„Nu am niciun plan ascuns“ Brandul FC Farul merge la Ciprian Marica. Cum au primit fanii vestea. Ce spune fostul fotbalist

La şedinţa de licitaţie de ieri, marca (culori, siglă) şi palmaresul FC Farul au fost adjudecate, pentru suma de 41.300 de euro exclusiv TVA! Câştigătorul este fostul fotbalist al echipei naţionale a României Ciprian Marica (32 de ani), reprezentat la licitaţie de avocat Lizeta Haralambie. Marica trebuie să achite suma în 30 de zile.  
 
Licitaţia s-a desfăşurat la Constanţa, la sediul CC Insol SPRL (lichidatorul judiciar al Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, aflat în faliment) şi a avut preţul de pornire de 35.000 de euro exclusiv TVA. Ciprian Marica a fost singurul ofertant. Prima licitaţie s-a ţinut în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci şi până acum au fost mai multe termene, la care a participat şi SSC Farul Constanţa (echipa înfiinţată de suporterii defunctului FC Farul). La licitaţiile de pe 26 iunie şi la cea de ieri, SSC Farul nu a mai luat însă parte, declarându-şi nemulţumirea de modul cum decurge licitaţia. Din această cauză, echipa din Liga a 2-a a informat că a formulat plângere penală în cazul licitaţiei. 
 

Misterioasa ofertă

 
Ciprian Marica a jucat 71 de meciuri la echipa naţională, înscriind 25 de goluri. Echipele de club la care a jucat sunt Dinamo Bucureşti, Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe, Konyaspor şi Steaua. „S-a organizat licitaţia astăzi (n.r. ieri), începând cu ora 13.00. S-a înregistrat o singură ofertă serioasă. Mai era o ofertă, dar nu s-a depus documentaţie şi nu s-au prezentat. A fost o simplă cerere, la fosta licitaţie, prin care ne rugau să amânăm. Am amânat, dar apoi nu s-a depus nicio documentaţie. În plus, ieri (n.r. luni), la ora 9.00, a mai fost înregistrată o ofertă de 35.500 de euro exclusiv TVA, din partea unui domn care se numeşte Muhin Laurenţiu, care nu a prezentat în oferta depusă ca date de identificare decât domiciliul. Tot ieri (n.r. luni), comisia s-a deplasat la domiciliul declarat şi înscris în ofertă, constatând că acolo nu a locuit şi nu locuieşte niciun domn care se numeşte Muhin. Am informat creditorul majoritar, ANAF, care ne-a răspuns în scris să organizăm licitaţie publică cu strigare, la care a participat un singur ofertant care avea depusă toată documentaţia înscrisă şi aprobată, inclusiv scrisoarea de garanţie bancară, Ciprian Marica, reprezentat prin împuternicit, avocat Lizeta Haralambie, care a adjudecat la preţul de 41.300 de euro exclusiv TVA. Ciprian Marica are termen de plată de 30 de zile“, a declarat Corina Curutz, administratorul CC Insol SPRL.
 

„Constanţa a devenit a doua mea casă“

 
După licitaţia de ieri, Ciprian Marica a postat pe pagina sa de Facebook: „Cu ceva timp în urmă, discutam cu Mircea Lucescu la o cafea. La un moment dat, mă întreabă din senin: Cum îţi hrăneşti tu pasiunea, cum te dedici activităţii care să-ţi aducă bucuria aia venită din pasiune?
Mi-am promis atunci că voi acorda mai mare atenţie fotbalului. Nu mai pot juca, dar pot să ajut! Nu poţi fi doar un observator când fotbalul care ţi-a dat totul trece prin momente dificile. Trebuie să ajutăm cu toţii fotbalul românesc. Fenomen care, în primul rând, are o mare problemă de identitate. Temelia lui a fost şubrezită când am lăsat să dispară echipele de tradiţie.
 
Primul pas: trebuie să readucem cluburile mari la viaţă, să readucem oamenilor bucuria trăită lângă echipa pentru care au cântat, au scandat, au plâns. Dacă marile cluburi, echipele cu tradiţie vor redeveni puternice, fotbalul românesc va redeveni puternic. Eu am ales să ajut să readucem strălucirea unui club important în fotbalul românesc, Farul Constanţa. Sa repunem cărămida la temelie, să-i recuperăm certificatul de naştere, să-i redăm identitatea, să-i scoatem din nou la lumină istoria şi performanţele la care au trudit generaţii de fotbalişti.
 
