Nu se desparte de medalia de aur nici în somn! După patru ani, Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, din nou campioane europene la Cluj-Napoca


 
  • În 2018, Elena și Camelia au făcut parte din echipa României care a cucerit aurul la echipe. Elena a devenit campioană europeană și la simplu, dar a obținut și o medalie de bronz, la dublu mixt.
 
Cluj-Napoca le poartă noroc jucătoarelor constănțene de tenis de masă Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, care, după medaliile cucerite în 2018 la Campionatul European de juniori II găzduit de municipiul din Transilvania, au urcat pe podium, la patru ani distanță, și la întrecerea continentală rezervată categoriei de vârstă Under-21.
 
În 2018, Elena și Camelia au făcut parte din echipa României care a cucerit aurul la echipe. Elena a devenit campioană europeană și la simplu, dar a obținut și o medalie de bronz, la dublu mixt. Acum, la patru ani distanță, istoria s-a repetat, România cucerind următoarele medalii: aur la simplu (Elena Zaharia), aur la dublu mixt (Andrei Istrate - Camelia Mitrofan), bronz la dublu mixt (Darius Movileanu - Elena Zaharia). Camelia Mitrofan și Elena Zaharia au devenit campioane europene la Under-21, ele fiind mai mici ca vârstă, încă junioare! La Campionatul European 2022 România a ocupat locul I pe națiuni în clasamentul pe medalii.  

„Suntem foarte mândri de voi, vă iubim!“
 
„Ai făcut-o din nou! După patru ani. Același oraș, același titlu, dar acum la Under-21. Sunt atât de mândră să fiu sora ta!“, a fost mesajul Alinei Zaharia, sora mai mare a Elenei, și ea o valoroasă jucătoare de tenis de masă. „Campioană europeană U21! Să-ți ajute Dumnezeu să continui pe drumul pe care ți l-ai propus în continuare! Suntem foarte mândri de voi, vă iubim!“, este și mesajul părinților surorilor Zaharia. După ce finala de la simplu s-a încheiat, Elena Zaharia și antrenorul Viorel Filimon au fost învinși de emoții, amândoi dând frâu liber lacrimilor.

„Ne încearcă toate sentimentele“
 
Plină de fericire este și Camelia Mitrofan (CSM Constanța) pentru aurul de la dublu mixt. În semifinale, cuplul care avea să câștige titlul, Andrei Istrate - Camelia Mitrofan, a dispus de perechea Darius Movileanu - Elena Zaharia, cei doi rămânând cu bronzul. „Ne încearcă toate sentimentele: bucurie, fericire, extaz. În semifinală, nu știam la ce să ne așteptăm, pentru că nu jucasem atât de mult cu ei în cantonament, dar am zis că sunt de-ai noștri, le cunoaștem stilul și e de jucat și cu ei, nu sunt de nebătut. Așteptăm petrecerea de sărbătorire mai mult ca niciodată. Mă voi culca cu medalia pe pernă, ca în 2018!“. a declarat Camelia Mitrofan, pentru Federația Română de Tenis de Masă. Camelia a adus prima medalie europeană pentru CSM Constanța. 

„Avem o poveste frumoasă la dublu mixt“
 

Elena Zaharia (CSM Constanța / LPS „Nicolae Rotaru“) și Darius Movileanu joacă de mult împreună la dublu mixt, au urcat de mai multe ori pe podium la competițiile internaționale de anvergură și sunt și în așteptarea aurului. „Ne încearcă un sentiment foarte plăcut, îi mulțumesc partenerului meu, Darius Movileanu, pentru această medalie. Din punctul nostru de vedere, se putea mult mai bine, dar suntem fericiți pentru colegii noștri, Andrei Istrate și Cami Mitrofan, care au adus titlul acasă. A fost un concurs foarte important, mai ales că s-a disputat și în România, într-o atmosferă foarte plăcută. Această medalie ne dă un impuls pentru meciurile pe care le vom avea în viitor. Facem dublu de ceva ani, cred că de la cadeți. Anul acesta nu am jucat la Naționale, cred că făceam un rezultat bun și acolo. Avem o poveste frumoasă la dublu mixt, dar la Europenele noastre am luat locul trei, acum la fel, anul trecut locul doi. Încă n-am cucerit aurul, dar sperăm că vom ajunge și la el. Ne completăm în timpul meciului, eu sunt dreptace, el e stângaci, comunicăm, ne înțelegem bine, și la masa de joc, și în afara concursurilor“, a precizat Elena Zaharia, conform sursei citate.

