Nu se desparte de medalia de aur nici în somn! După patru ani, Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, din nou campioane europene la Cluj-Napoca


 
  • În 2018, Elena și Camelia au făcut parte din echipa României care a cucerit aurul la echipe. Elena a devenit campioană europeană și la simplu, dar a obținut și o medalie de bronz, la dublu mixt.
 
Cluj-Napoca le poartă noroc jucătoarelor constănțene de tenis de masă Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, care, după medaliile cucerite în 2018 la Campionatul European de juniori II găzduit de municipiul din Transilvania, au urcat pe podium, la patru ani distanță, și la întrecerea continentală rezervată categoriei de vârstă Under-21.
 
În 2018, Elena și Camelia au făcut parte din echipa României care a cucerit aurul la echipe. Elena a devenit campioană europeană și la simplu, dar a obținut și o medalie de bronz, la dublu mixt. Acum, la patru ani distanță, istoria s-a repetat, România cucerind următoarele medalii: aur la simplu (Elena Zaharia), aur la dublu mixt (Andrei Istrate - Camelia Mitrofan), bronz la dublu mixt (Darius Movileanu - Elena Zaharia). Camelia Mitrofan și Elena Zaharia au devenit campioane europene la Under-21, ele fiind mai mici ca vârstă, încă junioare! La Campionatul European 2022 România a ocupat locul I pe națiuni în clasamentul pe medalii.  

„Suntem foarte mândri de voi, vă iubim!“
 
„Ai făcut-o din nou! După patru ani. Același oraș, același titlu, dar acum la Under-21. Sunt atât de mândră să fiu sora ta!“, a fost mesajul Alinei Zaharia, sora mai mare a Elenei, și ea o valoroasă jucătoare de tenis de masă. „Campioană europeană U21! Să-ți ajute Dumnezeu să continui pe drumul pe care ți l-ai propus în continuare! Suntem foarte mândri de voi, vă iubim!“, este și mesajul părinților surorilor Zaharia. După ce finala de la simplu s-a încheiat, Elena Zaharia și antrenorul Viorel Filimon au fost învinși de emoții, amândoi dând frâu liber lacrimilor.

„Ne încearcă toate sentimentele“
 
Plină de fericire este și Camelia Mitrofan (CSM Constanța) pentru aurul de la dublu mixt. În semifinale, cuplul care avea să câștige titlul, Andrei Istrate - Camelia Mitrofan, a dispus de perechea Darius Movileanu - Elena Zaharia, cei doi rămânând cu bronzul. „Ne încearcă toate sentimentele: bucurie, fericire, extaz. În semifinală, nu știam la ce să ne așteptăm, pentru că nu jucasem atât de mult cu ei în cantonament, dar am zis că sunt de-ai noștri, le cunoaștem stilul și e de jucat și cu ei, nu sunt de nebătut. Așteptăm petrecerea de sărbătorire mai mult ca niciodată. Mă voi culca cu medalia pe pernă, ca în 2018!“. a declarat Camelia Mitrofan, pentru Federația Română de Tenis de Masă. Camelia a adus prima medalie europeană pentru CSM Constanța. 

„Avem o poveste frumoasă la dublu mixt“
 

Elena Zaharia (CSM Constanța / LPS „Nicolae Rotaru“) și Darius Movileanu joacă de mult împreună la dublu mixt, au urcat de mai multe ori pe podium la competițiile internaționale de anvergură și sunt și în așteptarea aurului. „Ne încearcă un sentiment foarte plăcut, îi mulțumesc partenerului meu, Darius Movileanu, pentru această medalie. Din punctul nostru de vedere, se putea mult mai bine, dar suntem fericiți pentru colegii noștri, Andrei Istrate și Cami Mitrofan, care au adus titlul acasă. A fost un concurs foarte important, mai ales că s-a disputat și în România, într-o atmosferă foarte plăcută. Această medalie ne dă un impuls pentru meciurile pe care le vom avea în viitor. Facem dublu de ceva ani, cred că de la cadeți. Anul acesta nu am jucat la Naționale, cred că făceam un rezultat bun și acolo. Avem o poveste frumoasă la dublu mixt, dar la Europenele noastre am luat locul trei, acum la fel, anul trecut locul doi. Încă n-am cucerit aurul, dar sperăm că vom ajunge și la el. Ne completăm în timpul meciului, eu sunt dreptace, el e stângaci, comunicăm, ne înțelegem bine, și la masa de joc, și în afara concursurilor“, a precizat Elena Zaharia, conform sursei citate.

Reprezentanții Constanței

 
FRTM și European Table Tennis Union au organizat Romstal U21 European Table Tennis Championships, întrecerea desfășurându-se la BT Arena din Cluj-Arena. Din lotul național feminin al României au făcut parte și trei reprezentante ale Constanței, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia. Constănțeanul Viorel Filimon este unul dintre cei doi antrenori ai acestui lot, iar constănțeancă este și Mioara Șincan, psihologul loturilor. Totodată, municipiul de la malul mării a fost reprezentat la Euro și de Andrei Filimon, ca antrenor la lotul masculin. Componența reprezentativelor tricolore pentru competiție a fost următoarea: la feminin - Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu. Rezervă - Tania Plăian. Antrenori - Viorel Filimon și Mihaela Șteff; la masculin - Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță, Eduard Ionescu. Rezervă - Dragoș Bujor. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tenis de masă
Încă o jucătoare din Constanța campioană europeană la Cluj-Napoca. Elena Zaharia, aur la simplu!

 
UPDATE.Tenis de masă
Camelia Mitrofan, din Constanța, campioană europeană! Elena Zaharia, o nouă medalie

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Sportiva de la CSM Constanța, Elena Zaharia s-a oprit în optimile de finală ale turneului WTT Feeder Havirov, din Cehia (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 290

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 1095

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 635

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 775

Calendar săptămânal bogat pentru CSM Constanța Baschetbaliștii joacă pentru calificarea în finala Cupei României

16 Feb 2024 1077

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 909

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 1004

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1158

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1116

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 989

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 886

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 908

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 728

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, vicecampioană europeană Under-21 (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 1109

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 942