Dar acesta este un prim pas, făcut cu bucurie, cu cele mai bune intenţii şi cu o mare deschidere. Mai departe, trebuie consens, trebuie sprijin, trebuie ca toţi cei care pot, să pună umărul, să construiască un proiect solid, demn de un etalon al fotbalului românesc. Care fotbal a fost avariat grav de dispute mici, de orgolii nepotrivite, de amestec al competenţelor, de scandaluri inutile.
 
Vreau să fie clar un lucru: am muncit mult pentru a-mi construi un nume, o carieră. Am stat departe de orice scandal şi mereu voi face asta. Scandalurile au adus doar nenorociri în această ţară, dacă vrem să ne dezvoltăm, trebuie să facem lucrurile corect. Atât. Nu să ne irosim în dispute inutile, contestări, pus beţe în roate. Eu pot să ofer priceperea mea, entuziasmul meu, dragostea imensă pentru fotbal. Fără tensiuni, fără răutăţi, fără interese ascunse, pentru că nu mă caracterizează.
De ce Farul? Tocmai pentru că în copilărie, în adolescenţă, aşa am crescut, cu Farul un punct de referinţă în fotbalul românesc. Pentru că oraşul Constanţa a devenit a doua mea casă. Pentru că aici, pe stadionul Farul, am trăit momente extraordinare la echipa naţională. Pentru că am iubit să joc aici, am trăit sentimente unice transmise de tribuna plină până la refuz la meciurile României. Pentru că fotbalul nostru are nevoie de un punct de echilibru în această zonă, iar oraşul Constanţa, judeţul Constanţa, Dobrogea toată au forţa necesară să facă Farul să strălucească şi merită să retrăiască momentele de magie pe care le-au trăit părinţii, bunicii.
 

Pentru că timpul trece şi cresc copiii care nu au apucat să vadă cu ochii lor un meci al celor despre care le povesteau adulţii. Timpul devine un duşman dacă nu acţionăm. E momentul să fie redat fotbalului românesc un simbol şi să fie luat drept model şi de alte oraşe mari!“.
 

La ultimele două licitaţii, SSC Farul nu a mai participat

 
Prima licitaţie a avut preţul de pornire de 3.150 de euro exclusiv TVA şi s-a desfăşurat pe 19 decembrie 2017, însă câştigătorul, Eugen Pâlcu, nu a achitat în termenul legal de 30 de zile suma de 904.450 de lei plus TVA, astfel că licitaţia s-a reluat. Au mai fost trei termene până acum, dar de fiecare dată licitaţia s-a amânat: pe 27 martie a.c. (preţ de pornire - 5.000 de euro), pe 8 mai a.c. şi pe 26 iunie a.c. (la ultimele două, preţul de pornire fiind de 10.000 de euro). La licitaţia din 26 iunie, SSC Farul (echipa de fotbal înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul, pentru a ţine în viaţă spiritul farist) nu a mai participat, arătându-se nemulţumită de cum decurg lucrurile în cadrul procesului de licitaţie. Din acest motiv, SSC Farul a anunţat şi că a formulat o plângere penală în cazul licitaţiei. „Toată lumea are dreptul să depună o plângere penală. Eu voi depune documentele în posesia cărora sunt, avizele pe care le am şi să se cerceteze“, a precizat Corina Curutz.

 

„Am deschiderea să stau de vorbă cu toată lumea“

 
La Constanţa, se zvoneşte că s-ar plănui crearea unei noi echipe de fotbal (pe lângă SSC Farul), care să poarte numele FC Farul, iar complexul sportiv „Farul“, din strada Primăverii, acuză fanii, ar avea o miză imobiliară! „Nu am cum să dezmint aşa ceva, pentru că sunt exagerări. Eu sunt Ciprian Marica, nu-mi pot permite aşa ceva. Să fim serioşi! Despre ce vorbim? Putem avea un dialog, suporterii mă pot suna. Dar hai să nu degenerăm. Unde mergem? Nu are rost să discut despre aşa ceva. Deja lucrurile merg într-o zonă care depăşeşte orice imaginaţie. Am şi spus: nu am niciun plan ascuns. Am deschiderea să stau de vorbă cu toată lumea, să înţeleg. Nu înseamnă că vreau să fac eu neapărat ceva. Dacă oamenii au intenţii bune şi vor, nu am nicio problemă, să facă ei, dacă au proiect bun“, a spus Ciprian Marica.
 