Reprezentanții Constanței

 
FRTM și European Table Tennis Union au organizat Romstal U21 European Table Tennis Championships, întrecerea desfășurându-se la BT Arena din Cluj-Arena. Din lotul național feminin al României au făcut parte și trei reprezentante ale Constanței, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia. Constănțeanul Viorel Filimon este unul dintre cei doi antrenori ai acestui lot, iar constănțeancă este și Mioara Șincan, psihologul loturilor. Totodată, municipiul de la malul mării a fost reprezentat la Euro și de Andrei Filimon, ca antrenor la lotul masculin. Componența reprezentativelor tricolore pentru competiție a fost următoarea: la feminin - Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu. Rezervă - Tania Plăian. Antrenori - Viorel Filimon și Mihaela Șteff; la masculin - Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță, Eduard Ionescu. Rezervă - Dragoș Bujor. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tenis de masă
Încă o jucătoare din Constanța campioană europeană la Cluj-Napoca. Elena Zaharia, aur la simplu!

 
UPDATE.Tenis de masă
Camelia Mitrofan, din Constanța, campioană europeană! Elena Zaharia, o nouă medalie

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă După aurul de la echipe, jucătoarele de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța au cucerit noi medalii la Naționale (GALERIE FOTO)

07 May 2023 779

Tenis de masă Jucătoarele de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, campioane naționale (GALERIE FOTO)

05 May 2023 688

Tenis de masă Echipa masculină a CSM Constanța a promovat în Divizia A (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 1076

Tenis de masă CSM Constanța va organiza turneul de promovare în Divizia A (GALERIE FOTO)

12 Apr 2023 1075

Tenis de masă Lotul feminin Under-19 al României, cantonament la Constanța

22 Feb 2023 827

Tenis de masă Constănțencele Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, medaliate la concursul de la Doha (GALERIE FOTO)

01 Feb 2023 1110

Elena Zaharia, de la CSM Constanța, desemnată Sportiva anului, la categoria Tinere talente, la Gala Ministerului Sportului

27 Jan 2023 1230

Tenis de masa Elena Zaharia - „Cred că pot să fiu noua Eliza Samara. Ea este un model pentru mine“

21 Jan 2023 1541

Sportivi dobrogeni, nominalizați pentru premiile din Gala Sportivul Anului, organizată de Ministerul Sportului (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

19 Jan 2023 1255

Tenis de masă Loturile naționale pe 2023, cu sportivi și antrenori de la CSM Constanța (GALERIE FOTO)

17 Jan 2023 1241

Tenis de masă Gala premiilor FRTM. Constanța, reprezentată în Top 10 intern pe 2022 (GALERIE FOTO)

27 Dec 2022 1313

Tenis de masă Constănțencele, medaliate la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

06 Dec 2022 1311

Tenis de masă Sportive de pe litoral, meciuri frumoase și medalii în Portugalia, la WTT Youth Star Contender Vila Nova de Gaia (GALERIE FOTO)

30 Nov 2022 1053

Tenis de masă Constanța, pe podium la Naționalele de tineret și la Top 16 pentru juniori și seniori (GALERIE FOTO)

22 Nov 2022 1109

Tenis de masă Reprezentanții Constanței, pe podium și la Cupa României

14 Nov 2022 1251