Sport

„Nu mă aşteptam la aşa ceva“ Dezamăgire mare la SSC Farul, după eşecul sever cu Petrolul Ploieşti (galerie foto)

SSC Farul Constanţa a pierdut cu 0-3 meciul cu Petrolul Ploieşti, de la Constanţa, din etapa a 33-a a Ligii a 2-a, „marinarii“ ratând şansa de a realiza a treia victorie la rând, care le-ar fi adus mai multă linişte în ce priveşte evitarea retrogradării.
 
Echipa de pe litoral a jucat slab, oaspeţii conducând cu 2-0 încă din minutul 9! În urma acestui eşec, SSC Farul a rămas cu 39 de puncte şi a căzut de pe locul 11 pe 14 în clasament, la patru puncte distanţă de ultima poziţie (a 16-a) care duce în Liga a 3-a. „Altă dată ne-am bucurat, acum trebuie să analizăm realist. E greu să revii de la 0-2, când nici nu te aşezi bine în teren şi primeşti două goluri extrem de uşoare. Veneam după două victorii la rând şi ne aşteptam la alt deznodământ în această partidă. Într-adevăr, ştiam că Petrolul îşi joacă ultima şansă pentru a mai spera cumva măcar la un loc de baraj. Orice alt rezultat i-ar fi compromis situaţia. Noi voiam să continuăm seria rezultatelor bune, întrucât situaţia în clasament încă nu e liniştitoare. Din păcate, am fost sub nivelul jocului. S-au comis greşeli mari, copilăreşti, ceea ce nu s-a întâmplat în ultima perioadă. Ritmul a fost unul destul de slab. N-am prea contat“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Poate cel mai slab joc din retur

 
Tehnicianul constănţean a spus că îşi asumă responsabilitatea acestui rezultat, venit în urma unui joc „poate cel mai slab din retur, exceptând primele două etape“. „Nu mă aşteptam la aşa ceva, la o evoluţie atât de ştearsă. Mulţi jucători nu s-au ridicat nici la 50 - 60 la sută din potenţial. E responsabilitatea mea şi mi-o asum. E greu de digerat o înfrângere cu 0-3 acasă, cu atât mai mult cu cât au venit destul de mulţi spectatori. E perioada când ar trebui să atragem cât mai mulţi fani în tribună şi să le satisfacem, prin rezultate, plăcerea de a veni la stadion. Acum am dezamăgit, dar trebuie să ridicăm capul sus. Acesta e fotbalul, din păcate nu te poţi bucura permanent. Voi încerca să ridic moralul jucătorilor. Mai sunt cinci etape şi trebuie să fim concentraţi până la final. Nu este un dezastru această înfrângere, dar ca joc a fost poate cel mai slab din retur, exceptând primele două etape, pe care nu le pun la socoteală. Un joc fără nerv, fără agresivitate. Nu am reuşit să punem în practică evoluţia noastră cu care poate obişnuisem până acum. A rezultat acest scor care ne scuteşte de alte comentarii“, a punctat Grigoraş.
 

„Nu mai putem întoarce nimic“

 
În meciul următor, SSC Farul va juca în deplasare cu CS Mioveni, după care va primi vizita echipei Daco-Getica Bucureşti. „Dezamăgirea este mare după meciul cu Petrolul. Pentru mine e cu atât mai mare, întrucât accept înfrângerea, care face parte din joc, dar când ies de pe teren trebuie să ies cu fruntea sus, că am făcut tot posibilul. Că adversarul e mai bun sau mai norocos, e altă discuţie. E un pic de supărare, să o trecem acest meci la o zi mai proastă. Nu am ce să fac, trebuie să trecem peste, să le ridic moralul jucătorilor. Urmează alte meciuri foarte dificile. Avem doar patru puncte deasupra liniei retrogradării. Va fi o discuţie şi vom analiza rezultatul şi evoluţia. Avem nevoie de încredere în continuare. Nu mai putem întoarce nimic. Vom încerca să uităm această partidă şi să ne gândim că vom avea o deplasare foarte grea la Mioveni. Trebuie să încercăm să adunăm puncte. Va fi o perioadă destul de încărcată, cu meciuri extrem de importante. Jucăm la Mioveni, vine Daco-Getica, după care plecăm la Luceafărul Oradea. Sunt jocuri din care trebuie să scoatem puncte, pentru a nu ne îngreuna situaţia. Sunt convins că vom reveni şi ne vom îndeplini obiectivul“, a mai spus antrenorul Farului.
 