La meciul amical de sâmbăta trecută, cu ACS Performer, suporterii au afişat pe gardul de la tribuna I a stadionului „Farul“ un mesaj al grupului ultras „Fervent 2007“: „Indiferent de câte greutăţi va trebui să mai îndurăm, vrem ca Farul să fie o echipă curată, deci nu cedăm! Fără compromisuri!“. 
 

Sondaj: „Tu ce echipă alegi?”
 

După licitaţia de ieri, Sorin Mihăilescu, cel mai cunoscut suporter constănţean, a postat pe Facebook, printre altele: „Astăzi (n.r. ieri), trăim o zi tristă, o mare dezamăgire, dar cred că este confirmarea că ar trebui să mergem pe drumul nostru! Nu mai vrem un club plin de interese şi să ajungem iar şi iar la capăt de drum şi la faliment. Această preluare de marcă nu ne va afecta! Am ales acum doi ani un drum curat şi vom continua să mergem pe el!“. Totodată, fostul lider al galeriei fariste a iniţiat pe reţeaua de socializare sondajul de opinie cu întrebarea „Tu ce echipă alegi?”, iar în prima oră de la demararea sondajului, votul arăta astfel: 92% - „SSC echipa fanilor“, 8% - „FC Farul - Marica”.    


Sursa foto: Facebook (Ciprian Marica)
    
Citeşte şi:

„Am decis să nu participăm!“ De ce a formulat SSC Farul plângere penală în cazul licitaţiei pentru marca şi palmaresul FC Farul

Mesaj al suporterilor la meciul SSC Farul - ACS Performer „Vrem ca Farul să fie o echipă curată, deci nu cedăm! Fără compromisuri!“ (galerie foto + video)
 

„Sunteţi atât de frumoşi împreună!“ Fostul fotbalist Ciprian Marica a devenit tătic. Mama copilului său este din Mangalia


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ambasadorul Germaniei la București, vizită la Academia Hagi (VIDEO)

18 Mar 2024 1204

Caelia Mamaia SRL, proces cu Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

14 Mar 2024 837

Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, a rămas fără permisul de conducere. Ce amendă a primit fostul fotbalist

08 Oct 2023 1400

Definitiv! Apele Române au pierdut procesul deschis fostei firme a lui Ciprian Marica. „Instanța nu poate stabili cadrul procesual“

25 Sep 2023 1257

E oficial Marele Rivaldo, acționar la Farul Constanța!. „Cel mai răsunător «transfer» din istorie“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Sep 2023 2063

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, dată în judecată de Apele Române! Judecătoria Constanța, decizie definitivă (MINUTA)

08 Sep 2023 911

Caelia Mamaia SRL, fosta firmă a lui Ciprian Marica, în proces cu Apele Române. Anunțul Judecătoriei Constanța

07 Sep 2023 1133

Cum au pierdut Apele Române procesul intentat firmei Caelia Mamaia SRL, deținută până de curând de Ciprian Marica (MOTIVARE)

03 Sep 2023 3449

Firme Constanța Ciprian Marica s-a retras din Caelia-Mamaia SRL! Cui i-a cesionat părțile sociale și pentru ce sumă

01 Sep 2023 5516

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3513

Farul Constanța își amenajează parcarea de la stadion și construiește o cafenea! Răspunsul primit de la Mediu

22 Apr 2023 10820

Farul Constanța va deschide, la City Park Mall, un stand pentru produsele comercializate de club. La baza Academiei Hagi a fost deschisă o cafenea (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 6039

Ciprian Marica, fost fotbalist la Șahtior Donețk „Să ne rugăm pentru pace și pentru toți oamenii din Ucraina!“

26 Feb 2022 2222

Ciprian Marica „Acuzațiile care mi se aduc sunt la limita ridicolului“

24 Jan 2022 3041

Ciprian Marica, după meciul România - Islanda „Am mai trăit un moment negru al fotbalului românesc“

12 Nov 2021 2531