia şi Năvodari, pe lista Federaţiei Române de Rugby pentru construirea de baze sportive cu fonduri europene

11 Mar 2021 2639

Medalii la atletism Mădălina Manole, campioană naţională. Pe podium au urcat şi Cristian Radu, şi Roxana Constantin

01 Mar 2021 3335

Inel pe zăpadă Arbitrul Iulian Barbu a cerut-o de soţie pe atleta Andreea Lefcenco. Ambii sunt şi profesori de sport

26 Feb 2021 3829

Legendele Olimpienilor – Un proiect de suflet marca Looksport și Prima TV

25 Feb 2021 417

Masters. Constanţa şi Tulcea, pe podium Campionii! Mult aur şi record naţional. Medalii şi pentru un jandarm şi un pompier

23 Feb 2021 4340

Constanţa Din dragoste pentru stetoscop şi medalii! Ioana Manoliu, campioană la atletism şi studentă la Medicină

18 Feb 2021 3565