Moise, criticat. „Am avut încredere mare în el“

 
Petre Grigoraş a semnalat şi faptul că, la meciul cu Petrolul, nici nu prea a avut soluţii ofensive. Pe banca de rezerve s-au aflat, în afară de portarul Popa, Sabangeanu, Şandru, Iani, Moldovan, Fotescu şi Zanfir, ultimii trei fiind aruncaţi în luptă, Fotescu încă din minutul 44, din pricina accidentării lui Miranda. Din lotul pentru acest meci nu a făcut parte atacantul Alexandru Moise, iar Grigoraş a oferit detalii. „Rosado e accidentat, iar Miranda a părăsit terenul cu probleme medicale. Cazul lui Moise n-aş fi vrut să-l comentez foarte mult, dar a uitat să vină pe la stadion, să respecte programul. E un jucător în care eu am avut încredere mare. N-a fost exclus din lot, dar a uitat să vină la program la ora stabilită şi ce să fac, e o situaţie…. Mi-aş fi dorit să fie, poate aveam nevoie de el. E un jucător căruia i-am acordat destul de multă încredere, dar din punct de vedere mental cred că are carenţe mari de tot. Nu l-am avut nici etapa trecută (de Paști, a fost uşor răcit uşor), iar acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care eu nu pot să le accept, chiar dacă trec multe cu vederea. Dar lipsa de profesionalism nu pot s-o trec cu vederea atât de mult. Îmi pare rău pentru el, dar sigur în viaţă va avea de suferit, dacă va avea aceeaşi mentalitate de amator, o mentalitate de jucător de maidan. Păcat de calităţile lui, a venit de la Cernavodă cu dorinţă mare. Am crezut că voi scoate din el un jucător de calitate, dar atitudinea lui din ultimul timp este execrabilă. Şi cu asta închei subiectul. Chiar nu vreau să mai discut despre un personaj care influenţează negativ, iar eu vreau să păstrez nivelul de încredere al echipei, că mai sunt încă cinci etape şi cred până la final în această echipă, indiferent că e cu mine, fără mine, cu Moise, fără Moise. Echipa asta trebuie să-şi îndeplinească obiectivul“, a punctat Grigoraş.
 

Frământări în săptămâna meciului

 
„În această săptămână (n.r. săptămâna partidei), au fost şi ceva frământări. Nu trebuie să mai discutăm foarte mult. Orice aspect de acest gen îşi pune amprenta asupra evoluţiei. Atunci când nu eşti concentrat 100% pe ce ai de făcut, atât la antrenamente, cât şi la joc, normal că apar şi alte lucruri care influenţează negativ evoluţia. Trebuie să trecem mai departe şi vom vedea ce vom face în meciurile următoare“, a mai spus antrenorul Farului.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment SSC Farul, înfrângere la Constanța cu Petrolul Ploiești. În minutul 9, scorul era 0-2! (galerie foto)
 

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol în Sala Sporturilor Aur și argint pentru Constanța la Campionatul Național de gimnastică pe echipe (galerie foto)

15 Jun 2019 1127

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1387

Farul, Academia Hagi şi Sporting Mangalia s-au întrecut la patrulaterul de la Constanţa. Copiii Academiei, pe primul loc (galerie foto+video)

14 Jun 2019 1999

Ce aşteaptă Ciprian Marica în această săptămână „Nu fiţi îngrijoraţi, Farul Constanţa nu va dispărea!“

12 Jun 2019 2858

Tenis de masă Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, pe primele două locuri la Top 12

11 Jun 2019 627

Simona Amânar, în doliu. S-a stins din viaţă mama marii campioane a Constanţei

10 Jun 2019 1170

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 1619

Constanţa. Botezul fiicei lui Claudiu Moraru. Sportivi, oficiali şi antrenori cunoscuţi, prezenţi „Să fie sănătoasă şi cu mult noroc în viaţă!“ (galerie foto)

04 Jun 2019 3411

Farul Constanţa. Temeri că s-ar putea trage iar obloanele! „Se închide un capitol frumos. Las în urmă amintiri deosebite, dar plec cu un gust amar“

03 Jun 2019 2974

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 34-a a Ligii a 4-a (juniori + seniori - galerie foto)

02 Jun 2019 1171

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 33-a a Ligii a 4-a

26 May 2019 830

„Obiectiv îndeplinit!“ SSC Farul Constanța a învins în deplasare Dacia Unirea Brăila și s-a salvat de la retrogradare

25 May 2019 1561

Fotbalul judeţului Constanţa Ce meciuri se joacă în weekend în Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a

25 May 2019 752

Duel cu lanterna roşie SSC Farul Constanţa, hotărâtă să scape definitiv, sâmbătă, de emoţiile retrogradării

25 May 2019 901

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 1116