„Nu se putea un început mai bun“ Farul a învins UTA la exact 36 de ani de când Hagi marca, iar Steaua câștiga Supercupa Europei (GALERIE FOTO)


 
  • În februarie 1987, la Monaco, Hagi, pe atunci în vârstă de 22 de ani, disputa primul său meci la Steaua și-și punea decisiv amprenta pe succesul contra echipei din fosta URSS.
 
A 17-a victorie a Farului Constanța în acest sezon al Superligii, 1-0 în deplasare cu UTA, a venit la exact 36 de ani de când actualul manager tehnic al echipei de pe litoral, Gheorghe Hagi, marca unicul gol al meciului Steaua - Dinamo Kiev 1-0, contând pentru Supercupa Europei.
 
Pe 24 februarie 1987, pe stadionul Louis II din Monaco, Hagi, pe atunci în vârstă de 22 de ani, disputa primul său meci la Steaua și-și punea decisiv amprenta (cu un gol marcat în minutul 44, din lovitură liberă) pe succesul contra echipei din fosta URSS. Pe 24 februarie 2023, Farul, echipa care l-a dat fotbalului pe Hagi, a câștigat la Arad, cu „Regele“ la timonă, și continuă să fie lider solitar în Superligă. Hagi are acum 58 de ani.    
 
O zi fantastică
 
„Acea zi din 1987 a fost una fantastică pentru mine, ca un jucător tânăr, care aveam aspirații. De mic visam să joc în Europa, la echipe mari. Ajunsesem la o formație importantă, Steaua. De când am plecat de la Sportul Studențesc știam că mă duc la un cub foarte mare, m-au ajutat. Mi-a ieșit în acel meci. Să joci o finală europeană, să o câștigi și să dai și gol nu se putea un început mai bun pentru un jucător tânăr, cum eram eu în acel moment. După aceea, totul mi-a mers bine la Steaua, unde am jucat bine și am marcat multe goluri, într-o echipă foarte mare“, a declarat Gheorghe Hagi, după meciul cu UTA.  
 
Meci de luptă
 
Managerul tehnic al Farului a subliniat importanța celor trei puncte cucerite la Arad, dar a și remarcat că echitabil era un rezultat de egalitate, echipa de pe litoral benefiicind și de șansă.
 
„Știam dinainte că va fi un meci de luptă. Trebuia să ne adaptăm la starea terenului, UTA a făcut-o mai bin ca noi în prima repriză, cu toate că am stat și noi sus, le-am făcut presiune și am avut situațiile noastre, dar fară să combinăm cum trebuie. Pasam foarte mult lateral și înapoi. Am folosit foarte puțin atacanții. Încă suferim la ultima pasă. Am reglat însă lucrurile la pauză și am început repriza a doua mai bine ca ei. Atacul rapid a funcționat. I-am surprins și am și marcat. Apoi ne-am retras, blocul funcțional a fost mult prea jos și automat adversarul a venit peste noi, și-a creat ocazii și putea și marca. După 1-0, era foarte greu să mai stea echipa sus. Starea terenului a influențat foarte mult jocul. Am avut șansă și am obținut trei puncte importante. Un rezultat de egalitate era echitabil“, a menționat Hagi.
 

Mazilu a făcut diferența
 
Golul victoriei Farului a fost marcat de tânărul de 17 ani Adrian Mazilu, după o oră de joc și la patru minute după ce fusese trimis pe teren! „Câteodată sunt inspirat, câteodată nu. Jucătorii fac totul pe teren, noi doar planificăm lucrurile, suntem în spate, luăm decizii și ne asumăm lucrurile tactice. Jucătorii fac diferența, iar Mazilu a făcut- o acum“, a spus Gică Hagi.

 
Echipele - iubite, iar jucătorii - idoli
 
Găzduit de un stadion nou, meciul UTA - Farul s-a bucurat de o atmosferă fierbinte, așa cum este peste tot în țară unde s-au ridicat arene noi. Hagi așteaptă să se construiască și stadionul de la Constanța. „Trebuie să ne întoarcem la anii 70, 80, 90, când stadioanele erau pline, în fiecare județ era o echipă iubită, iar jucătorii erau idoli în oraș. Creștem, ușor, dar creștem și suntem pe drumul cel bun, cu aceste echipe în prima ligă care au tradiție, suporteri și nume.  Ne trebuie și nouă un stadion nou la Constanța“, a punctat „Regele“. 
 
„Presiunea creează diamante“
 
Hagi a subliniat că presiunea este benefică pentru jucători. Aceștia „trebuie să trăiască într-un mediu foarte bun, competitiv, în care să ai pretenții. Într-un dialog cu fiică-mea, mi-a zis o vorbă: «Presiunea creează diamante». E adevărat! I-am zis «Bravo, tati, te felicit pentru asta!». Am și notat-o,am ținut-o minte și v-am zis-o vouă acum. Bravo ei, că mi-a zis o chestie super. Practic, acolo jos, unde e presiune, în vulcan, se creează diamantele,  aurul și tot. Ne trebuie presiune, nu trebuie să ne sperie. Jucătorul mare chiar o dorește, să joace pe un stadion mare. Băieților le-am zis să se gândească că jucăm acasă, atmosfera nu trebuie să vă influențeze în plan negativ, stadionul plin trebuie să vă dea adrenalină și să vă motiveze când vedeți oamenii care cântă din minutul 1 până în minutul 90. Wow!“, a mai spus Gheorghe Hagi.    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Tânărul Adrian Mazilu i-a adus victoria Farului în meciul cu UTA. „Marinarii“, la cinci puncte de CFR Cluj

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“

23 Apr 2024 106

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 356

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1222

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 709

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 844

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 714

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1403

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1098

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 903

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 643

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 876

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2555

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1240

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1791

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 988